Antti Rautiainen

Kaikkien murhattujen ikkunoiden muistolle

Itsenäisyyspäivänä Helsingin keskustassa särkyi muutamia ikkunoita. Osa näistä oli suurempien, osa pienempien yritysten ikkunoita.

Ikkunoiden rikkominen synnytti paljon mielipahaa, oikeastaan aivan käsittämättömän paljon. Vauva.fi -sivustolla ja sosiaalisessa mediassa levitettiin ikkunoiden rikkomisestä epäiltyjen tietoja. On puhuttu esimerkiksi Siperiaan lähettämisestä – selvästikin moni suomalainen isänmaanystävä haluaisi itse olla Stalin.

Itsenäisyyspäivää edeltävänä torstaina Timo Soini sanoi eduskunnassa, että "ilkivallasta on lyhyt matka väkivaltaan"- Näin se varmastikin onkin Timo Soinille, ja kaikille joille omaisuus voi olla tärkeämpää kuin ihmisarvoinen elämä. Keskiviikkona yle uutisoi, kuinka SUOMALAISTEN rakentaman koulun IKKUNAT vaurioituivat itsemurhaiskussa Afganistanissa. Todella järkyttävää, sytytetään tänään muistokynttilä myös näille murhatuille ikkunoille.

Wali Hashi julkaisi youtube-kanavallaan videon, jossa haastatellaan myös mielenosoittajia  En tiedä ovatko haastatelleet rikkoneet ikkunoita vai eivät, mutta haastattelut laittavat asiat mittakaavaan.

Yksi haastatelluista on asunnoton kahden lapsen äiti. Hän ei välttämättä tule saamaan penniäkään niitä verohelpotuksia joilla oli tarkoitus korvata lapsilisien leikkaukset, koska verohelpotuksiin ei pääse käsiksi jos ei ole töitä. Toinen haastatelluista oli ollut jo pari vuotta asunnoton.

En pidä tämän Takku-sivuston anonyymin kirjoituksen hyökkäyksestä yrittäjiä, keskiluokkaa tai "rikkaita" vastaan, mielestäni on keskityttävä ihmisiin ja instituutioihin joilla on todellista ja välitöntä valtaa. Mutta vaikka en kannata pienten yritysten sabotointia, on päivänselvää että Tillanderin liikkeen ikkunan rikkominen oli poliittinen teko. Keskustan eliitille ja ylemmälle keskiluokalle suunnatuilla liikkeillä ja ravintoloilla ei ole yhtään mitään tarjottavaa lähiöiden köyhille, ne ovat aivan toisesta maailmasta. Vaikka Tillanderin liiketoiminta on vain yritysten keskikastia, ainakin vuoden 2013 verotietojen perusteella  kuukausittaiset voitot voivat hyvinkin olla 10 kertaa suurempia kuin haastateltujen tulot. On ikävää jos pienyrittäjä joutuu turhautumisen purkautumisen välikappaleeksi, mutta se ei myöskään yllätä. Häiriökäyttäytyminen ja pahoinvointi on arkipäivää lähiöissä joka viikko, on aika pientä jos se tuodaan keskustan keskiluokan nähtäville edes kerran vuodessa.

Rikkaimman kymmenenneksen tulot muuten kasvoivat vuonna 2013 niin paljon, että pelkästään sen ansiosta koko väestön keskitulot kasvoivat. Emme siis olleet vuonna 2013 missään talouskriisissä, kriisi koski ainoastaan köyhintä 90 prosenttia. Rikkaimpaan kymmenennekseen ei muuten kuulu myöskään se Tillander jonka liikkeen ikkuna rikottiin, ainakaan oman liikkeensä tulojen perusteella. Siinä kymmenenneksessä tulot ovat vielä kaksi kertaa suuremmat.

Eli puheet siitä ettei Suomessa olisi luokkaeroja ovat täyttä roskaa. Toki voi toistella mantraa siitä että "Suomi on hyvä maa", mutta tämä ei oikeastaan tarkoita yhtään mitään. Kyllä Afganistanissakin asiat voisivat olla vieläkin huonommin, eli mikä tahansa maa voi olla hyvä maa kun johonkin muuhun maahan verrataan. Jostain syystä kuulen tätä mantraapaljon useammin vaikkapa Jari Tervolta  tai Ulla Appelsinilta, kuin työttömiltä ja kodittomilta parikymppisiltä joita haastatellut mielenosoittajatkin olivat. 

Wali Hashi tivasi videollaan kahden lapsen kodittomalta äidiltä että tehdäänkö niitä lapsia rahan takia. Ehdotankin Wali Hashille, Jari Tervolle  ja Ulla Appelsinille eteenpäin vietäväksi uutta yhteiskuntasopimusta, jossa loputkin lapsilisät leikataan pois ja leikkaukset hyvitetään vaikkapa osinkoverotuksessa. Suomen yli 200 000 työtöntä ja yhtä monta ali- ja pakkotyöllistettyä velvoitetaan tuomaan ensi vuoden Slush-tapahtumaan uuden superfoodin tai nettipelin keksinyt startup-yritys. Näin Suomessa yrittäjien osuus saadaan yhtä korkealle kuin Ecuadorissa ja Nigeriassa, jotka pitävät siinä tällä hetkellä maailman kärkipaikkaa.

Tällä yhteiskuntasopimuksella luotaisiin paljon uusia työpaikkoja valvonta- ja turvallisuusallalle. Ja ikkunakauppiaille.

Antti Rautiainen

Lue myös: Särkyneiden ikkunoiden mieli 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (36 kommenttia)

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Niin kauan kuin ihminen on ollut maapallolla, on ollut luokkaeroja. Luokkaeroja ei ole koskaan pystytty poistamaan ei missään maassa eikä missään poliittisessa systeemissä.

Miten luulet, että luokkaerot Tillanderin ikkunoiden särkemisillä poistuisi?

Riippumatta siitä onko rikas tai köyhä, ihmisellä on niin helvetin hyvä olla niin kauan kun se ei tiedä paremmasta mitään.

Stefan Fagerström

"Niin kauan kuin ihminen on ollut maapallolla, on ollut luokkaeroja."

Oli luokkaeroista mitä mieltä tahansa, niin tämä väite on yksinkertaisesti väärin ja perustuu pelkästään länsimaineen myyttiin ihmisestä.

Ilkka Huotari

Takku.net (tai siihen liittyvät tahot) rikkoi myös Perussuomalaisten toimiston ikkunat, millä he ilmoittivat, että maahamuuttopolitiikasta ei pidä puhua, tai siitä ei saa ainakaan olla eri mieltä.

Ikkunoita vastaan on tosiaankin sota. Sekä demokratiaa ja avointa keskustelua.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Minä en ole nähnyt takun sivuilla mitään viitettä siihen että maahanmuutosta keskustelu ärsyttäisi. PS on profiloitunut kokoomuksen homovastaiseksi apupuolueeksi, jossa on ihan ok puhua sosiaalipummeista ja takkutukista kaiken mamulöpinän lisäksi.

Ilkka Huotari

Selityksiä voi aina keksiä jos todellisuus ei tunnu kivalta.

"Takku ilmoitti tiedotteessaan haluavansa "vaikeuttaa perussuomalaisten toimintaa konkreettisesti" ja aikovansa vastaisuudessakin "toimia myös suoran toiminnan keinoin perussuomalaisia ja muita fasisteja vastaan"."

http://yle.fi/uutiset/perussuomalaisten_toimiston_...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #5

Sitähän minä sanoin. Sitä paitsi perussuomalaisten puoluetoimisto ei ole minkään lehden toimitus jolloin voisi puhua sananvapaudesta. Se on eliitin valtakoneen osa.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #7

Sanoit mitä? "Fasistit" viittaa maahanmuuttopolitiikkaan.

"Sitä paitsi perussuomalaisten puoluetoimisto ei ole minkään lehden toimitus jolloin voisi puhua sananvapaudesta. "

Ihme selityksiä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #8

On olemassa fasistista maahanmuuttopolitiikkaa mutta kaikki maahanmuuttopolitiikka ei ole fasistista. Sana fasisti ei automaattisesti viittaa maahanmuuttoon vaikka nykyfsistit kyllä usein jauhavat maahanmuutosta eivätkä ole kiinnostuneet korporativismistä joka on yksi perinteinen fasismijuttu. Yleinen autoritäärisyys ja hierarkius kuuluu myös fasismiin ja maskulinismi.
Maahanmuutto on joiltain osin sellainen asia jossa yhteiskunta tekee päätöksiä ja silloin voi puhua maahanmuuttopolitiikasta. Sitten maahanmuutto on ilmiö joka koskee ihmisiä, esim maahanmuuttajia tai niitä jotka ovat tekemississä maahanmuuttajien kanssa. Se ei ole mitään politiikkaa vaan yksi ilmiö muiden joukossa. Esim tänään mietittiin radion kieliohjelmassa koska nimi Ahmed tulee nimipäiväkalanteriin. Se ei ollut mitään politiikkaa.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #9

"Sana fasisti ei automaattisesti viittaa maahanmuuttoon"

Tässä yhteydessä se viittaa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #10

Miten niin?????Ei voi väittää viittaavan jos mitään viitettä ei ole.
Mikä ongelma sulla on? Miksi maahanmuutto pitää tunkea tähän jutuun?
Persut ovat olleet tapetilla niikkojensa homorummutuksestaan ja TIpp-sopimuksesta viimeaikoina.
Sulla voi olla oma privaatti teoria ja kumpikaan meistä ei tunne näitä takkulaisia. Ainoa mitä voit sanoa on että sinun teoriassasi ikkunan rikkominen liittyy maahanmuuttoon. (hassu teoria)

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #11

"Miten niin?????Ei voi väittää viittaavan jos mitään viitettä ei ole."

"Syntipukkina ongelmille toimivat niin maahanmuuttajat, ei-heteroseksuaalit, feministit kuin Kalliossa asuvatkin."

"Perussuomalaisten riveissä kuitenkin seisoo monia kovan luokan fasisteja, kuten Suomen Sisuun kuuluva Jussi Halla-aho, joka on myös Euroopan parlamentin jäsen. Perussuomalaiset ovat onnistuneet muovaamaan haluamaansa suuntaan poliittista keskustelua, tehden rasismista ja muusta vihapuheesta hyväksyttävää. On vaarallista päästää valtaan fasisteja, edes niin sanottua "demokraattista", puoluepoliittista tietä. Tästä löytyy monia historiallisiakin esimerkkejä."

http://takku.net/article.php/20140918135841508

Tuossa tiedotteessa oli keskitytty maahamuuttoon, vaikka siinä oli myös muita tahoja mainittu.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #12

Joka tapauksessa palataksemme siihen mitä väitit aluksi persuikkuna ei ole mikään puhe maahanmuutosta vaikka persumainen puhe maahanmuutosta on osa persujen vallankäyttöä jopa siis väljästi myös oletettavan tekijätahon mielestä.
Ikkunan kivitys on hyökkäys persupuoluetta vastaan ja sellaisena sitä voi käsitellä ja sen voi tuomita myös lainvastaisena tekona.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #13

Persupuoluetta vastaan, ja erityisesti persujen ja Halla-ahon, joka oli erikseen mainittu, ajamaa politiikkaa vastaan.

En tiedä mitä epäselvää tässä on.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #14

Ei tässä mitään epäselvää ole eikä ole ollutkaan. Sulla oli ekassa kommentissa joku ihme propagandistinen sananvapausjutska joka aiheutti tän pitkän keskustelun. Se oli autoritääristä kieltä niinkuin propaganda aina on. Ja ihmisten tehtävä on rikkoa sellaiset mainospanssarilasit.
Tässä keskustelussa mä rikoin mainospanssarilasin.
Nyt me ollaan kaksi kesksutelijaa ilman sitä lasia välissä.
Katsoin muuten sen Vali Hasin itsenäisyyspäivähaastattelun. Informatiivinen pätkä.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #16

Olet siis samaa mieltä, että se isku oli Halla-ahon ajamaa maahanmuuttopolitiikkaa vastaan?

Sananvapaushan liittyy politiikantekoon olennaisesti.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #17

Mikä sua vaivaa. Halla-aho on ollut brysselissä eikä muutenkaan liiku vallilassa vaan eliitin kabineteissa.
Lue nyt vaan mitä ylempänä on kirjoitettu.
Persut on viimeaikoina olleet tapetilla vaan ja ainoastaan homorummuttajina ja tipp-vapaakauppasopimuksen puoltajina.
Persut kyllä tunnetaan myös hommafoorumilaisista, mutta isku ei ollut hommafoorumia tai scipptaa tai suomen sisua vastaan. Sori nyt vaan mutta en ymmärrä mihin pyrit?
Jos takut iskee ps-ikkunaan ja sanoo ps = fasistinen niin jokainen tekee siitä omia johtopäätöksiä. Sun johtopäätös on yhtäkkiä halla-aho. mun johtopäätös on että persuista on vaikea tykätä ja mä siinä mielessä ymmärrän noita nuoria mutta en tykkää rikkomisesta vaan parempi olisi muilla keinoin osoittaa mieltä. Ja se ettei tykkää persuista siinä on halla-aho vain yksi osa sitä soppaa joka ei maistu.
jokainen tulkitsee itsestään lähtien.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #19

"Sun johtopäätös on yhtäkkiä halla-aho."

Etkö lukenut Takku.netissä olevaa tiedotetta jonka linkkasin? Siellä on mainittu mm. Halla-aho.

http://takku.net/article.php/20140918135841508

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #21

Joo joo mutta vieläkin sanon että se ikkuna ei ollut mikää woodoonukke joka esitti Jussi H-a´ta vaan se oli PS helsingin piirin vaalitoimiston fönäri.
Takun sivulla ei lue että iskimme halla-ahoikkunaa vastaan. Hallavaho on yksi syy miksi vastustaa PS´ää. Usko nyt jo!

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #22

En tajua mitä yrität sanoa. Siellä takku.netissä sanottiin, että isku oli perussuomalaisia vastaan:

"Aiomme vastaisuudessakin toimia myös suoran toiminnan keinoin perussuomalaisia ja muita fasisteja vastaan."

Siis ihan niitä poliitikkoja ja ihmisiä vastaan.

Mitä ihmettä yrität sanoa?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #23

Joo niiden politiikkaa vastaan mutta ei ketään erityisesti.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #25

Lue uudestaan: "perussuomalaisia ja muita fasisteja vastaan"

Ihmisiä vastaan.

Lisäksi siinä uhataan muita kuin perussuomalaisia, eli esim. tavallisia kansalaisia.

Ihme vänkäystä. Tajuatko nyt, että se ensimmäinen viestini oli täysin totta?

--

Hyvä, että blogisti antaa keskustella vapaasti. Joku Reija olisi jo deletoinut kaiken ja sulkenut koko keskustelun.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #28

Ikkunaa et pysty muuttamaan ihmisiksi.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #29

Ai vänkäys jatkuu vielä.

Joillekin totuus on kitkerä pala. Ai niin, tämä tuli sanottua siellä Reijan blogissakin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #30

Ruotsissa natsit heitti pommin aborttivalistuselokuvanäytökseen. Siinä oli ihmisiä ja kysymys sanavapaudesta.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #31

Linkki olisi hyvä laittaa, kun tällaisesta ei löydy juuri mitään.

Löytyi tällainen: http://realscreen.com/2014/12/09/terror-attack-at-...

Siinä ei puhuta natseista mitään, mutta sanottiin että jotkut heittivät savupommin näytökseen.

En tiedä mihin tuolla taas pyrit.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #32

En kyllä minäkään ymmärrä mihin Sini tällä pyrkii. Tekijöistä siis ei ole tietoa, mutta vaikka kyseessä olisikin kansallissosialisteja, niin en ole kuullut, että Takku-tyypeissä olisi edustettuna sosialismin sen muodon kannattajia, vaikka kovasti sosialismista pauhaavatkin. Perussuomalaisiin se ei voi liittyä mitenkään, koska eikös joku virallinen sloganikin ollut työväenpuolue ilman sosialismia.

Käyttäjän anttirautiainen kuva
Antti Rautiainen Vastaus kommenttiin #17

Ei, kyseessä on aivan eri vapaus. Sananvapaus, lehdistönvapaus ja politiikan tekemisen vapaus ovat kolme aivan erilaista vapautta, jolla on erilaiset käyttötarkoitukset ja erilaiset rajoitukset.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

"on päivänselvää että Tillanderin liikkeen ikkunan rikkominen oli poliittinen teko."

Niin oliko se juuri nämä kaksi poikaa jotka telinettä siitä heittivät läpi? Epäilempä,että juuri ehkä 18v juipit paljoakaan poliittista liikehdintää ajatukselle tekisi..jos siis ovat nämä.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Näitä "murhattuja" ikkunoitakin kohdellaan eriarvoisesti. Kun itsenäisyyspäivänä rikotaan ikkunoita ja osoitetaan mieltä tällä tavalla luokkaeroja ja eriarvoistumista vastaan. Samalla isku on poliittista ja taloudellista eliittiä vastaan ja lehdet riepottelevat viikkokausia uutisella, ottaen siitä kaiken irti.

Mutta kun esimerkiksi vastaavanlaisella ikkunanrikkomisiskulla isketään vapaata demokratiaa vastaan ja vapaata poliittista järjestäytymistä ja mielipidettä vastaan, hajoittamalla Perussuomalaisten vaalitoimiston ikkunat. Eliitin valtiollinen uutiskanava lyökin lyötyä ja ottaa uutisoinnissaan esille tämän oppositiossa olevan puolueen mainoslauseen, "sitä saat mitä tilaat", antaen täyden hyväksynnän tällä tavalla ilkivaltaiseen iskuun vapaata demokratiaa ja poliittista järjestäytymistä vastaan!

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Niin minustakin Ulla Appelsin olisi voinut kirjoittaa siitä PS-toimiston ikkunasta. Mutta populismi on juuri tuota että isot uutiset joista kaikki on suht samaa mieltä ensin ja sitten niissä myötäsukaan kaikkia. Puoluetoimiston isku on paljon mielenkiintoisempi ja se että siitä ei ole paljon kirjoitettu on mielenkiintoista.
Media on hylännyt persut jotks ennen olivat median lempilapsia. Persujen pitää alkaa itse tuottaa mediaa ja yrittää saada viestinsä sellaiseen muotoon että se aiheuttaa keskustelua. Se mahdollisesti voi alkaa sisäisellä keskustelulla puolueen sisällä. Kai PS´n pitäisi sisäkeskustella asioista kuten T:pp tai miten se kirjoitetaan. Venäjä on toinen sellainen kysymys missä PS on epäselvä.
Oikeistolaisuus ei juuri nyt ole kova sana. Kokoomus ja PS menevät alaspäin ja keskusta perii molemmista puolueista arvokonservatiiviset pikkuporvarit.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Perussuomalaisen puolueen vaalitoimistoon tehdyt kaksi ilkivaltaiskua ovat paljon mielenkiintoisempia, kuin itsenäisyyspäivänä tehdyt eliittiä vastaan suunnatut iskut joita sattuu jokaikinen vuosi. Koska Perussuomalaisia vastaan tehdyt iskut ovat vapaata demokratiaa ja vapaata poliittista järjestäytymistä vastaan tehtyjä iskuja. Siis aivan laillista oppositiossa olevaan puoluetta vastaan tehtyjä iskuja, joilla yritetään pelotella puolueen jäseniä!

Olen myös samaa mieltä siitä että meidän Perussuomalaisten tulisi alkaa tuottamaan itse mediaa, koska valtamedia ei kohtele meitä asianmukaisesti ja samalla tavalla kuin vanhoja valtapuolueita!

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Sanot, että persut oli ennen vaaleja median lempilapsi. Voisitko sanoa yhdenkin jutun, joka oli kirjoitettu positiiviseen sävyyn Perussuomalaisista (kannatuksen nousu ei ole erikseen mitenkään positiivinen juttu, vaan pelkkä fakta). Ennen vaaleja persujen niskaan syydettiin kaikkea mahdollista lokaa jokaisen suuremman median suunnasta. Tämä toisaalta edesauttoi vaalimenestyksessä, kun sokeakin huomasi, että kohtelu on epäasiallista, mutta ei todellakaan voida puhua lempilapsesta, päinvastoin. Jos muuta väität, niin linkitä nyt edes jotain.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #24

Emmä sanonut ennen vaaleja. Vaan ennen- toisin kun nyt. Ne sai paljon huomiota. Ihmiset huomaa sellaiset poliitikot joista kirjoitetaan esim kohujuttuja tai juoruja. Vähän niinkuin Kekkonen. Se oli median ylläpitämä pressa.
No nyt media ei joka päivä sisällä mitään persu edestä ja persu takaa persu istuu ja persu makaa.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #26

No en kyllä käyttäisi mustamaalauksesta sanaa lempilapsi. Olet kyllä oikeassa, että nyt kun mitään negatiivista ei ole ilmennyt vähään aikaan, niin "puolueeton" mediakin on hiljaa, kun eihän persuista voi mitään asiallista kirjoittaa. Saapa nähdä ampuvatko toimittajat taas itseään nilkkaan, kun vaalit lähestyvät, varsinkin jos Halla-aho on ehdolla. En pidä siitä, että hypitään Brysselin ja Suomen väliä, mutta onhan se mukavaa seurata, kun tiedostavat toimittajat repivät pelihousunsa ja nolaavat itsensä.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Kun kerran myös Konttisen perhe kuuluu köyhempään 90 prosenttiin, niin sittenhän se koruliikkeen ikkunan murskaaminen hyödytti vielä vähemmän. Köyhälistö hyökkäsi aiheetta työtätekevien kimppuun, ja ainoa poliittinen sisältö iskussa oli siinä, että 10% ökyrikkaat niittävät hyödyn alempien tuloluokkien nahistelusta.

Eli tiivistettynä: perseelleen meni. Olen samaa mieltä, luokka-analyysiin turvautuminen tosiaan edesauttaa ymmärtämään tapahtunutta paremmin.

Mitä tulee kommenttiin "häiriökäyttäytyminen ja pahoinvointi on arkipäivää lähiöissä joka viikko, on aika pientä jos se tuodaan keskustan keskiluokan nähtäville edes kerran vuodessa", niin olen samaa mieltä. Se tosiaankin on hyvin, hyvin pientä. Itse asiassa se on suorastaan hyödytöntä, sillä kun pari viikkoa tapahtuneesta on kulunut, tapahtunut ei kiinnosta enää yhtään ketään, etenkin kun joulunpyhätkin ovat tulossa.

Lopputulos on se, että häiriökäyttäytymisen esittelemisestä keskiluokalle tulee jokavuotinen mitätön pikku rituaali, joka on hyvinkin käypä hinta siitä, että muina päivinä vuodesta asianosaiset pysyttelevät passiivisina lähiössä voimassa pahoin. Koska ei se 10% siitä ole huolissaan, jos pienyrittäjän ikkunat ovat yhtenä päivänä säpäleinä. Enemmän se on huolissaan siitä, jos pienyrittäjä ja lähiön köyhä huomaavat olevansa samassa veneessä.

Käyttäjän anttirautiainen kuva
Antti Rautiainen

Näinhän siinä saattaa käydä, toisaalta voi olla että ikkunan rikkominen edes kerran vuodessa on parempi kuin se ettei ikkuna menisi rikki edes kerran vuodessa.

Tämä on aika usein esitetty kritiikki, jonka tiimoilta kuitenkin ihmetyttää että olisiko sitten pitänyt räjäyttää ydinpommi tai jotain. Joko ei aiheutettu tarpeeksi tuhoa eikä herätetty tarpeeksi pahennusta, tai sitten herätettiin liikaa pahennusta ja hajotettiin liikaa. Aina joko liikaa tai liian vähän.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset