Antti Rautiainen

Putinin naisasioista vaietaan Venäjällä

Viime viikon tiistaina Ljudmila Putina esiintyi ensimmäistä kertaa julkisuudessa sitten miehensä virkaanastujaisten. Presidentin vaimo piti puheen Gorkin kirjallisuuspalkinnon jakotilaisuudessa, aviomies ei ollut paikalla. Syntymäpäiväänsä 6. tammikuuta hän vietti myös ilman Vladimiria, joka oli Sotšissa laskettelemassa pääministerin kanssa.

Tšetšenian presidentti Ramzan Kadyrov onnitteli Twitterissä ”Vladimir Vladimirovitšin ensimmäistä vaimoa” ja toivoi hänelle ”kaukasialaisen pitkää ikää”. Mutta jos Ljudmila on Putinin ensimmäinen vaimo, kuka on se toinen?

Juorutaan, että presidentin rakastajatar on kaksinkertainen rytmisen voimistelun olympiamitalisti Alina Kabajeva, joka on myös Yhtenäinen Venäjä -puolueen edustaja duumassa. New York Post -lehden mukaan viime marraskuussa Kabajevalle syntyi tytär, jonka isä on Putin. Kabajeva kiistää.

”Putinin poika Dmitri”

 Kun vuonna 2008 Moskovski Korrespondent -lehti kirjoitti Putinin ja Kabajevan häiden olevan suunnitteilla, ensin päätoimittaja joutui kuulusteluihin ja sitten lehden omistanut oligarkki lopetti koko julkaisun.

Sobesednik-lehden mukaan Kabajeva oli raskaana vuonna 2009 ja Ekspress Gazeta -lehden mukaan hän synnytti pojan. Molemmat lehdet poistivat uutisen verkkosivuiltaan.

13. helmikuuta Kadyrov möläytti uudestaan Twitterissä ja kehui Putinin ja Medvedevin olevan niin hyvää pataa, että Putin nimesi poikansakin Dmitriksi. Virallisesti Putinilla on vain kaksi tytärtä.

Kadyrov ei tietenkään ole luotettava lähde, ja vihjailemalla presidentin moniavioisuudesta hän ennen kaikkea alleviivaa islaminuskoaan. Puhumalla asioista, joista kukaan muu ei uskalla puhua, hän todistaa oman korvaamattomuutensa.

Vaikutusvaltaiset naiset

Eho Moskvy -radioaseman vuotuisella ”Venäjän vaikutusvaltaisimmat naiset” -listalla Kabajeva oli tänä vuonna sijalla 23, Ljudmila Putina sijalla 41. Putinin ensimmäisen kauden aikana Ljudmila oli mukana edustustehtävissä ulkomailla ja kotona, nykyään ei koskaan.

(loput kirjoituksesta luettavissa täällä: http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/ulkomaat/2976951/putinin-naisasioista-vaietaan-venajalla)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän otsorajakontu kuva
Otso Rajakontu

Venäjää voi verrata entisajan Suomalaisiin maalaistaloihin, missä piiat on järjestään paksuina.
Kun lehmät oli ilakoimassa kevät laitumella, niin isäntä ohjasi piian lehmänparteen, missä oli vielä puhtaimmat oljet, ei se sen kummenpaa ollu.
Kun vanha karatemestari vetää niska lenkistä Tatjaanan ketoon, ei siinä kysytä enää "Rakastatko mua" eli venäjäksi ya vas lyublyù

Pekka Salo

Ala-arvoista ns viihdeläpysköiden julkkistsurnalismiako tässä kaivataan? Ihan sama nuo naissuhteet. Onhan maailmassa paljon tärkeämpiäkin asioita. Eikö Olekin?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset