Antti Rautiainen

Islamismiin loikanneita venäläisiä natseja

Äärioikeisto luulee olevansa islamismin vastavoima. Ainakin entisen Neuvostoliiton alueella islamismi on äärioikeistolle lähinnä esikuva, potentiaalinen yhteistyötaho länsimaista ”rappiokulttuuria” vastaan, ja liike johon saatetaan kääntyä, jos natsismi ei tunnu riittävän radikaalilta.

Stalinin vainoista selvinneitä toisinajattelijoita oli Neuvostoliitossa 1950- ja 1960-luvuilla vähän, ja yhteistyötä tehtiin ideologisten rajojen yli. Näihin piireihin päätyi azerbaidžanilaisen kuvataiteiden professorin ja venäläisen sirkustaiteilijan poika Geidar Džemal. Džemal kuoli viime joulukuussa 69-vuotiaana.

Džemalin varhainen toveri oli Aleksandr Dugin, yksi putinismin nykyisistä epävirallisista pääideologeista. 1970-luvulla Dugin ja Džemal kuuluivat molemmat esoteeriseen ”Mustaan SS-ritarikuntaan”. Neuvostoliiton hajottua Džemal suuntautui poliittisiin muslimijärjestöihin ja Dugin kansallisbolševismiin.

Džemal oli perustamassa Venäjän islamilaista komiteaa vuonna 1993, ja oli sen puheenjohtaja kuolemaansa saakka. Vuonna 1999 Džemal osallistui duumanvaaleihin ”Liikkeessä armeijan puolesta” (DPA), joka yhdisti stalinisteja ja äärioikeistoa. Synteesi ei menestynyt, ja Džemal päätyi vuonna 2008 perustamaan Vasemmistorintamaa, joka yhdisti laajasti Venäjän radikaalia vasemmistoa.

Džemalin kanssa Liikkeessä armeijan puolesta toimi Vadim Sidorov. Hän kääntyi islamiin ja perusti vuonna 2004 ”Venäjän muslimien kansallisen järjestön” NORM:n, joka edustaa venäläisen kansallismielisyyden ja islamismin synteesiä.

(Loput kirjoituksesta luettavissa täällä)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Juuso Hämäläinen

Veikkaatko Putinin kääntyvän islamiin? Hänhän on äärimmäisyysmies parhaasta päästä.

Käyttäjän anttirautiainen kuva
Antti Rautiainen

Еn veikkaa, eikä hän kyllä edes ole. Venäjällä Putin on keskustapoliitikko.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Sitähän se islamismi juuri on, äärioikeistolaista paternalismia, ja itseasiassa koko islam on sitä erilaisuuden ja naiskammoineen, julmine rangaistuksineen, puhiumattakaan natsien ja muslimien yhteisestä juutalaisvihasta.

Lännen media nimesi virheellisesti paternalistisen islamin vastustajat äärioikeistolaisiksi, tutkimatta ketkä ovat "ääroikeistolaisuuden" nousun takana, koska äärimmäisen häpeilemättömän sovinismin leviämistä sivistysmaihin vastustavat muukalaiskammoisten lisäksi myös kaltaiseni feministi, ekovihreä kansalaistottelematon pasisfisti. Mutta ei se mitään, olen siis äärioikeistolainen. Vielä vähän aikaa sitten olin rasisti, natsiksi ei ole vielä haukuttu. Kuin sirkuksessa eläisi

Käyttäjän anttirautiainen kuva
Antti Rautiainen

Kyllä sinä olet äärioikeistoa.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Niin se maailma ympärillä muuttuu, 2000-luvun äärioikeisto on rauhan, ihmisarvon ja yksilönvapauksien asialla, kun taas (ääri)vasemmisto tukee USA:n "rauhanohjuksia", islamistien alistuskulttia ja sotilasliitto Natoa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset