Antti Rautiainen

Saako luuseri olla natsi?

 

Natsismi on taas pinnalla. Joko ollaan natseja  humoristisesti ja sarkastisestikännissä ja läpällä, tai sitten luullaan natseja keskustapuolueen radikaalisiiveksi.

 

Tätä kirjoitusta eivät kuitenkaan inspiroineet perussuomalaiset, vaan Suomen viihdyttävin bloggaava insinööri, "lordi selibaatti" , jonka jo viime vuonna tapahtuneen comebackin huomasin vasta pari kuukautta sitten.

 

Lordi selibaatti on natsi, koska ei saa.

 

Tai tarkemmin sanottuna lordi performoi natsia joka ei saa. Ne jotka seuraavat saagaa, muistavat että lordi lopetti bloggaamisen aikanaan pantuaan jonkun prätkäjätkän naisystävää iskettyään tämän baarista, ja paettuaan täpärästi äijän saavuttua yllättäen paikalle. Tämän episodin jälkeen lordi ei voi enää mitenkään uskottavasti esittää Alemman Tason Miestä, mutta tapahtunut on pyyhitty pois hänen blogistaan, eikä sitä löydy myöskään Internet Archivesta. Ehkä kirjoittaja on alunperinkin kauasnäköisesti estänyt bloginsa robottiarkistoinnin.

 

Myös nykyistä blogia seuraamalla käy ilmi, että lordi ei pelkästään ole vale-ATM, vaan hän myös pihtaroi - hänelle eivät kelpaa tupakoivat, eivät uskovaiset  eivätkä ulkomaalaiset naiset.

 

ATM:ien äänitorvena toimimisen paradoksi on, että kukaan jolla on tarpeeksi pokkaa kirjoittaa julkisesti aiheesta, ei oikeasti voi olla todellinen häviäjä. Tiger80  sai bloginsa välityksellä jo pari kuukautta sen aloittamisen jälkeen. Nykyään hänen bloginsa muistuttaa enemmän 100 naista-blogia . Näin anonyymien kirjoittajien kanssa - oman nimensä kanssa julkisuuteen tullut Timo Hännikäinen kehuskelee nykyään julkisuudessa naisseikkailuillaan, ja on Helsingin Sanomien mielestä Suomen sadan merkittävimmän mielipidevaikuttajan joukossa.

 

Lord of selibacy edustaa siis juuri sitä, mistä monet feminismin kriitikot syyttävät feministejä - uhrin asemaan kaivautumista ja sinne linnoittautumista (tästä esimerkiksi Feral Faunin "The ideology of Victimization"  ja Wendy Brownin "Wounded attachments" ).

 

Mutta koska usein ei ole merkitystä onko kyseessä todellinen vai performoitu henkilöhahmo, keskityn jatkossa roolihenkilöön enkä siihen, kuka ja mikä selibaatin lordi mahdollisesti oikeasti on.

 

Alkuinhotuksen yli päästyään kaltaiseni suvaitsevaiston edustaja on lordin blogista innoissaan - tämähän todistaa todeksi kaikki Wilhelm Reichin hypoteesit fasismista sublimoidun seksuaalivietin tuloksena. Juuri tällaisenahan me haluaisimme nähdä fasistit - pelleinä, jotka jäävät ilman rahaa, valtaa ja naisia.

 

Mutta tarkemmin lukiessa epäilykset heräävät. Lordi on huumorintajuinen, itseironinen ja ajoittain jopa hyvä kirjoittaja. Saako suvaitsevaiston edustaja nauraa lukiessaan rasistista ja misogynistä vihapropagandaa, vaikkakin performoitua sellaista?

 

Mehän haluaisimme nähdä natsit ihmiskuonana, jota saa ampua surutta Wolfensteinin linnan seinille stressiä nollatessa, tai nauttia juutalaiskarhun  läiskiessä heitä pesarilla. Toisin on, kun perinteisesti natseille yksinoikeudella varattuun äärimmäisen pahuuden rooliin asetetaan kuka tahansa muu. Kun Sofi Oksanen laittaa natsin paikalle hapankaalilta haisevan ja raiskaavan ryssän, suvaitsevaisto älähtää heti  - "nyt ollaan liian mustavalkoisia". Ja niinhän se on, ei maailma ole näin mustavalkoinen. Mutta ei se ole mustavalkoinen natsisminkaan suhteen.

 

Lordin blogi vahvistaa uskoani siihen, että heteromiesten seksismin syynä on useimmiten puutteessa eläminen. Seksismin syitä on toki muitakin - yhä harvinaisemmaksi käyvän avoimen seksistisen ideologian lisäksi myös esimerkiksi tiedostamaton, ehdollistettu seksismi jolle ovat alttiita myös saman sukupuolen edustajat.

 

Mutta ainakin lordin roolihahmo vihaisi naisia vähemmän, jos saisi enemmän. Mitä me voimme hänelle ehdottaa? Emme paljoakaan. Tasa-arvon ideologia on melko voimaton seksuaalisen hierarkian edessä. Hännikäinen oikeastaan parodioi vasemmistoa ehdottaessaan naisille seksityövelvollisuutta, mutta vasemmisto ei ymmärtänyt ironiaa vaan veti herneen nenäänsä. Lordi tekee syystäkin naurunalaiseksi niinistömäiset ohjeet "suihkussa käymisestä" ja siitä miten "tutustua voi vaikka kirjastossa", mutta ei minulle tule mitään parempaakaan mieleen. Pitäisikö meidän hyväksyä Lordin roolileikki ilkeänä ja pahana natsiseksistinä, jos mikään muu ei voi tuottaa hänelle onnistumisen elämyksiä?

 

Vai pitäisikö meidän edes ehdottaa lordille mitään? Miksi lordi herättää tuntemissani feministeissä lähinnä säälin tunteita, siinä missä kukaan sovinisti tai maskulinisti ei sääli Solanasia lainkaan, vaan hyökkää häntä vastaan säälimättömästi?

 

Ja jos hyväksymme sen että luuserit saavat puhua mitä tahansa rasistista ja seksististä paskaa, johtaako kaikkialle sitten hyökyvä rasistisen ja seksistisen paskan tulva siihen, että rasismi ja seksismi valuu yhteiskuntaan laajemminkin, luusereiden piirin ulkopuolelle?

 

Vaikeita kysymyksiä, joihin en vielä osaa vastata.

 

Joka tapauksessa internetin mahdollistama (performoitujen ja todellisten) luusereiden ääneen pääseminen on varmasti ollut johtamassa myös siihen, että luuserit saavat nykyään menestyä myös politiikassa. Ja hyvä näin, anarkismihan perustuu siihen, että joukkoäly (jossa ovat luonnollisesti mukana myös ääliöt), on parempi kuin mielivaltaisesti valitut muka parhaat yksilöt. Sitten kun myös naiset, maahanmuuttajat ja seksuaalivähemmistöjen edustajat saavat sekoilla kännissä ja puhua murhanhimoista paskaa naamakirjassa ja sen päälle vielä menestyä, olemmekin toivottavasti jo valmiit hylkäämään edustuksellisen järjestelmän ja siirtymään suoraan demokratiaan ja vapaudenhenkiseen kommunismiin.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Mika Virtanen

En tiedä natseista, mutta ainakin tyhmyys on muodissa. Mitä tyhmempi olet, niin sitä vaikutusvaltaisemmat haluavat sinua onnitella siitä. Uskomalla sokeasti holokaustiin saat paljon muita uskovaisia taputtelemaan selkääsi.

"Minäkin uskon tähän holokausti-väitteeseen, vaikka siitä ei ole minkäänlaisia oikeustieteellisiä todisteita olemassa."

Olipa kyse eurokriisistä, velkakriisistä, 9/11-terrorista tai holokaustista, niin suosionosoituksia satelee kunhan ei perusta mielipidettään faktoihin tai logiikkaan. Epäloogisuus, naiivi usko ja typeryys palkitaan positiivisella julkisuudella.

Käyttäjän HeikkiKokkonen kuva
Heikki Kokkonen

Natsismin ydin oli antisemitismi. Rahajuutalaisilta rosvotuilta rahoilla oli hyvä rakentaa Saksan armeijaa ja ryöstää muita kansoja. Nykyään Venäjälläkin on " natseja" , mitähän se oikein tarkoittaa... Ymmärrän tämän natsismin 1933- 45 Saksan historiaan kuuluvana ajanjaksona.

Mika Virtanen

Keiltä luulet rahajuutalaisten alunperin rahansa rosvonneen?

Käyttäjän HeikkiKokkonen kuva
Heikki Kokkonen

Juutalaisten moraali on erilainen, ei kristillinen...

Lord Selibacy

Iltaa,

Korjataans heti kättelyssä muutama asiavirhe

Suomen viihdyttävin bloggaava insinööri, "lordi selibaatti"

MIKÄ OLI??!?!?
se on DIPLOMI-INSINÖÖRI... eikä mikään insinööri

Tosiaan pidin taukoa, en sen prätkäjätkän muijjan panemisen :D takia vaan johtuen muutamasta "kouluhieronnasta" ja saariammuskelusta.

Lisäksi peliliikkeenä lopetin blogaamisen armeijan ajaksi, syystä että helposti joku olisi outannut allekirjoittaneen ja rynnäkkökiväärini olisi palautunut ennenaikaisesti varastorasvoihin ja minut oltaisiin kotiutettu vastentahtoisesti.

Keskenjätetty armeija on aina CV:ssä haittatekijä. Minä en palkkaisi ketään töihin jolla olisi armeija jäänyt kesken.

Ja vuodatuksen blogista (lordselibacy.vuodatus.net) vaihdoin takaisin blogspottiin, kun vuodatuksen palvelin oli reilun kuukauden "huollossa"

Ja minä en ole natsi, vaikka kansallissosialismia sympatiseeraankin..

Tai no sano vaan natsiksi... minä vastaan
"HA!, NAZI SCHMAZI!!"

http://www.youtube.com/watch?v=iDjmEj25k5U

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset