Mitä perussuomalaisille raiskaajille pitäisi tehdä?

Kymen sanomat kirjoitti eilen, että perussuomalaisena Kotkan kaupunginvaltuustoon valittu Arto Hirvonen on pidätetty raiskauksesta ja seksipalveluiden ostamisesta nuorelta henkilöltä  Kyseessä on vasta epäily, mutta ilmeisesti kunnanvaltuutetun luottamustehtävä on tarpeeksi merkittävä epäillyn nimen julkaisemiseen.

Hirvonen on erotettu perussuomalaisista joidenkin asiaan liittymättömien puolueen sisäisten kärhämien takia. Hän on pitkän linjan puolueaktiivi ja SMP-veteraani, jota Timo Soini suitsutti "legendaariseksi" "plokissaan" 3 vuotta sitten.

Perussuomalaisten entisillä ja nykyisillä valtuutetuilla, puolueaktiiveilla ja -toimitsijoilla on tuomioita raiskauksista (Carl J. Danhammer, Matti Putkonen) ja alaikäisten seksuaalisesta hyväksikäytöstä (Jaakko Ilari Pirhonen, Petri Nurminen). Toisaalta kaikkiaan näihin ryhmiin kuuluu reilusti yli tuhat henkeä, joten raiskaajien ja seksuaalisten hyväksikäyttäjien prosentti ei välttämättä ole keskimääräistä suurempi. Juuso Koponen teki facebookissa rajauksen perussuomalaisiin päättäjiin, ja arvioi että tuomittujen raiskaajien ja hyväksikäyttäjien osuus ei välttämättä ole suurempi kuin heidän osuutensa Suomessa asuvista ulkomaiden kansalaisista (0.2 %).

Perussuomalaiset ja muut maahanmuuttokriitikot syyttävät toistuvasti mediaa rikollisten etnisen taustan "salaamisesta" (eli julkaisematta jättämisestä). Minua kuitenkin kiinnostaisi enemmän rikollisten puoluekanta, erityisesti se ovatko raiskaajat ja lasten seksuaaliset hyväksikäyttäjät perussuomalaisia vai eivät. Tästäkin media "vaikenee". Se voi tosin olla hyvä asia, koska suurin osa perussuomalaisista ei raiskaa eikä hyväksikäytä lapsia. Vaikka raiskaavia ja lapsia hyväksikäyttäviä perussuomalaisia on useita, ei ole tarvetta leimata kaikkia perussuomalaisia raiskaajiksi ja lasten seksuaalisiksi hyväksikäyttäjiksi.

Perussuomalaiset ja muut maahanmuuttokriitikot ovat usein ehdottaneet, että vakavien rikoksien tekemisen perusteella karkotettavat ulkomaalaiset pidettäisiin säilössä kunnes karkotus onnistuu. Raiskaajan karkotus ei ole minulle mikään ongelma, mutta rangaistuksen yhteismitallisuuden puute on. Suomalainen raiskaaja saa näpäytyksen sormille, pienet vahingonkorvaukset ja ehdollisen tuomion, ja sitten hänet otetaan töihin vaikkapa perussuomalaisten puoluetoimistoon. Ulkomaalainen joutuu maahan jossa ei välttämättä ole viettänyt päivääkään aikuisiällä. Pahimmassa tapauksessa karkotus ei onnistu ikinä, ja ulkomaalainen raiskaaja viettää säilöönottokeskuksessa lopun elinikänsä.

Raiskauksista voisi mielestäni antaa ankarampia tuomioita, mutta elinkautinen on liiottelua. Mielestäni olisi hyvä, jos kaikista raiskauksista saisi ainakin lyhyen ehdottoman tuomion, koska vankilassa saa tuntumaa siihen mitä mieltä yhteisö on raiskaajista. Vuosi vankilassa raiskaajana vastaa perusvangin kahta tai viittä vuotta. Tämä on tosin melko mielivaltaista ja riippuu henkilöstä, en usko että United Brotherhoodin kerhotilalla tapahtuneesta raiskauksesta tuomitut istuvat lisko-osastolla. Lisäksi tutkimusten perusteella raiskaajat uusivat rikoksensa harvoin, joten nykyisellä löperöllä tuomiolinjalla on jo silläkin korjaava vaikutus.

Korjaaminen on mielestäni oikeusjärjestelmän ensisijainen funktio, mutta myös kostolla on paikkansa. Ilman kostoa ei ole olemassa mitään oikeutta . Raiskaus on niin vakava hyökkäys henkilökohtaista koskemattomuutta vastaan, että kaikille raiskaajille on syytä kostaa ainakin vähän, myös perussuomalaisille raiskaajille.

Vankilat ovat kalliita ylläpitää, ja usein ne johtavat vain laitostumiseen ja kasvaviin ongelmiin. Karkotuksilla on vankilaan verrattuna se hyvä puoli, että ihminen saa mahdollisuuden kokonaan uuteen alkuun uudessa yhteisössä. Tämä tietysti edellyttää, että toinen yhteisö haluaa ottaa raiskaajan, vaikkapa Matti Putkosen tai Carl J. Danhammerin vastaan. Isisin orjakauppiaat pitäisivät varmaan molempia käypänä tavarana, mutta karkotus ei mielestäni saa siihen että rangaistuksesta tulee kohtuuton ja epäinhimillinen.

Mutta jos nämä käytännön ongelmat ratkaistaan, määräaikainen (ja vakavissa tapauksissa pysyvä) karkotus voisi olla kelpo tapa kohdella sekä ulkomaalaisia että perussuomalaisia (ja muitakin suomalaisia) raiskaajia.

Päivitys 15.12. klo 19:53: Lisätty kuvakaappaukset Soinin edelleen alhaalla olevasta blogista. Tein kuvakaappaukset 15.12. klo 14:56-14:57.

Päivitys 16.12. klo 13:40, lisätty kuva perussuomalaisen Jukka Wallinin facebook-kommentista, joka kertoo miehen asennemaailmasta. 
 

 

 

 

anttirautiainen
Helsinki

Influensseri, elämävalmentaja ja motivaatiopuhuja.
https://linktr.ee/arautiainen

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu