Antti Rautiainen

Navalnyi tuomittiin laittomasti ilman tuomiokirjelmää

Oppositiojohtaja Aleksei Navalnyin ehdonalainen tuomio viime viikolla oli kenties viimeinen varoitus, ja seuraavalla kerralla annetaan ehdotonta.

Venäläinen oppositiojohtaja Aleksei Navalnyi tuomittiin 30. joulukuuta kolmeksi ja puoleksi vuodeksi ehdonalaiseen vankeuteen petoksesta. Hänen veljensä Oleg sai saman tuomion ehdottomana.

Viranomaiset sabotoivat protesteja aikaistamalla tuomion antamisen uudenvuoden alle. Moskovan Maneesiaukiolle saapui tuhansia mielenosoittajia, joista 200 otettiin kiinni.

Syytteet perustuivat väitöksiin Navalnyin veljesten logistiikkaliiketoiminnan aiheuttamista tappioista Yves Rocher -kosmetiikkayhtiölle. Yhtiö ei kuitenkaan esittänyt vaateita. Jäi epäselväksi, kuinka veljekset olivat saaneet yhtiön maksamaan ”ylihintaa” ja mikä hinta olisi ollut ”rehellinen”. Tuomiokirjelmä ei ole valmis, joten nämä kysymykset ovat vastaamatta.

Tuomion antaminen ilman tuomiokirjelmää on Venäjällä täysin laitonta. Kuten myös se, että virkavalta pitää Navalnyita kotiarestissa ja passitti hänen veljensä vankilaan ilman tuomiokirjelmää.

Tuomion ehdonalaisuus tarkoittaa, että viranomaiset eivät vielä pyri tuhoamaan häntä, ainoastaan pelottelemaan ja marginalisoimaan. Kenties tämä oli viimeinen varoitus, ja seuraavalla kerralla annetaan ehdotonta.

Rasistista möläyttelyä

Navalnyi määrittelee itsensä ”kansallis-liberaaliksi”. Hän on populisti, joka on useasti möläytellyt rasistisesti esimerkiksi georgialaisista ja tšetšeeneistä. Hän vastustaa Krimin palauttamista Ukrainalle.

(Loput kirjoituksesta luettavissa täältä: http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/ulkomaat/3305761/navalnyi-tuomittiin-laittomasti-ilman-tuomiokirjelmaa)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Kuka jaksaa välittää tippaakaan jonkin savijalkaisen impeurin tekemisistä? Sitä saa, mitä tilaa ja voihan se olla myöskin niin, että Navalny ei tehnyt mitään rikollista, mutta suunnitteli varmaankin jotain rikollista, jonka olisi tehnyt.

Käyttäjän anttirautiainen kuva
Antti Rautiainen

Lehden toimitus oli lisännyt väliotsikon, jonka mukaan ongelma olisi järjestelmän presidenttivetoisuus. Mielestäni samat ongelmat ovat kuitenkin kaikissa parlamentarismin muodoissa, joissain maissa ne vain kärjistyvät.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset