Antti Rautiainen

Kapina kilometriveroa vastaan Venäjällä

Rekkojen kilometrivero otettiin Venäjällä käyttöön marraskuun seitsemäntenä. Rekkayrittäjien protestit alkoivat neljä päivää myöhemmin.

RBC Daily -lehden mukaan protesteja on ollut ainakin 70 kaupungissa, 24:llä federaation alueella.

Maantieteellisesti protesti on ehkä jopa laajempi kuin vuosien 2011–2012 vaalivilpin vastainen liike. Tätä kirjoitettaessa pelkästään Etelä-Venäjän Dagestanista on yli tuhat rekkaa matkalla kohti Moskovaa, ja poliisi on pysäyttänyt kulkueen Kalmukiassa.

Rotenbergien yhtiölle

Rekkayrittäjiä on ärsyttänyt veroa valvovan Platon-järjestelmän kaatuilu ja väitetyt laskutusvirheet. Uusi vero on myös merkittävä lisäkulu. Alkuvaiheessa vero on noin kaksi senttiä kilometriä kohden ja se koskee yli 12 tonnin painoisia kulkuneuvoja. Maaliskuusta alkaen se nousee noin 4,4 senttiin.

Järjestelmään on sisäänrakennettu mahdollisuus kerätä veroa kaikilta kulkuneuvoilta, minkä vuoksi rekkayrittäjien protestia tukevat monet muutkin.

Platon-järjestelmän toteutus ja ylläpito on jossain vaiheessa suhmuroitu ilman tarjouskilpailua yritykselle, josta puolet omistaa Suomessakin tutun Rotenbergin oligarkkidynastian vesa Igor. Protesti on henkilöitynyt sukuun. Toisin kuin sedällään Boris Romanovitšilla ja serkuillaan Romanilla ja Borisilla, Igorilla ei ole Suomen passia.

(Loput kirjoituksesta luettavissa täällä: http://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3471995-kapina-kilometriveroa-vastaan-venajalla)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset