Antti Rautiainen

Eliitti tarvitsee sekä skandaaleja että vaikenemista

Syyskuun puheenaihe Iso-Britannian roskalehdistössä oli miljardööri Michael Ashcroftin pääministeri David Cameronista tekemä paljastus, johon liittyvät opiskelijaklubin initiaatioriitit, sian pää ja genitaalit.

Paljastuksellaan Ashcroft halusi ilmeisesti kostaa Cameronin kiittämättömyyden. Miljardööri pelasti konservatiivipuolueen konkurssilta vuoden 2005 vaalitappion jälkeen, mutta ei saanut tärkeitä luottamustehtäviä huolimatta kahdeksan miljoonan punnan lahjoituksista.

Kerho, johon Cameron halusi niin kovasti päästä Oxfordissa opiskellessaan, oli Bullington Club. Äveriäiden sukujen miespuolisten vesojen klubi perustettiin metsästysseuraksi vuonna 1780, mutta viime vuosikymmeninä se on lähinnä ryypännyt ja hajottanut ravintoloita.

Riot Club -elokuva perustuu kerhoon. Joskus kerhon pääsyvaatimuksena kerrotaan olleen 50 punnan setelin polttaminen kodittoman edessä.

 Bullington Club on ollut muiden vastaavien herrakerhojen esikuva, esimerkiksi Yalen Skull & Bonesin johon ovat kuuluneet esimerkiksi isä ja poika Bush sekä John Kerry.

Kyseessä eivät kuitenkaan ole kulissien takaiset salaliitot, koska näiden klubien alumnit käyttävät valtaa täysin avoimesti. Lawrence Richards kommentoi the Leveller-nettilehdessä, ettei ole sattumaa, että kodittomien määrä kasvoi jyrkästi Bullingtonin Clubin veteraanien astuttua Iso-Britannian johtoon.

 Nöyryyttävien initiaatiorituaalien tarkoitus on kahtalainen. Toisaalta ne osoittavat, että jäsenehdokas on tosissaan. Toisaalta ne luovat jaetun salaisuuden, jota kuka tahansa voi käyttää rituaalin läpäissyttä jäsentä vastaan.

(Loput jutusta luettavissa täällä: http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/ulkomaat/3438848/eliitti-tarvitsee-seka-skandaaleja-etta-vaikenemista)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Brittiklubista vuotaa siis tietoa enemmän kuin suomalaisen jääkiekkojoukkueen pukukopista. On arveluttavaa rikkoa luottamuksen tabu.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Suomen Pillittäjäin klubin (Bullington club) versio näyttäisi olevan suomessa hyväveliverkosto joka pönkittää EKn, SKPn, ja SOKn tuella tiettyjä edustajia puolueissa että valtuustoissa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset