Antti Rautiainen

Vappupuhe

  • Vappupuhe

Pidetty 1.5.2017 muistokäynnillä punaisten puolella taistelleiden, kaatuneiden ja vankileireillä tuhoutuneiden muistomerkillä.
 

99 vuotta sitten Suomen julma luokkasota tuli päätökseensä. Kymmenet tuhannet menehtyivät teloituksiin, nälkään ja sairauksiin vankileireillä. Heitä olemme kokoontuneet muistamaan tänään.

Henkiin jääneet elivät maassa, joka oli hyvin erilainen kuin nykyään. Itsenäistynyt Suomi oli ankara yövartijavaltio. Mitään sosiaaliturvaa ei ollut. Köyhät, vanhat ja sairaat joutuivat pärjäämään omillaan. Hyvinvointinvaltion kehittäminen ei valkoisia kiinnostanut. Ammattijärjestöjä kiellettiin, satoja työläisaktivisteja muilutettiin tai vangittiin. Monet kuolivat vankeudessa julman kohtelun seurauksena.

Lopulta valkoisten turmioksi koitui yritys perustaa Suur-Suomi yhteistyössä natsien kanssa. Työväenliike sai vihdoin toiminnan vapauden, ja liikkeen lukemattomien kamppailuiden ansiosta Suomi alkoi muistuttaa enemmän punaisten kaavailemaa kuin valkoista Suomea. Nyt, 100 vuotta myöhemmin, miltei kaikki punaisen kansanvaltuuskunnan vaatimukset ovat toteutuneet, muutamaa nykyoloissa melko merkityksetöntä yksityiskohtaa lukuunottamatta.

Juuri kukaan valkoinen ei kuitenkaan joutunut vastuuseen rikoksistaan. Muutama tuomittiin sotasyyllisinä, monet pakenivat natsiliittolaistensa perässä Amerikkaan ja ympäri maailmaa. Suurin osa kuitenkin jatkoi elämäänsä Suomessa, kuin mitään ei olisi tapahtunut.

Näiden rikollisten kohtalo on jälleen ajankohtainen nykyisen pakkopalautuskeskustelun myötä. Mitä tapahtui valkoisille, jotka luovuttivat juutalaispakolaisia natsien murhattavaksi? Poliisijohtaja Arno Anthonia niinsanottu ”punainen Valpo” yritti panna syytteeseen sodan jälkeen, mutta Valpon lakkauttamisen jälkeen tästä ei enää tullut mitään. Anthoni sai holokaustiin osallistumisesta rangaistukseksi vaivaisen varotuksen. Toinen luovutuksia junaillut, kokoomuslainen sisäministeri Toivo Horelli, ei saanut mitään rangaistusta.

Valkoisen Suomen, Lapuan liikkeen ja IKL:n ystävät ovat nyt ensimmäistä kertaa sodan jälkeen vetovastuussa useammasta ministeriöstä. Tämä myös näkyy. Bagdadista ja Afganistanista tuli ”turvallisia” heti hallituksen vaihduttua. Pakolaisia pakkopalautetaan, joidenkin tietojen mukaan Irakiin Suomesta palanneita on jo kuollut. Viime marraskuussa Norjasta Afganistaniin palautetun perheen nuorin lapsi loukkaantui iskussa.

Historia toistaa itseään, eikä valkoisen äärioikeiston saama uusi mahdollisuus tule jatkumaan ikuisesti. Jonain päivänä meistä riippuu, välttävätkö tänä päivänä pakkopalautuspäätöksiä tekevät vastuun, kuten sen välttivät Anthoni, Horelli ja muut oikeiston rikolliset. Mitään ei ole unohdettu, eikä mitään ole annettu anteeksi.

 

Antti Rautiainen

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän anttirautiainen kuva
Antti Rautiainen

Luonnollisesti sietäisi rankaista myös niitä, jotka palauttivat loikkareita Neuvostoliittoon. Mutta Brežnevin Neuvostoliittoa ei mitenkään verrata Hitlerin Saksaan.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Tulisiko Karjalan ja Petsamon pakolaisille antaa oikeus palata koteihinsa omille mailleen kotimaansa täysivaltaisina kansalaisina ja omat kiinteistonsäkin omistaen? Miksi muuten rauhannobelisti Ahtisaari ei ole saanut muistokylttiä synnyintalonsa seinään Viipurissa?

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Onko oman maan kansalainen Pakolainen?

Käyttäjän anttirautiainen kuva
Antti Rautiainen

Hengissä oleville periaatteessa kyllä, käytännössä tämä on asia jota ei ole mahdollista reaalipoliittisesti ajaa.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Paljon yksipuolista historiaa, ei mitään tulevaisuudesta ja sitten ihmetellään, miksi vasemmiston ja sosialidemokraattien kannatus hupenee.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Historia toistaa itseään .Vai mitä?
Köyhät leipäjonossa. Työväestö kyykkyyn Kikyllä. Työttömille orjatyötä 0 euron palkalla sosiaaliturvaa vastaan.

Köyhiltä ja pitkäaikaistyöttömiltä pois toimeentulotuesta kaikki lapsilisät ja lapsiperheen muut tuet.
Kastijako aloitettiin porvarihallitus Kepu,kok,rkp,Krst. -94
ja on yhä poissa.

Kun taas 100 rikkainta saa leskeneläkettä 7 500e verovaroista.
Miksi? Eikö 550e riitä joka on keskiverto leskeneläke?
Miksi ollenkaan leskeneläkettä? Eikö takuueläke jo turvaa leskenkin elannon? Tai nuoremmille toimeentulotuki 487e/kk.

Pekka Pylkkönen

Bagdad ja Afganistan ovat tilastollisesti hyvin turvallisia. Väkivaltaisen kuoleman todennäköisyys Afganistanissa on samaa suuruusluokkaa kuin kuolla Suomessa liilenneonnettomuudessa. Tälläiset luvut kannattaisi muistaa mainita kun puhuu pakkopalautusten oikeudenmukaisuudesta.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

"...yritys perustaa Suur-Suomi yhteistyössä..."

- Huhhuh!! "Suur-Suomeahan" virallisesti hamusi vain suomalaisten punikkistalinistien Venäjälle loikannut joukko OW Kuusinen-Quislingin johdolla 1939 aloitetussa revanssisodassa yhteistyössä Hitler-Stalin-liittokunnan (Molotov-Ribbentrop) kanssa, ks. http://www.hs.fi/kuukausiliite/a1414555952183

Tarton rauhan 1920 rauhansopimuksen rajoja kunnioitettiin siihen asti, kun Puna-armeija rikkoi ne ns. Mainilan laukausten lavastetun itseprovosoinnin jälkeen aluelaajennussodallaan ja Karjalamme anschlussilla. Varmaan jotkut oikeat suomalaisetkin jossain vaiheessa tähtäsivät suur-Suomeen, mutta jatkosodassa vallattuja ja miehitettyjä Itä-Karjalan alueitahan ei koskaan liitetty Suomeen, vaikka omat alueet eli Viipurin lääni ja Hankoniemi palautettiinkin joulukuussa 1941. - Suomen ei pidä olla eikä tulla suureksi, mutta oikeat rajat olisi hyvä palauttaa heti, kun itänaapurin sivistysvaltiotaso sen joskus sallii, ks. itsenäisen Suomi-neidon rohkeita kuvia luomuasussaan ilman rihmankiertämää http://www.viestihopeat.fi/karttoja-1921-42

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

"...ja muut oikeiston rikolliset. Mitään ei ole unohdettu, eikä mitään ole annettu anteeksi." - Melkoista vihapuheuhoa. Nettipoliisit kuulolla!

Punakapinahan kuitenkin oli aseellisena kommunistiseen imperialismiin liittyessään rikos ihmisyyttä vastaan. Kremlin johtama vallankumousliike oli sorrettuja ja syrjäytyneitä radikalisoiva väkivaltainen kv. kumousverkosto, aikansa ISIS. Tarkemmin: Saako Suomi 100 -juhlakuvasto lyödä mynttiä 'lahtarit aloitti!' -narratiivilla?
http://rescordis.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri...

Käyttäjän KariNikander kuva
Kari Nikander

On jäätävä vappupuhe! Onko tää kirjoitettu tosissaan.. ..en ole heti sataan vuoteen törmännyt näin änkyrään statementtiin. Toi Norja-virke taisi paljastaa, että huumorillahan siinä..

Käyttäjän harripihl kuva
Harri Pihl

No jaa, kyllähän tammikuun kihlaus oli se vedenjakaja josta voi katsoa näihin päiviin jatkuneen työmarkkinakonsensuksen alkaneen. Ironista asiassa on se, että samalla tavalla punaisen puolen monet päätekijät jäivät rankaisematta kun olivat paenneet Venäjälle tai muualle ja tuon tammikuun kihlauksen aikaan osa heistä odotteli Terijoella jatkaakseen siitä mihin 1918 jäivät. Tosin moni oli jo kuollut tai kadonnut... kuka Kuusisen klubin murhissa tai Stalinin puhdistuksissa; Manner kuoli työleirilla vuosi ennen tammikuun kihlausta, Gylling ammuttiin 1938, Sirolan pelasti puhdistuksilta luonnollinen kuolema 1936 jne.

Punaisten keskeisistä hahmoista Tokoi on merkittävä poikkeus koska riitautui äkkiväärän Kuusisen kanssa jo 1918 ja päätyi lopulta Yhdysvaltoihin. Ja tammikuun kihlauksen aikoihin Tokoi keräsi Suomelle varoja toisen entisen punapäällikön, Orjatsalon, kanssa Hooverin "Help Finland" järjestössä. Niinpä Tokoin maanpetostuomio sitten kumottiin 1944 ja, toisin kuin Kuusinen, hän sai myös vierailla Suomessa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset