Antti Rautiainen

Mitä perussuomalaisille raiskaajille pitäisi tehdä?

  • Mitä perussuomalaisille raiskaajille pitäisi tehdä?
  • Mitä perussuomalaisille raiskaajille pitäisi tehdä?
  • Jukka Wallin facebookissa Arto Hirvosesta
    Jukka Wallin facebookissa Arto Hirvosesta

Kymen sanomat kirjoitti eilen, että perussuomalaisena Kotkan kaupunginvaltuustoon valittu Arto Hirvonen on pidätetty raiskauksesta ja seksipalveluiden ostamisesta nuorelta henkilöltä  Kyseessä on vasta epäily, mutta ilmeisesti kunnanvaltuutetun luottamustehtävä on tarpeeksi merkittävä epäillyn nimen julkaisemiseen.

Hirvonen on erotettu perussuomalaisista joidenkin asiaan liittymättömien puolueen sisäisten kärhämien takia. Hän on pitkän linjan puolueaktiivi ja SMP-veteraani, jota Timo Soini suitsutti "legendaariseksi" "plokissaan" 3 vuotta sitten.

Perussuomalaisten entisillä ja nykyisillä valtuutetuilla, puolueaktiiveilla ja -toimitsijoilla on tuomioita raiskauksista (Carl J. Danhammer, Matti Putkonen) ja alaikäisten seksuaalisesta hyväksikäytöstä (Jaakko Ilari Pirhonen, Petri Nurminen). Toisaalta kaikkiaan näihin ryhmiin kuuluu reilusti yli tuhat henkeä, joten raiskaajien ja seksuaalisten hyväksikäyttäjien prosentti ei välttämättä ole keskimääräistä suurempi. Juuso Koponen teki facebookissa rajauksen perussuomalaisiin päättäjiin, ja arvioi että tuomittujen raiskaajien ja hyväksikäyttäjien osuus ei välttämättä ole suurempi kuin heidän osuutensa Suomessa asuvista ulkomaiden kansalaisista (0.2 %).

Perussuomalaiset ja muut maahanmuuttokriitikot syyttävät toistuvasti mediaa rikollisten etnisen taustan "salaamisesta" (eli julkaisematta jättämisestä). Minua kuitenkin kiinnostaisi enemmän rikollisten puoluekanta, erityisesti se ovatko raiskaajat ja lasten seksuaaliset hyväksikäyttäjät perussuomalaisia vai eivät. Tästäkin media "vaikenee". Se voi tosin olla hyvä asia, koska suurin osa perussuomalaisista ei raiskaa eikä hyväksikäytä lapsia. Vaikka raiskaavia ja lapsia hyväksikäyttäviä perussuomalaisia on useita, ei ole tarvetta leimata kaikkia perussuomalaisia raiskaajiksi ja lasten seksuaalisiksi hyväksikäyttäjiksi.

Perussuomalaiset ja muut maahanmuuttokriitikot ovat usein ehdottaneet, että vakavien rikoksien tekemisen perusteella karkotettavat ulkomaalaiset pidettäisiin säilössä kunnes karkotus onnistuu. Raiskaajan karkotus ei ole minulle mikään ongelma, mutta rangaistuksen yhteismitallisuuden puute on. Suomalainen raiskaaja saa näpäytyksen sormille, pienet vahingonkorvaukset ja ehdollisen tuomion, ja sitten hänet otetaan töihin vaikkapa perussuomalaisten puoluetoimistoon. Ulkomaalainen joutuu maahan jossa ei välttämättä ole viettänyt päivääkään aikuisiällä. Pahimmassa tapauksessa karkotus ei onnistu ikinä, ja ulkomaalainen raiskaaja viettää säilöönottokeskuksessa lopun elinikänsä.

Raiskauksista voisi mielestäni antaa ankarampia tuomioita, mutta elinkautinen on liiottelua. Mielestäni olisi hyvä, jos kaikista raiskauksista saisi ainakin lyhyen ehdottoman tuomion, koska vankilassa saa tuntumaa siihen mitä mieltä yhteisö on raiskaajista. Vuosi vankilassa raiskaajana vastaa perusvangin kahta tai viittä vuotta. Tämä on tosin melko mielivaltaista ja riippuu henkilöstä, en usko että United Brotherhoodin kerhotilalla tapahtuneesta raiskauksesta tuomitut istuvat lisko-osastolla. Lisäksi tutkimusten perusteella raiskaajat uusivat rikoksensa harvoin, joten nykyisellä löperöllä tuomiolinjalla on jo silläkin korjaava vaikutus.

Korjaaminen on mielestäni oikeusjärjestelmän ensisijainen funktio, mutta myös kostolla on paikkansa. Ilman kostoa ei ole olemassa mitään oikeutta . Raiskaus on niin vakava hyökkäys henkilökohtaista koskemattomuutta vastaan, että kaikille raiskaajille on syytä kostaa ainakin vähän, myös perussuomalaisille raiskaajille.

Vankilat ovat kalliita ylläpitää, ja usein ne johtavat vain laitostumiseen ja kasvaviin ongelmiin. Karkotuksilla on vankilaan verrattuna se hyvä puoli, että ihminen saa mahdollisuuden kokonaan uuteen alkuun uudessa yhteisössä. Tämä tietysti edellyttää, että toinen yhteisö haluaa ottaa raiskaajan, vaikkapa Matti Putkosen tai Carl J. Danhammerin vastaan. Isisin orjakauppiaat pitäisivät varmaan molempia käypänä tavarana, mutta karkotus ei mielestäni saa siihen että rangaistuksesta tulee kohtuuton ja epäinhimillinen.

Mutta jos nämä käytännön ongelmat ratkaistaan, määräaikainen (ja vakavissa tapauksissa pysyvä) karkotus voisi olla kelpo tapa kohdella sekä ulkomaalaisia että perussuomalaisia (ja muitakin suomalaisia) raiskaajia.

Päivitys 15.12. klo 19:53: Lisätty kuvakaappaukset Soinin edelleen alhaalla olevasta blogista. Tein kuvakaappaukset 15.12. klo 14:56-14:57.

Päivitys 16.12. klo 13:40, lisätty kuva perussuomalaisen Jukka Wallinin facebook-kommentista, joka kertoo miehen asennemaailmasta. 

 

 

 


 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (100 kommenttia)

Käyttäjän anttirautiainen kuva
Antti Rautiainen

Soinin ploki joko kaatunut tai sensuroitu, mutta lisään screenshotit tänään myöhemmin tarvittaessa.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Arvosi plokisti,Jaakko Ilari Pirhonen on kirjallisesti eronnut Perussuomalaisten valtuustoryhmästä, tämä sinulle tiedoksi.

Kaikki raiskauksiin syyllistyneet tietenkin tuomioistuimissa tuomittava lakiemme mukaan taustoihin ja yhteiskunnallisiin luottamustoimiin katsomatta.

Kiitos siitä että tunnet hengenheimolaisuutta näihinkin tapauksiin.

Käyttäjän anttirautiainen kuva
Antti Rautiainen

Päivitys 15.12. klo 19:53: Lisätty kuvakaappaukset Soinin edelleen alhaalla olevasta blogista. Tein kuvakaappaukset 15.12. klo 14:56-14:57.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Oliko siellä Jaakko Pirhonenkin mainittu ?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Luulen että on vain aikakysymys koska Putkonen pistetään pois siltä jalustalta jonka on onnistunut itselleen rakennuttamaan ps- puoluetoimistossa. Aika iso osa persujen gallupmenetyksistä on minun veikkauksissani suoraa palautetta Putkosen asemasta puolueessa. Persut ovat pitäneet suomalaisia epäsensitiivisinä ja kenties toivoivat suomalaisten oppivan epäsensitiivisiksi. Mutta vapaa ompi Suomen maa.....
Ylen feelgoodohjelmat vain pahentavat asiaa.http://areena.yle.fi/1-2773901

.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Ottamatta nyt tässä kantaa kesken käsittelyn (oikeus-) oleviin tapauksiin, toteaisin että nimenomaan entisistä perussuomalaisista joilla ei nyt ole silmällä pitäjiä puolueessa, pitäisi perustaa keräilypiste missä heitä voitaisiin jonkin verran tarkkailla. Suurin osa heistä ei muodosta akuuttia uhkaa nykyisen ympäristönsä asukkaille, mutta yksikin tapaus on liikaa! Ei tästä nyt mitään vankilaa ole tarkoitus tehdä, mutta esimerkiksi heidän käyttöönsä saamiin viestintälaitteisiin voitaisiin asentaa pakollinen roskanviestintäsuodatin (vrt. tapaus Hirvisaari).

Ei mulla nyt muuta.

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

Ihan vaan faktojen kannalta olen miettinyt, että tämä Putkonenhan oli rikoksentekohetkellä sdp:n jäsen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Faktahan tuo on mutta SDP ei kai ratsastanut/ratsasta eri kansanryhmien tekemillä raiskauksilla ei silloin eikä nytkään.

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

Täytyipä lukea uudelleen.

"Minua kuitenkin kiinnostaisi enemmän rikollisten puoluekanta, erityisesti se ovatko raiskaajat ja lasten seksuaaliset hyväksikäyttäjät perussuomalaisia vai eivät."

Ymmärrän toki kirjoituksen sävyn, mutta ei se nyt ihan faktojen mukaan mene.

Käyttäjän JariMartikainen kuva
Jari Martikainen Vastaus kommenttiin #7

No, ei mene faktojen mukaan. Itse asiassa faktojen mukaan näyttää siltä, että perussuomalaiset eivät todellakaan raiskaa:
Putkonen sai tuomionsa ollessaan SDP:n jäsen - lopetti raiskailut liityttyään persuihin.
Danhammer sai tuomionsa 80-luvulla, jolloin persuista ei kukaan ollut nähnyt edes unta. Lopetti hänkin raiskailunsa kun muuttui persuksi.
Pirhonenkin nähtävästi sai tuomionsa ennen persuilua.
Hirvonen ei raiskannut ollessaan persu, mutta syyllistyi siihen heti kun sai potkut puolueesta.

Persuihin kuuluminen saa näköjään raiskaajankin parantamaan tapansa ja toisaalta persuilun lopettaminen lisää raiskausriskiä...

Täten tilastojen valossa valossa tehokkain tapa vähentää raiskauksia Suomessa näyttää olevan persujen jäsenmäärän kasvattaminen. Persujen pakkojäsenyys kaikille 15-70 vuotiaille miehille?

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari Vastaus kommenttiin #20

On hauskaa, kun Tossavainen ei ymmärrä miten vinoilet.

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

...kuten ei myöskään Perussuomalaiset. Oikeusvaltion periaatteisiin kuuluu, että kun tuomio on kärsitty, niin myöskin rangaistus on kärsitty ja elämä voi jatkua, mutta vihrevasemmistolle jatkuva nälviminen ja syyttely tulee kuin luonnostaan. Onhan heillä suojeltavana, jopa 17-kertaisella yliedustuksella näihin rikoksiin syyllistävät ryhmät. Siinä joutuu palaamaan Putkosen tekoihin vielä jokusen kertaa. Tänäänkin uutisoitiin mm.

"Kahta epäillään 15-vuotiaan porilaistytön raiskauksen yrityksestä"
"Törkeä raiskaus Kampissa - poliisi pyytää epäillyn tunnistusta"

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #8

Eli SYYLLISTÄ ei voi enää syyllistää kun tuomio on kärsitty, mutta niitä, jotka eivät ole syyllistyneet mihinkään voi syyllistää vain koska osa samaan viiteryhmään kuuluvista on syyllistynyt ja joutuu tuomiolle järjestyksen mukaan?

Nyt on jännä.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Raiskaaminen ja oman muijan hakkaaminen on ainakin tilastojen valossa suomalaisen miehen perusharrastus. Sehän vain lisää katu-uskottavuutta äijäpuolueessa. Nyt ollaan miehissä katupartioimassa, ettei tummat miehet vaan pääse osille.

Toisin se on meillä vihreillä miehillä, jotka ollaan niin feministipuolueessa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Ei saisi sekoittaa tilastoja ja kyselytutkimuksia.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Tilastoja ne kaikki kyselytutkimuksetkin on. Eri tilastoissa vain aineisto kerätään eri tavalla. Tuloksia sitten oikaistaan tai tulkitaan tilastotieteen keinoin.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #11

En lähde tuosta väittelemään sen enempää, oletan sinun ymmärtäneen mitä tarkoitin.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #13

Enpä ymmärtänyt, muttei ole ensimmäinen kerta. Suomalainen mies on kova raiskaamaan ja hakkaamaan vaimon ja lapset. Useimmiten kännissä. Eput siitä meille (kansallis)laulunkin tekaisivat. https://www.youtube.com/watch?v=4BXSkigN45w

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #16

Monika-naisten mukaan mamupiireissä tuo suvunkeskeinen seksuaali- ym väkivalta vaikuttaisi olevan jopa yleisempää kun on niitä moniavioliittojakin monikulttuurisilla ja se kunniakäsitysvääristymä vielä vaikeuttaa tapausten esiintuloa. Mutta sikoja joka äijä ja muija jotka tuollaisiin syyllistyvät ihan taustoista ja eduista riippumatta.

Börje kuules, vieläkös olet sitä mieltä ihan oikeasti vai oletko aikuistenoikeasti ollutkaan, että Asikkalan asukkaat olisivat kutakuinkin terroristeja? Jos olet, niin uskoistiko ihan yhtä tieteellisin perustein sielläpäin syyllistyttävän raiskauksiin lähes varmasti niin ikään koko populaation voimin sataprosenttisesti? Oletko käyvyt ko. blogillasikaan enää...

Asiat asioina ja ihmiset ihmisinä tietysti, mutta kun siellä sekä terrorismi että ehkä myös seksuaalirikosprosentti on putinistisbrezhneviläistä luokkaa niin herää huoli lähikuntien radikalisoitumisesta, etteivät vaan muuria rakentaisi asikkalaisia vastaan, kun siellä joka iikka on epäilty. Se voisi näkyä syrjintänä mikäli joku päättäisi muuttaa vaikkapa sinun kotikuntaasi. Sinne olisi hyvä ottaa sitten mukaan joku parkkiintunut vastaanottokeskusavustaja kertomaan, että yksi tai kaksi mätämunaa ei tee koko kansanryhmästä rikollista eikä edes aiheellisesti epäiltyä.

Sari Haapala Vastaus kommenttiin #16

Eli Börje on omien sanojensa mukaan naisille uhka, provosoikin tahallaan naisia, eikä suomalaisena miehenä poissulje myöskään raiskauksen ja väkivallan uhkaa varsinkaan kännissä ollessaan? Hyvä että sentään myönnät olevasi uhkatekijä.

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #88

Eihän Börje ole uhka naisille, vihreä kun sanojensa mukaan on.
Vihreät ovat enemmänkin uhka eläimille, kun murtautuvat sikaloihin ja navetoihin tekemään terroritekojaan. Ovatko jopa seksuaalinen uhka, on vielä toteen näyttämättä, mutta asiaa sietää pohdiskella. Kun on nuo kumisaappaatkin.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Perheväkivaltaa on tutkittu, naisilla on siinä hommassa iso ja vaiettu osansa.

Itsehän olen ottanut kuokkaan naiselta elämässäni parisuhteessa, pariltakin eri naiselta.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Sitten kansakoulun ekaluokan en ole ottanut kuokkaan keneltäkään. En ole myöskään koskaan vetänyt itse turpiin ketään. Kaipa olen sitten tarpeeksi ruma. Naiset nauraa, lapset itkee ja koirat haukkuu.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #21

Hyvä ettet. Aina ei puhumalla selviä ja lyödyksi ei ole kiva joutua.

Jukka Mäkinen

Parisuhdeväkivallassa mielenkiintoista on, että tilastojen mukaan samaa sukupuolta olevien parisuhteissa väkivalta on yli kaksinkertaista heteropareihin verrattuna. Asia on kyllä hyvin vaiettu. Siitä saisi mainioita otsikoita tyyliin: "Miksi homo hakkaa?¤

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #91

Lähdeviitteet varmaan vain unohtuivat?

Jukka Mäkinen

Tilastojen mukaan suomalaisen miehen perusharrastus on muijalta turpaan ottaminen. Se ei kyllä lisää kenenkään katu-uskottavuutta.

Käyttäjän petrikiiski kuva
Petri O. Kiiski

Otsikon kysymykseen vastaten: Raiskaajien oikea paikka on vankilassa tuomioistuimen määräämän ajan.
Aivan samoin kuin väkivaltaan tai poliisin väkivaltaiseen vastustamiseen syyllistyneiden tai naamioituneena mellakkaan osallistujienkin paikka on vankilassa tuomioistuimen määrittämän ajan.
Ei kai tuossa mitään epäselvää ole kenellekään.

Eero Mattila

Maahanmuuttokriitikoiden, perussuomalaisten ja raiskaajien rinnastaminen on älyttömin rimanalitus mitä tällä pastalla olen nähnyt. Onnittelut siitä!

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

asini, "On hyvää rinnassa jokaisen, vaik aina ei esille loista". Tosi Timo soini Iltalehdessä kertoi ennen 2011 eduskuntavaaleja olevan ehdokkaille tieheän seulan.

Seula oli niin tiheä, että eduskuntaankin valittiin Oulun vaalipiiristä henkilö jolla oli 7 kk:n ehdollinen rattijuoppoustuomio.

Jo 6 kuukauden tuomio mahdollisti taas erottamiseen kunnallisesta luottamustoimesta valtuuston päätöksellä.

Kun tuomio on kärsitty, nii rikos on jurididesti myös sovitettu.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Yhtä lailla riman alitus on turvapaikan hakijoiden ja raiskaajien rinnastaminen. Asiassa ei ole milllinkään eroa!

Eero Mattila

Enpä ole kenenkään nähnyt missään väittävän kaikkia turvapaikanhakijoita raiskaajiksi. Tältä osalta keskustelun voi päättää heti.
- Jostain syystä tässäkin asiassa kaltaisesi kirjoittelijat esittävät väittämiä, joita kukaan ei ole esittänyt ja sitten perustat tälle jonkun terävän johtopäätöksen.
- Tosiasia on että hallitsemattoman maahanmuuton myötä sekä raiskausten että muidenkin poliisitehtävien määrä on noussut huomattavasti. Jo pelkästään tästä syystä voi puhua hallitsemattomasta maahanmuutosta. Vai luuletko, että maahan päästetään tarkoituksella rikoksentekijöitä?
- Toinen hyvä peruste puhua hallutsemattomasta maahanmuutosta on se tosiasia, että yli puolet ihmisistä, jotka väittävät olevansa pakolaisia eivät sitä oikeasti ole.
- Kolmas peruste hallitsemattoman maahanmuutto -käsitteen käyttämiselle on se ettei Suomen valtion budjetissa ole varattu rahaa sen enempää ns. pakolaisten elättämiseen kuin heidän aiheuttamiensa rikosten tutkintaan, ehkäisemiseen yms.
- Mielestäni olisi kolme hyvää syytä aloittaa rajatarkastukset kuten moni muukin Euroopan maa Tanska nyt viimeisimpänä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #56

Enpä ole kenenkään nähnyt missään väittävän kaikkia persuja raiskaajiksi. Tältä osalta keskustelun voi päättää heti.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Viime viikolla hallitus ehdotti terrorismiin syyllistyneiden kaksoiskansalaisten kansalaisuuden riistämistä. Pitää muuttaa vaan ehdotusta niin, että kaikilta raiskaukseen syyllistyneiltä voidaan viedä kansalaisuus. Silloin heidät voisi myös karkoittaa ja heidän paluunsa voidaan estää.

Mutta kuka ottaisi perussuomalaiset raiskaajat vastaan?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Karo, voisitko yrittää entistä kotimaatasi , jos se ei ole Suomi?

Sari Haapala

Kaikki raiskauksesta tuomitut pitäisi kansallisuudesta ja puoluetaustaustasta riippumatta tuomita ehdottomiin vankeusrangaistuksiin.

Oletan tämän kirjoituksen perusteella että Puheenvuorossa on taas sallittua listata taustoiltaan samanlaisten ihmisryhmien rikoksia ja tuomita kyseiset ryhmät kollektiivisesti huolimatta siitä kuinka suuri osa ryhmään kuuluvista henkilöistä on rikoksiin syyllistynyt.

Koska kirjoittaja aloitti perussuomalaisista, ja nähtävästi etenee raiskauksiin yhä suuremmassa määrin syyllistyneiden ryhmien käsittelyyn, oletan että seuraavina käsittelyssä ovat ainakin somalit ja turvapaikanhakijat. Kun seksuaalirikoksiin syyllistyneet äänestävät tutkimusten mukaan useiten vihreitä ja vasemmistoa, otat varmaankin myös nämä puolueet analyysiin.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

"Mitä perussuomalaisille raiskaajille pitäisi tehdä?"

Tuomita asianmukaisiin rangaistuksiin - perussuomalaisuus ei käsittääkseni ole rangaistusten koventamisperuste, mutta siitä en ole täysin varma, luetaanko se rangaistusta lieventäväksi seikaksi esimerkiksi alentuneena syyntakeisuutena?? Oikeuskirjallisuudesta ei tähän kysymykseen ainakaan suoraa vastausta löydy...

Käyttäjän Farzad kuva
Farzad Moghaddam pour

Persuissa on paljon moisia tyyppejä. Täällä Vaasassakin on joku valtuutettu, joka valittiin persuna valtuustoon, mutta sitten kun otti kuvan uusnatsien lipun kanssa ja julkaisi sen, niin sait potkut porukalta. Myöhemmin hänet tuomittiin parittelusta ja seksikaupasta, muttei eronnut tehtävästään!

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Eikös rkp:ssäkin ollut yksi kansanedustajakin, joka oli pedofiili. Taisi tappaa itsensä.

Mutta täysin mautonta puhua jostain puolueesta ja rikollisista. Tai siitä että jonkin puolueen edustajat ovat rikollisempia kuin toisen.

Käyttäjän Farzad kuva
Farzad Moghaddam pour

Persuissa on paljon moisia tyyppejä. Täällä Vaasassakin on joku valtuutettu, joka valittiin persuna valtuustoon, mutta sitten kun otti kuvan uusnatsien lipun kanssa ja julkaisi sen, niin sait potkut porukalta. Myöhemmin hänet tuomittiin parittelusta ja seksikaupasta, muttei eronnut tehtävästään!

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko
Käyttäjän Farzad kuva
Farzad Moghaddam pour

Ei ollut minun vika. Sivusto välillä sekoilee...

Käyttäjän Farzad kuva
Farzad Moghaddam pour

Ei ollut minun vika. Sivusto välillä sekoilee...

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Valtuusto voi erottaa, jos on 6 kuukauden ehdonalainen tuomio, Kanki kaikkonen sai varmaan 5 kuukautta samasta syystä.

Käyttäjän Farzad kuva
Farzad Moghaddam pour

Tämä sai selvästi yli 6 kk. tuomion, muttei eronnut, eikä erotettu. Niin sitkeä, kuin vanha makkara.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #54

Vika on henkilössä ja valtuustossa.

Käyttäjän SaaraHuhtasaari kuva
Saara Huhtasaari

Kirjoitit, että raiskaaja harvoin uusii tekonsa, no kaikki on tietenkin suhteellista, mutta useiden tutkimusten ja tilastojen mukaan raiskaaja usein uusii tekonsa (eri tutkimuksista riippuen prosentit raiskauksen uusijoista vaihtelivat n. 10%-60% väliltä).

Mutta tieto siitä kuka raiskaa ja miksi ei paljon lohduta raiskauksen uhriksi joutunutta. Raiskaus jättää uhrille usein elinikäisiä henkisiä kärsimyksiä. Yksikin raiskaus on liikaa.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Kaksi vastakkaista väitettä. Molemmat väittävät omansa olevan tutkimustulos. Lähdeviite voisi ratkaista voittajan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kyllä alkaa olla mielenkiintoista luettavaa täälläkin, muutama kirjoittaja, joka saa heti näppylöitä, kun yleistetään maahanmuuttajia raiskauksiin, ja sitten kuitenkin itse osallistuvat täällä samanlaiseen hävettävään toimintaan.

Kyllä nyt muutaman kirjoittajan taso minun silmissäni laski. Ompa oikein oikeudenkäynnin perusteet meneillään täällä. Monikin kauhistelee, mitä siellä homma-foorumissa puhutaan, on Immoset ja Putkoset kehissä taas. Ja kuitenkin sitten toimii täällä samalla tavalla.

Minulle ihminen ei ole puolue, eikä mitenkään voi Suomessa vetää yhtäläisyyttä puolueiden ja rikollisuuden suhteen.

Näin kun tekee, antaa kyllä itsestään aika oudon kuvan, se on helppoa pilkata näin netissä ihmisiä, sen varmaan jokainen on huomannut rasistisista kirjoituksista, mutta tämäkö sitten on sitä hyvätapaista keskustelua?

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Juu, ihan uskomatonta tämä.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

"Tää on vaan läppää" - Soinin vanha sanonta.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Börje, et vastannut tuohon perheväkivaltakommenttiini. Mikä on mielestäni naisten osuus kotiväkivaltaan Suomessa?

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #36

En osaa sanoa mikä sen osuus on sinun mielestäsi, kun en tiedä mikä sen osuus on minunkaan mielestäni.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #39

No, etsivä löytää. Ei ole vaikeaa selvittää.

Puhut niin kepeästi tuosta että mies käyttää parisuhteessa väkivaltaa, suomalaisen miehen taakka jne.

Naiset eivät ole parisuhde/perheväkivallassa mitenkään pulmusia Suomessa.

EDIT:
Vihreä miesliike on puhunut tästä myös kiitettävästi.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #40

Eipä ole naiset pulmusia. Ei tosiaan. Siitä huolimatta etenkin näissä raiskauksissa mies on lähes aina pääsyyllinen.

Minä olen aikaisemmin onnistunut ärsyttämään naisiakin muutamaan päällekäymiseen, mutta isona miehenä en tuosta ole joutunut mitenkään kärsimään. Pidellyt lähinnä aloillaan kunnes rauhoittuvat. Nykyistä naistani osaan jo pitää paljon nätimmin, eikä hänen ole koskaan tarvinnut turvautua kanssani väkivaltaiseen käytökseen.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #43

Onnea siulle että olet iso mies. Mutta kun posliinit lentää kohti niin isokin mies voi saada osumaa sirpaleista.

Muuten teknisestihän raiskaus on sitäkin, että mies nukkuu ja nainen duunaa aamustondiksen myötä asiansa...

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #44

Tästä on konkreettinen raiskatun miehen todistus olemassa.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #43

Ja viestistäsi muuten löi läpi se, että juuri sinä olet onnistunut olemaan se provosoiva pahis... mutta uskon että sukupuoli ei ollut tässä se pointti.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #47

Provosoiva pahis? Joo. Naiset tykkäävät aina voittaa verbaalisesti, mutta minusta oli kovin hauskaa voittaa nekin väännöt. Ymmärrän siksi hyvin, että monilla miehillä toisen nujertamiseen käytetään lopulta väkivaltaa kun ei oma väittelytaito riitä. Näyttää se käämi kärähtävän joskus naisillakin. Nykyisin en kiusaa tällä tavalla lähimmäisiä, vaan lähinnä näitä persukammarin poikia.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #49

Onko tosiaan noin? Aika sukupuolittunutta tuo naisia määrittelevä osuus. Mutta trolliksihan tuota kutsutaan, puolin ja toisin, kun haetaan reaktiota. Toki persut on siusta varmaan tyhmiä jne.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #52

Fiksuthan niistä vain on vaarallisia.

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #43

"Pidellyt lähinnä aloillaan kunnes rauhoittuvat."

Olet syyllistynyt siihen väkivallan muotoon, mikä muodostaa tilastojen mukaan suurimman osan naisiin kohdistuvasta parisuhdeväkivallasta. Hyi sinua, olet naisten pahoinpitelijä.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

"Perussuomalaiset ja muut maahanmuuttokriitikot ovat usein ehdottaneet, että vakavien rikoksien tekemisen perusteella karkotettavat ulkomaalaiset pidettäisiin säilössä kunnes karkotus onnistuu."
"Pahimmassa tapauksessa karkotus ei onnistu ikinä, ja ulkomaalainen raiskaaja viettää säilöönottokeskuksessa lopun elinikänsä."

No se ulkolainen raiskari voi kyllästyä jo vaikka 5 vuodessa siihen istumiseen ja palata vapaaehtoisesti kotimaahansa? Ni se on vaan siitä raiskarista itsestä kiinni kauanko hän tuomion jälkeen istuu.

Eli säki koitat vaan persuvihas takia vesittää miten ulkolaisten tekemiä raiskauksia voitaisiin vähentää ja hankaloitat rehtien mamujen asemaa.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Suosittelisin ihan samaa kohtelua kuin muillekin raiskaajille. Olen itsekin syyllistynyt Putkosen syyllistämiseen, tuomio on kuitenkin jo kärsitty, rikoksesta on kulunut 30-vuotta. Mielestäni Putkonen on muuten vaan v-mäinen. Joten hänen vastustamisessa voi rakentaa tälle pohjalle. Persujen raiskaushurskastelua voi käsitellä muullatavoin kuin käymällä yhden ihmisen kimppuun.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Persujen raiskaushurskastelua voi käsitellä muullatavoin kuin käymällä yhden ihmisen kimppuun."

Toisaalta muutaman persun kimppuun käyminen on aika ymmärrettävä ja tehokas keino, koska heikäläiset ovat yhtäläisellä tavalla käymässä muutaman mamun kimppuun argumentoimalla, että he edustavat suomalaisesta kulttuurista poikkeavaa käyttäytymistä.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Muuten, näistä raiskausuutisista huomiona sanon sen, että jos vain persut ottavat asiaan kantaa, niin ovat suurpuolue seuraavissa vaaleissa.

Näistä puhutaan aika yleisesti. Ainakin täällä maalla. 70 000 asukkaan kaupungissa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #57

No problem, syrjäkylien äänet eivät riitä valtakunnallisissa vaaleissa. Voimme siis levätä rauhassa!

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Persuilta tulee jatkuvasti näitä uusiakin tapauksia. Huhtasaari jne.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Mitä muuten sie olet mieltä parisuhdeväkivallasta, jota naiset harrastaa kohtuu ahkerasti, kirittäen miehiä?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Tämä Wallin kirjoitti aikoinaan tännekin. Ei oikein kestänyt kritiikkiä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Onko hän persupuolueessa vielä? Muistan kuinka hän raportoi FDL´tilaisuudesta Lasipalatsilta. Leveät seinät on siinä puolueessa.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #73

Muistaakseni Vantaan persujen napamiehiä. Vähemmistövaltuutettu tms.

Eero Mattila

"Raiskaushurskastelua"???
- Todella etovaa ajattelua jos tällaisen takana on oikea ihminen.
- Jos yksikin raiskaus voidaan estää aloittamalla rajatarkastukset, tarkastukset tulisi mielestäni aloittaa. Onko se hurskastelua?
- Mielestäni on hurskastelua yrittää esittää ettei maahanmuutto olisi synnyttänyt useita vakavia ongelmia. Vielä härskimpää on väittää, että maahanmuuton ongelmilla ja raiskauksilla olisi jotain tekemistä persujen kanssa. Varmastikin suurin osa maahanmuuttokriittisistä on tavallisia veronmaksajia, joilla on oikeus vaatia virkamiehiä hoitamaan perustehtävänsä. Persuleiman käyttö on todella ala-arvoista. Sitä käytetään kun ei uskalleta puhua todellisesta ongelmasta ja sen ratkaisusta.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Jos yksikin raiskaus voidaan estää aloittamalla rajatarkastukset, tarkastukset tulisi mielestäni aloittaa. Onko se hurskastelua?"

On tuo hurskastelua! Kaikki maahantulijoiden tekemät rikokset voitaisiin estää sulkemalla rajat tyystin. Siltikään sellainen ei ole tarkoituksenmukaista. Tuollaiset lausunnot ovat sukua Kimmo Kiljusen kuuluisaan jäänaskalipakkoon, kun hän esitti, että "jos yksikin hukkuminen voidaan estää sillä, että kaikki velvoitetaan kantamaan mukanaan jäänaskaleita, niin laki on perusteltu". Vierastan suuresti kaikkea tuollaista "jos yksikin " -ajattelua.

"Mielestäni on hurskastelua yrittää esittää ettei maahanmuutto olisi synnyttänyt useita vakavia ongelmia."

Sanotaan mieluummin sitten niin, että maahanmuutto on laukaissut persusuuntautuneissa ihmisissä primitiivireaktioita, jotka ovat aiheuttaneet ongelmia ja suoranaista terrorismia.

"Persuleiman käyttö on todella ala-arvoista."

Ymmärrrän kyllä, että se voi olla todella loukkaavaa kunnon kansalaista kohtaan.

Käyttäjän paskapuhetta kuva
Teemu Paavilainen

Suurin osa puskaraiskauksista oltaisiin voitu estää sillä että emme olisi ottaneet noita tietyistä maista tulleita "turvapaikanhakijoita" tänne.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015121520838088_u...

näköjään oikein peruspersu raiskannut taas, kun kerran puhu huonoa englantia. Vai mitä? Jos tämä peruspersu itkeskelisi Ruåtsin rajalla sitä että ruotsi on niin turvaton maa, sen sijaan että olisi hakemassa "turvapaikkaa" helsingistä, olisiko uhri raiskattu?

Montako puskaraiskaajaa persuissa nyt onkaan?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #70

Miksi luulet hänen olleen turvapaikanhakija? Näyttää enemmän virolaiselta tai venäläiseltä matkailijalta.

Ja mitä siihen lausumaan tulee "Suurin osa puskaraiskauksista ...", niin tutustu nyt ensin viimeisten vuosikymmenien tilastoihin.

"Montako puskaraiskaajaa persuissa nyt onkaan?"

En ole varma kysyykö poliisi puoluekantaa näiden rikosten tekijöiltä.

Käyttäjän paskapuhetta kuva
Teemu Paavilainen Vastaus kommenttiin #76

Mitenhän viimeiset vuosikymmenet liittyy siihen että poliisinkin mukaan viime aikoina"melkein kaikki" puskaraiskaukset helsingin seudulla ovat "ulkomaalaistaustaisten" tekemiä?

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

Miten ihmeessä rajavalvonnassa voitaisiin estää raiskauksia? Ei ole olemassa minkäänlaista keinoa tunnistaa raiskaajaa etukäteen.

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

Perusteettomasti maassa olevat voisi säilöä erityksissä, kunnes hakemus on käsitelyt ja sen jälkeen palauttaa tulomaahan/kotimaahan tai antaa oleskelupa ehdonalaisena. Tämä estäisi niiden rikoksen tekemisen, joiden status on vielä avoin. Sama säilöönotto taatusti karsisi muut kuin oikeat hädänalaiset, joita Orpo arvoi olevan nyt tulleissa, jopa 2/3. Näiden tekemät raiskaukset ja naisten ahdistelut kielivät siitä, etteivät he ole oikeasti hädänalaisia. Vaikea kuvitella, että henkilö, jolle paluu kotimaahan tarkoittaisi kuolemaa, rikkoisi tulomaan lakeja törkeästi.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

#63

Millä tavalla rajatarkastus paljastaa sellaisen henkilön joka joskus tulevaisuudessa tulee suorittamaan rikoksen?

Eli millä ihan yleisellä tasolla persut kykenevät tuomitsemaan rikoksesta jota vielä ei ole tapahtunut.

Tuohon kun saadaan vastaus niin voidaan joukostamme siivota pois kaikki joskus tulevaisuudessa raiskauksiin osallistuvat. Niin kantikset kuin muualta tulleet.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Juma miten mautonta tuo. Että persut sitä tai tätä. Yök.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Älä nyt sentään rupea yökkäilemään persujen naamalle - ovathan he kuitenkin toiseksi suurin eduskuntapuolue.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

#69

En minä oikeasti vastausta odottanutkaan.

Itsehän ratsastelette tuolla ulkomaalaistaustaisten tekemillä rikoksilla vuodesta toiseen.
Kai teillä nyt joku keino täytyy olla erottaaksenne syyttömät syyllisistä ja jo ennakolta.

Tuossa ollaan meinaan länsimaisen oikeuskäsitteen alkujuurilla. Tuomita rikoksista sellainen joka siihen ei ole vielä syyllistynyt. Ja jättää muut tuomitsematta.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #75

T.K;"Kai teillä nyt joku keino täytyy olla.."

En tiedä keitä nämä "teillä" oikein ovat, mutta ymmärtääkseni täällä on useastikin ehdotettu "rajat kiinni"-konstia, tjms.
Se taitaa olla kohtuullisen tehokas tapa, eikä siinä erotella syyllisiä syyttömistä, vaan kaikkia kohdellaan tasapuolisesti.

Joku itseäni fiksumpi täällä myös tarjosi jotain tilastomatikkaa tähän avuksi ja sen perusteella sitten laskeskeli todennäköisyyksiä. Jos tilastollisesti vaikka tuhannessa olisi 10 raiskaajakandia, niin kymmenen tuhatta maahantuloa estämällä vältytään 100lta raiskaukselta.
Luvut ihan vaan esimerkkinä, eikä perustu mihinkään.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Soini voisi tarkentaa aborttipolitiikkaansa, aina joku syntyneistä raiskaa. Mutta kuka?

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

Abortoimalla poikalapset tippuisi raiskaustapaukset lähes nollaan :P

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #79

Jos yksikin raiskaus voitaisiin tällä estää, niin toimenpide olisi perusteltu!

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

Ihan noin sivukommenttina toteaisin ettei nämä Usarin "suvakit" ihan eturivissa tainneet seisoa kun järkeä joskus jaettiin.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Oltiin silloin jonottamassa viisautta. Kun kahdesta piti valita.

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

Kun te nyt puhutte raiskauksista, haluaisin sanoa sanan siitä, miten äärimmäisen raskas kokemus se uhrille on.
Uhri on syyllinen.

Poliisi samaistuu mieheen, joka raiskaa: *voisinhan minä itsekin..*
ja kun käydään tutkintaa, sanotaan että jos viet tämän oikeuteen, häpäiset itsesi. Tämä mies ei ole tehnyt koskaan mitään väärää. Itse aiheutit.

Niin väärä tulkinta kuin ikinä voi olla.

Kynnys nostaa syyte on hyvin korkea. Uhri häpäisee itsensä oikeudessa.
Revityt vaatteet ja tutkimus yliopistollisessa keskussairaalassa eivät riitä. Omaa syytä.

Ihmettelen sitä, että raiskaamisesta on tullut puoluepoliittinen mainoslause.

Käyttäjän Yhteiskuntajutustelija kuva
Janne Koski

Singaporesta mallia raiskaustuomioihin. Eli vähintään 20 vuotta ehdotonta vankeutta ikävissä oloissa (pituus voi olla mitä tahansa 20 vuodesta elinkautiseen. Singaporessa viimeksimainittu kestää nimensä mukaisesti tekijän koko loppuelämän), kepiniskuja paljaille pakaroille sekä tekijän nimi ja kasvot lehtien sivuille.

Myös rattijuoppoja, pahoinpitelijöitä ja murtovarkaita rangaistaan Singaporessa pitkällä kakulla, kipeällä takamuksella ja valtakunnallisella sanomalehtijulkisuudella.

Käyttäjän Yhteiskuntajutustelija kuva
Janne Koski

Ostetaan vankilapalvelut Ukrainasta tai Kazakstanista ja passitetaan raiskaavat (ja muutkin rikolliset) suomalaiset Porošenkon tai Nazarbajevin maille.

Tai lähetetään kantasuomalaiset rikolliset Etelänavalle. Sehän on suuri, asumaton ei-kenenkään maa.

Käyttäjän Yhteiskuntajutustelija kuva
Janne Koski

Kun aina manaillaan, miten kallista on pitää mätämunaa vankilassa, niin otetaan vangeilta pois telkkarit, pleikkarit ynnä muut vastaavat. Vankilan pitää olla ankea loukko, jossa ei olisi mitään muuta kuin käsienpesuallas, paikka tarpeidenteolle ja koinsyömä patja. Ruuaksi pelkkää vettä ja kauravelliä kolmesti päivässä. Viritetään vankikoppeihin lisäksi keskusradiot tai vastaavat ämyrit ja huudatetaan vankilan asukkaille Tauskin koko diskografiaa 24/7 jatkuvalla repeatilla.

Laillistetaan lisäksi eutanasia ja sovelletaan sitä niin, että myös vankilaan joutuneet voisivat anoa sitä itselleen. Ja kuvailemani Helvetin esikartanon jälkeen eutanasian anomisen kynnys olisi erittäin matala. Kustannusongelmakin ratkeaisi kuin itsestään kun entistä useampi rikollinen anoisi eutanasiaa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Jokohan tämän kolmannen pukkauksesi jälkeen tuntuu helpottuneemmalta...

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Äkkiseltään raiskaustuomioiden koventaminen kuulostaa hyvältä, sillä onhan kyseessä vakava rikos. Asiassa on kuitenkin se ongelma, että vääriä tuomioita tulee usein. Raiskausepäilyissä on usein vain sana sanaa vastaan, ja oikeusistuimet tapaavat suosia naisia (jotka yleensä näissä tapauksissa syyttävä osapuoli ovat). Esimerkkinä vaikkapa Vesa Keskisen tapaus, jossa väärältä tuomiolta pelasti vain se, että Keskisen taloonsa asentama valvontakamera kertoi tapahtumien todellisen kulun.

Käyttäjän markkusalomaa kuva
Markku Salomaa

Ai että nämä kommunistien pakinat on hauskoja.

Satu Tamsaari

Raiskausten ennaltaehkäisy kun nyt on joidenkin kutsumuksena, muistui mieleen, että taannoin joku totesi sarkastisesti tehokkaimmin rikoksia torjuttavan asettamalla kansalaiset summittaisesti jonoon ja ampumalla sitten heistä joka kymmenes. Sitten vain toteamus, että sama uusitaan tarvittaessa. Ehkä on jotain tämäntyyppistä heillä mielessä, jotka rajatarkastukseen ja sen raiskauksia ehkäisevään vaikutukseen niin vakaasti luottavat?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset