Antti Rautiainen

Homot jotka vihaavat homoja

Orlandon Pulse-yökerhossa 49 ihmistä murhannut Omar Mateen oli yökerhon kanta-asiakas, joka hakeutui sinne etsimään miehiä seksiseuraksi. Uutisissa tässä on nähty ristiriita, ja nettikeskusteluissa on tämän perusteella kiistetty koko iskun poliittisuus.

Uutisten perusteella ei voi tietää oliko Omar homo- vai biseksuaali. Naissuhteissaan hänen on kuitenkin kerrottu olleen tunnekylmä, misogynistinen ja väkivaltainen. Tällaisia aviomiehiä tulee usein niistä homomiehistä, jotka patriarkaalinen yhteisö tai arvot pakottavat heteroavioliittoon (esimerkiksi Tšetšeniassa). Joka tapauksessa Mateen tunsi seksuaalista vetoa miehiin, mikä ei ole islamistille, äärioikeistolaiselle tai stalinistille sen erikoisempaa kuin kenellekään muullekaan.

Monet natsipuolueen ja erityisesti natsien SA-joukkojen johtajista olivat homoja, esimerkiksi Ernst Röhm. Itävallan uuden äärioikeiston pitkäaikainen johtaja Jörg Haider oli biseksuaali. Stalin teki homoseksuaalisuudesta vankeudella rankaistavan rikoksen, mutta Stalinin aikaisen NKVD:n julmin johtaja Nikolai Ježov oli homo-tai biseksuaali. Nykyvenäjän äärioikeistosta löytyy myös paljon homo- ja biseksuaaleja, esimerkkinä 9 henkeä murhanneen BORN-järjestön aatteellinen johtaja Ilja Gorjatšev. Isisistä paenneiden lausuntojen mukaan miesten välinen seksi on tavallista Isisin harjoitusleireillä , tosin loikkarit eivät ole kovin luotettava tietolähde.

Yhdysvaltojen vankiloissa istuu useampikin homoja murhannut homofoobikko-homo/biseksuaali Elliot Morales tappoi kaksi homoa vuonna 2013, ja sai viharikoksesta elinkautisen . Vuonna 2011 serkukset David Jenkins ja Anthony Jenkins kidnappasivat Kevin Pennington ja yrittivät murhata tämän, Jenkinsit saivat elinkautisen viharikoksesta. Aikaisemmin Pennington oli kieltäytynyt seksistä Davidin kanssa. Vuonna 2009 biseksuaali Shawn Freemore ja hänen ystävänsä Ian Seagraves murhasivat  Michael Goucherin, jonka ensimmäinen oli houkutellut treffeille. Seagraves kehuskeli murhalla Myspacessa. Vuonna 2006 neljän miehen homoja ryöstellyt jengi houkutteli Michael Sandyn tapaamiseen. Paetessaan ryöstäjiä Sandy jäi auton alle, minkä seurauksena hänestä tuli aivokuollut. Jengiläisistä kaksi oli homoseksuaaleja. Nelikko tuomittiin taposta ja ryöstöstä.

Vuonna 1997 ensi-iltaan tulleessa erinomaisessa dokumentissa Licensed to kill on haastateltu homofobisista viharikoksista tuomittuja miehiä. Dokumentissa haastateltu haastateltu elinkautista tuomiota homofobisista murhista istuva Jay Johnson on homo.

On olemassa ainakin yksi tutkimus homofobian ja tukahdutetun homoseksuaalisuuden yhteydestä. Heteroseksuaalisille miespuolisille koehenkilöille näytettiin homopornoa, ja homovastaiset kiihottuivat siitä useammin kuin verrokkiryhmä. Tutkimuksen otos ei kuitenkaan ole kovin suuri  (n = 35,n = 29), enkä tiedä onko sitä onnistuttu toistamaan.

En ole koskaan kuullut yhdestäkään tutkimuksesta joka viittaisi seksuaalisuuden ja poliittisen suuntauksen korreloivan millään tavalla. Homoseksuaaleja on kaikkien mahdollisten poliittisten aatteiden kannattajien joukossa, ja todennäköisesti suhteellisesti yhtä paljon. Tosin aihetta on hankalaa tutkia, koska osa homofobisia aatteita kannattavista homo- ja biseksuaaleista ei myönnä suuntautumistaan edes anonyymisti.

Poliittiset näkemykset määrittelevät kuitenkin varmasti sitä, kuinka sinut homoseksuaali on oman seksuaalisuutensa kanssa. Homofobisen, vaikkapa islamistisen, stalinistisen tai äärioikeistolaisen maailmankatsomuksen omaksunut homo joutuu henkiseen ristiriitaan, joka toisinaan johtaa äärimmäiseen väkivaltaan.


Omar Mateen ja muut väkivaltaiset homofobit ovat ennen kaikkea itse vastuussa teoistaan. Vastussa ovat kuitenkin myös homofobiset ideologiat, ja arkipäivän homofobia. Jälkimmäinen läpäisee yhteiskunnan maailman kaikissa maissa ja joka pitää yllä homofobisia aatteita niin kauan kun siitä ei päästä eroon. Islamismi ei ole Yhdysvalloissa valtavirran aate, mutta Talibania tukeva perhe ja yhteiskunnan läpäisevä homofobia olivat varmasti tekijöitä Omar Mateenin aatteellisen kehityksen takana.


Vain pieni osa homofobisesta väkivallasta on homojen itsensä tekemää. Tämä väkivalta on kuitenkin ääriesimerkki siitä mihin itsensä kieltäminen ja seksuaalinen tukahduttaminen voi johtaa. Henkinen pahoinvointi on usein seurausta yhteisön ja yhteiskunnan sairaudesta, ja Orlandon joukkomurha muistuttaa ennen kaikkea tästä.


Antti Rautiainen


 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (35 kommenttia)

Reijo Jokela

Jännä muuten, että kun homous poistettin sairauksien listalta, niin sitä pidettiin suurena saavutuksena. Ei kuitenkaan mennyt kauan kun nämä juhlineet itse alkoivat luokitella ne jotka eivät homoutta hyväksy sairaiksi. Loppujen lopuksi taitaa suvaitsevaisuus ja ahdaskatseisuus olla samaa asiaa eri nimillä.

Olli Nurmi

Ei kenelläkään ole mitään oikeutta hyväksyä tai olla hyväksymättä homoja. Täysin absurdi ajatus, että kellää olisi oikeus mielipiteeseen jostain kansanryhmästä :-D

Sieltä taas heitit ihan lonkalta että "nämä juhlineet" alkoivat luokitella homofoobikkoja ja muuten vaan epämukavia ihmisiä sairaiksi. Keitä ovat nämä ihmiset? Tarkentaisitko.

Reijo Jokela

"Ei kenelläkään ole mitään oikeutta hyväksyä tai olla hyväksymättä homoja. Täysin absurdi ajatus, että kellää olisi oikeus mielipiteeseen jostain kansanryhmästä":-D

Nyt on kyllä sekavuus huipussaan. Miten ihmeessä poistat oikeuden mielipiteeseen yhtään mistään asiasta, vai tarkoitatko, että on absurdi ajatus, että kenelläkään olisi oikeus omastasi pikeeavaan mielipiteeseen mistään kansanryhmästä?

Olli Nurmi Vastaus kommenttiin #13

Ei tämä ole yhtään sekavaa. Ei kukaan voi tosissaan sanoa, että heidän mielipiteensä homoita on negatiivinen ja ei salliva. Millä mandaatillä hän väheksyy toisia ihmisiä niin, että on valmis viemään heiltä oikeuksia ?

Reijo Jokela Vastaus kommenttiin #15

Koskeeko tuo sinun maailmassasi myös natseja? Väitätkö tosiaan, tuota samaa heistä?

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #15

"Ei kenelläkään ole mitään oikeutta hyväksyä tai olla hyväksymättä homoja. Täysin absurdi ajatus, että kellää olisi oikeus mielipiteeseen jostain kansanryhmästä :-D"

"Millä mandaatillä hän väheksyy toisia ihmisiä niin, että on valmis viemään heiltä oikeuksia ?"

"Ei tämä ole yhtään sekavaa."

Niko Sillanpää

1) Mateen ei ollut "kanta-asiakas", vaan käynyt vuosien saatossa ko. klubilla ainakin joitakin kertoja.

2) Ei ole tiedossa yhtäkään henkilöä, joka olisi harrastanut homoseksuaalista seksiä Mateenin kanssa, ellei tanssimista katsota seksin harrastamiseksi.

3) Tämän "tunnekylmän, misogynistisen ja väkivaltaisen" henkilön vaimo kuitenkin päätyi perustamaan perheen ko. henkilön kanssa ja jopa (ilmeisesti) avustamaan massamurhassa.

Ongelma on tässä tosiaan "yhteiskunnallinen sairaus", eli islamilainen homofobia.

Ongelma on islam.

Reijo Jokela

Eihän sellaista edes ole olemassa kuin homofobia. Viha ja fobia ovat kaksi eri asiaa.

Olli Nurmi

Onneksi länsimainen valkoisen miehen harjoittama homofobia on sitä parempaa homofobiaa! Heti jos ei voida jotenkin vetää islamin syyksi niin sitten pitää väkisin vääntää. Kyllä ne katolilaiset papit on kähmineet lapsia jo vuosisatoja, että vika on enemmän uskonnossa kuin islamissa.

Mitä väliä sillä on kenen kanssa hän on harrastanut seksiä ja kenen ei ?

Niko Sillanpää

Aika avuton relativisointi ja vielä avuttomampi apologia.

Olli Nurmi Vastaus kommenttiin #11

Älä tietenkään vastaa kommenttiini vaan tyydy toki heittämään hienoja sanoja, jotka eivät yksittäisinä tarkoita tässä kauheasti mitään.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #16

Arvelin, että kommenttini oli itsedokumentoiva, mutta ei ilmeisesti.

Jo lähtökohtaisesti jonkin vääryyden suhteellistaminen jollain toisella historiallisella vääryydellä on pirun ankeaa ajattelua.

Mutta jos sille tielle lähtee, sitten pitää olla johdonmukainen. Eli, en muista sinunkaan suhteellistaneen joidenkin kristittyjen lahkojen homofobiaa kiinnittämällä huomion islamilaiseen homofobiaan. Tai katolisen kirkon seksiskandaaleita jollain muilla seksiskandaaleilla. Päinvastoin, silloin, kun kyseessä on jokin omaan kulttuuriimme kuuluva identiteetti, josta ei pidä, silloin sataa yksipuolisesti tuomiota ilman suhteellistamista.

Reijo Jokela

Miten ihmeessä saat yhdistetty tämän (mielikuvituksen tuotteen) homofobia tähän katolisten papppien lasten paneskeluun.
Tuntuu hieman ihmeelliseltä, että homoseksuaalisuutta hallitsemattomasti pelkäävä olisi itse homoseksuaali? Tuohan on sama kuin, että torikammoinen pyrkisi tietoisesti oleskelemaan torilla.

Käyttäjän samimollgren kuva
Sami Mollgren Vastaus kommenttiin #19

Et voi itse päättää, oletko syntyjäsi homoseksuaali vai et. Et voi päättää, oletko kasvanut ympäristössä, joka saa sinut suhtautumaan äärimmäisen kielteisesti homoseksuaalisuuteen. Ristiriita voi sitten purkautua rumastikin.

Tuossa yhtälössä ei ole mitään ihmeellistä.

Vertailukohteeksi sopisi paremmin se, että torikammoinen ei voi välttää torilla olemista.

Ihmisen seksuaalista suuntautuneisutta ei tiedetä voitavan muuttaa, mutta pelkoja tai vihaa voi oppia hallitsemaan - ja niistä päästä eroon.

Käyttäjän anttirautiainen kuva
Antti Rautiainen Vastaus kommenttiin #19

ihmeellistä tai ei, tästä on tieteellistä ja käytännöllistä näyttöä.

Risto Laine

Eikös nämä bolseviikit vapauttanut lait silleen että kaikki suhteet eivät olleet enään rikos, joka taas johti siihen että näistä suhteista muodostui suuri määrä heitteille jätettyjä lapsia, josta myöhemmin tuli ongelma mm. rikollisuus ja hulikalismi jne. Stalin lopetti tämän kehityksen.

Tuli mieleen juuri tehty tutkimus naisista, jotka kiihottuvat lesboseksistä. Tutkimuksen perustelut: Koe henkilön pupillit laajenivat, kun näkivät tälläistä seksiä. :D

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Valolla ei siis olekaan mitään vaikutusta pupilleihin.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Voisitko ystävällisesti kertoa, miten näistä homo-seksuaalisista suhteista syntyi hetteillejätettyjä lapsia.

Risto Laine

Sari! Missä kohtaa olen maininnut Homot?, kyse oli laajasta vapaudesta, kuten esim. sisarusten väliset suhteet, monisuhteet ja saattoi siinä rytäkässä olla homotkin.

Reijo Jokela

"Voisitko ystävällisesti kertoa, miten näistä homo-seksuaalisista suhteista syntyi hetteillejätettyjä lapsia".
Tuollahan toisessa ketjussa juuri todisteltiin, että lapsella voi olla kaksi isää, joten eikö tuo nykykäsityksen mukaan ole täysin mahdollista?

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

france 24 uutiskanavan mukaan ravintolan henkilökunta on ylenkin julkaiseman kanta-asiakashuhun jälkeen kiistänyt murhaajan olleen heidän asiakkaansa,
tuollalailla korjattiin muiden samaan joukkosurmaan liittyvien asioiden käsittelyn yhteydessä,
ylekin "kopioi" seuraavan aamun tv-uutisiinsa saman asiat jokseenkin sellaisenaan, mutta jätti tuon kohdan pois.

Näistä on paha sanoa mitn varmaa koska molempien ehdokkaiden edustamien teemojen tiimoilta trolliarmeijat on pantu liikekannalle,
toiset aselain säilyttämisen ja maahanmuuton kiristämisen puolesta, toisen ehdokkaan just päinvastoin,
mutta oli miten oli,
hävytöntä haudoilla tanssimiskarnevaalia.

Käyttäjän anttirautiainen kuva
Antti Rautiainen

Useampi ravintolan asiakas on ilmoittanut nähneensä Mateenin sekä siellä että homoseksuaalien deittipalveluissa. Ehkä Mateen on ollut liian sekaisin saadakseen keneltään, mutta yritystä ei ole puuttunut.

Reijo Jokela

"france 24 uutiskanavan mukaan ravintolan henkilökunta on ylenkin julkaiseman kanta-asiakashuhun jälkeen kiistänyt murhaajan olleen heidän asiakkaansa",
Tuolla siis tapahtui sama kuin Englannissa. Britain first-huuto oli toimittajan valehtelua, jolla uutiseen saati haluutu sävy. Kukaan ei ole kuitenkaan vahvistanut kuulleensa huutoa, vaikka kirjoitettiin silminäkijän niin sanoneen.
Näin siis toimii laatumedia, joka pyrkii objektiivisen totuuden esille tuomiseen.
Englannin murhaajan äärioikeistokytkennöistäkin lienee vain amerikkalaisen poliittisen järjestön kertomus.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

juu itseasiassa hyvä kun nyt tuli puheeksi,
france24 uutisissa oli jo haastattelunpätkä jossa viitattu järjestö kiisti jyrkästi olleensa äijän kanssa missään tekemisissä.

aika hyvä kanava, sieltä tulee näistä aiheista juttua ympäri vuorokauden, totuudenperäisyydestä osaa sanoa, mutta ylen yleinen vaisuus ja vähäinen into korjailla ilmeisiäkin ankkoja ko. kanavaan verrattuna vaikuttaa lähinnä siltä, että "täällä ei ole enää mitään nähtävää, hajaantukaa".

Edit: No ei soo:ssakaan ollut oikeastaan yhtään äärioikeistolaista ja jonkun toisen median mielestä ovat kaikki sitä samaa paskasakkia.

tämän päivän totuus lienee jossain siinä välissä kuka panettelee tai valehtelee eniten

Käyttäjän anttirautiainen kuva
Antti Rautiainen

Valokuvat kuitenkin todistavat, että Britain first puhuu paskaa.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

Mä kirjotan mun olettamuksen pohjalta että kaikissa uskontokunnissa/roduissa on varmaankin yhtä paljon homoja, lesboja, bissejä, transuja ja heteroita, mutta jos ihminen on kasvatettu ahtaaseen muottiin niin hän ei ole vapaa ihminen vaan joku toinen mikä hän oikeasti on.
Täällä Ruotsissa tuntuu olevan kaikki homoja tai vähintääkin bissejä sillä yhteiskunta on hyväksyvä, homofobisissa yhteiskunnissa homoseksuaalisuus on tabu sillä ihmiset eivät voi olla vapaita ja siellä porukka on "kaapissa".
Eli tämän Orlandon murhaajan ongelma oli hänen vanhempien kasvatus ja heidän arvot sillä jos/kun hän oli kerran bisse tai gay niin hänelle opetetut arvot tekivät hänestä murhaajan (ja siitä johtuvat henkiset vaikeudet)... Eli ongelmana oli Islam ja sen sanoma mikä vaikutti tähän muslimihomoon.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Epäilit, ettei poliittinen suuntaus ja seksuaalisuus korreloisi. Ihan kenttähavaintona sanoisin, että LHBT-väki hakeutuu pääasiassa liberaalisesti suuntautuviin puolueisiin. Ainakin meillä Vihreissä heitä on mukana selvästi keskimääräistä väestöä enemmän.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala
Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Häiritseekö huomio mielenrauhaasi?

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri

Ei se silti tarkoita että Vihreiden kannattajissa on sen enempää seksuaalivähemmistöihin kuuluvia. Se vain kertoo siitä, että puolueessa asia on aktiivisemmin poliittisella agendalla ja sitä halutaan julistaa myös ulospäin. Suurin osa ihmisistä ei halua seksuaalisuuttaan julistaa kaikille, oli se sitten mikä tahansa.

Ylipäätänsä politiikassa aktiivisia ihmisiä taitaa nykyään Suomessa olla jo vähemmän kuin seksuaalivähemmistöön kuuluvia. Äänestäjiä on toki sitten jokaiseen junaan.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Olisihan se varsin yllättävää, ettei liberaalinen arvomaailma olisi kiinnostava myös seksuaalivähemmistöihin kuuluvien joukossa. Duunari saa etua äänestämällä demareita, jyväjemmari äänestämällä kepuleita jne... Seksuaalivähemmistöt hakevat tasa-arvoista kohtelua äänestämällä vihreitä.

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri Vastaus kommenttiin #25

Suurin osa duunareista äänestää nykyään jotain ihan muita puolueita kuin demareita. Seksuaalivähemmistöön kuulumisen liittäminen (itse valittuun) ammattiin on myös aika kaukaa haettua.

Kyllä tässä maassa on aika paljon seksuaalivähemmistöjen asemia parannettu ilman vihreitä. Kyllähän aina vaalipropagandaa voi julistaa, vaikka muiden teoista kunnia otetaankin. Usein kun puolue on todellisuudessa päivänpolitiikassa pikemminkin oltu kivenä pellossa kun seksuaalivähemmistöjen asioita on pyritty ajamaan. Vähän kuin Ku Klux Klan ajamassa maahanmuuttokriittisten agendaa ;)

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #26

Niin. Seksuaalivähemmistöjen oikeuksia edistetään osin muissakin puolueissa, muttei KD:ssa, PS:ssa ja Keskustassa. http://www.hs.fi/politiikka/a1417142106435

Risto Laine Vastaus kommenttiin #25

Sehän onkin uusvasemmiston uusi proletariaatti, eikä uusvasemmisto ole 2000 luvulla kiinnostunut työläisistä, vaan vihreiden kanssa jakavat ajatuksensa ja politiikan tavoitteet.

Käyttäjän anttirautiainen kuva
Antti Rautiainen

Avoimia kyllä, mutta vastaavasti kaapissa olevia on todennäköisesti vähemmän. Lopulta suhdeluku lienee sama.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset