Antti Rautiainen

Turvapaikanhakijat eivät ehkä voi juoda maitoa

  • Turvapaikanhakijat eivät ehkä voi juoda maitoa

Sosiaalisessa mediassa ja Puheenvuorossa hyökätään miltei päivittäin Suomeen tulleita turvapaikanhakijoita vastaan. Viimeisin raivo kohdistui Oulussa eilen järjestettyä ruokamielenosoitusta vastaan.

Tänään mediaan on alkanut tulla taustojakin, Ilta-lehdessä jutussa "Toiminnanjohtaja avaa ruokaongelmien taustoja - 'Kalakeitto aiheutti vatsaongelmia'".

Vain kolmasosa maailman aikuisväestöstä voi juoda maitoa ylipäätänsä, ja turvapaikanhakijat tulevat usein alueilta joiden asukkaat eivät voi juoda maitoa. Googlaamalla löytyy paljon karttoja laktoosi-intoleranssin yleisyydestä, tämän kartan mukaan Pohjoisessa Irakissa alle 40% voi juoda maitoa (lähde, kartan värityksessä on ilmeisesti 50% ja 40% värit vaihtaneet paikkaansa).

En usko että Oulussa ollaan haluttu tarkoituksella kiusata turvapaikanhakijoita, mutta kun ihmisiä kielletään tekemästä töitä ja tekemästä itselleen ruokaa, niin asiat menevät pieleen suurella todennäköisyydellä.

Jos ihmiset osoittavat mieltä, siihen on yleensä jokin ymmärrettävä syy. On todella vaikeaa, kenties mahdotonta luoda toimivaa järjestelmää, joka huolehtii aikuisista ihmisistä joilta on samanaikaisesti kielletty kaikki huolehtiminen itse itsestään. Työllistymisen kiellon purkaminen vaatii asennemuutosta politiikassa, mutta sitä odottaessa pitäisi turvapaikanhakijoille vähintäänkin mahdollistaa oman ruoan valmistaminen.


 


 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Janne Hilden

Ongelma ei ollut kameran edessä ruoka-annostaan esitelleelle irakilaiselle kalakeitto, vaan hänen mukanaan tuomansa riisiannos:

“This no good food, yes, this no good. For dog, dog, I give for dog – no eat, dog. This for women. Problem, see!”

Eli riisi-annos oli kelvollista vain koirille ja naisille.

Käyttäjän JanneTurtiainen kuva
Janne Turtiainen

Ruoka on tehty laktoosittomista raaka-aineista, Ihan se kyökin pomo sen kertoo videolla. Keksi uusi selitys kun ohrapuuro ei kelpaa..

Niemi Seppo

Ehdotus olematta rasisti.
Jos haluamme siististi ratkaista koko siirtolaisongelman. Tarjotkaamme mämmiä päivän pari, niin uskon että siirtolaisten ruoka ongelmat siirtyvät muualle. Eihän sitä syönyt Berlusconikaan, vaikka kehui itseään ruokailunalalla herkuttelijaksi, tosi kulinaristiksi. Tarjoilun yhteydessä kerrottakoon kyseisen ruuan olevan kansanperinne ruokaa.

Käyttäjän anttirautiainen kuva
Antti Rautiainen

Eli väität Hiukkavaaran valehtelevan? Kova syytös.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

"eivät ehkä voi juoda maitoa" - erityisruokavalio ilmoitetaan ohjaajalle tai keittiöön eikä mielenosoituksella poliisiasemalle. Nämä turvapaikanhakijat tekevät suurta vahinkoa Suomessa eläville maahanmuuttajataustaisille sekä maahan tuleville oikeasti hädänalaisille pakolaisille.

Käyttäjän anttirautiainen kuva
Antti Rautiainen

VOi olla, mutta se ei ole syy jättää yritykset ymmärtää mielenosoituksen syitä.

Niko Sillanpää

"Värtön mukaan kaikki ruoat tehdään laktoosittomana."

Mikä ei varmaankaan tullut aivan huikeana yllätyksenä, koska Suomessa likimain kaikki laitoskeittiöt käyttävät laktoosittomia raaka-aineita.

Kyseisellä ruoan toimittajalla on muuten 12 vuoden kokemus lemmikkiesi erityisvaatimuksista.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-144366431241...

Keksi parempia selittelyitä lemmikkiesi edesottamuksille, Rautiainen. Jauha vaikka hätähätähätähätä oikeusoikeusoikeusoikeus vastuuvastuuvastuuvastuu. Siitä se lähtee.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Älä Rautiaista kiusaa. Hän on uutisoinnin varassa niin kuin sinäkin. Se että olet lukenut eri uutisen kuin hän, tai olet päättänyt, että juuri tuohon uutiseen et usko, on toinen asia.

Niko Sillanpää

Tuossa jutussa on haastateltu ruoan valmistanutta tahoa, löytyy myös videona kyseisestä jutusta. Ei jää juuri muuta päätelmää, kuin että haluat ehdottaa, että kyseinen henkilö valehtelee.

Mutta on täysin ymmärrettävää, että myös Kivelä haluaa puolustaa omien lemmikkiensä edesottamuksia, tarvittaessa vähä-älyisesti saivartelemalla. Ehdotan samoja hokemia, joita Rautiaiselle tuossa tarjoan. Siitä se lähtee.

Käyttäjän anttirautiainen kuva
Antti Rautiainen

Hiukkavaaran ja Värtön versiot eroavat. Sinulla ei ole mitään perusteita väittää jomman kumman olevan lähtökohtaisesti oikea. Myös Värttö puhuu kalaruoasta, joka on Hiukkavaaran version mukaan kalakeitto.

Käyttäjän jennitamminen kuva
Jenni Tamminen

Hyvä pointti blogissasi. Oletko muuten varmistanut, että saat julkaista tuon jutun yhteydessä olevan kuvan?

t. Jenni / US

Käyttäjän anttirautiainen kuva
Antti Rautiainen

Sen voi toki tarvittaessa poistaa, koska jutussa on linkki alkuperäiseen.

Niemi Seppo

Outo otsikon aihe. Joskus ulkona myös syönyt. Ruokasalissa on yleensä kannu väritöntä ainetta, meillä kutsutaan vedeksi. Myös suomessa usein
ja usean vaihtoehtoinen valinta, ilkeilemättä, meillä vesi tulee hanasta, heidän kulttuurissa usein kaupasta maksua vastaan. Kulttuurikäsite ero.
Meillä törmätään näihin erikoisuuksiin vielä, mm liha koska he eivät syö sianlihaa, uskonnon kieltäessä, meillä taas kyljykset tekevät kauppansa.
Kana on lihana helpoimmin erotettavissa, ja kansainvälisesti tunnettu ainesosa ruuassa

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset