Antti Rautiainen

Venäjällä jalkapallohuliganismi on osa kansalaisyhteiskuntaa

Venäjän esitys jalkapallon EM-kisoissa jäi heikoksi, ja fanien edesottamukset kentän ulkopuolella tullaankin muistamaan paremmin. Venäjän jalkapallokannattajien järjestön VOB:n johtaja Aleksandr Shprygin ehdittiin karkottaa Ranskasta kahdesti, mitä itse ulkoministeri Sergei Lavrov protestoi.

Huligaanien toiminta ehdittiin julistaa Venäjän hybridisodankäynniksi, koska Venäjän hybridisodankäynniksi voi kutsua mitä tahansa ilman todistustaakkaa.

On kuitenkin totta, että VOB ja Venäjän suurten seurajoukkueiden kannatusyhdistykset ovat entisten ja nykyisten huligaanien hallussa. Venäjällä kansalaisjärjestöihin kuuluminen on epätavallista, ja kansa pyrkii olemaan mahdollisimman vähän tekemisissä viranomaisten kanssa. Jalkapallofanit ovat poikkeus. He ovat hyvin järjestäytyneitä ja tottelevat omia (epävirallisia) johtajiaan, jotka ovat valmiita neuvottelemaan.

Noin kymmenen vuotta sitten viranomaiset tajusivat yhteistyön edut yritettyään ensin murskata huligaanikulttuuria vuosikymmenten ajan. Vaikka huligaanit vihaavat poliiseja, heistä lähes kaikki ovat patriootteja jotka kunnioittavat isänmaata ja presidenttiä. He eivät heiluta järjestelmää vaan tukevat sitä, kunhan saavat kannattaa rakkaita joukkueitaan ja tapella sen vastustajien huligaanien kanssa.

(Loput kirjoituksesta luettavissa täällä)
 

Vanhempia kirjoituksiani Venäjän jalkapallohuliganismista:

Kolmas puoliaika on kadulla
Natsit maneesiaukiolla

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset