Antti Rautiainen

Puhe hallituksen on erottava-mielenosoituksessa 17.6.

Hyvät ystävät!

Hallituksessa on nyt porukka, josta ei ole kuullut viikko sitten. Ei edes ole puolue vaan eduskuntaryhmä. Kukaan ei ole äänestänyt näitä ihmisiä päättämään asioistamme. Kannatuskyselyiden perusteella nämä ihmiset saisivat vain muutaman edustajan, jos eduskuntavaalit järjestettäisiin nyt. Silti heillä on viisi ministeriä viidestätoista.

Sopimus kokoomuksen, kepun ja Uuden vaihtoehdon välillä on selvä. Uusi vaihtoehto saa pitää paikkansa hallituksessa. Kepu saa pitää maakuntauudistuksen, ja kokoomus valinnanvapaus-uudistuksen, sikäli kun valinnanvapaudesta jotain jää jäljelle nyt kun se on todettu laittomaksi. Ministerinpaikkoja vastaan Uusi vaihtoehto tulee kannattamaan mitä tahansa mitä EK ja Finanssialan keskusliitto ehdottaa, ja Sipilän hallitus tukee. Seuraavissa, tai viimeistään sitä seuraavissa vaaleissa Uusi vaihtoehto katoaa, eikä kukaan kuule siitä enää koskaan mitään. Häviäjiä tässä ovat äänestäjät ja demokratia, kun tätä hallitusta ei kyselyjen mukaan äänestäisi nyt edes 40% vaaleissa äänestävistä.

Vikaa on kyllä myös järjestelmässä, joka mahdollistaa tällaisen pelleilyn. Äänestäjän kuluttajansuoja on nykyisessä systeemissä todella huono. Suomalaisessa se on aivan erityisen huono, koska täällä uusia vaaleja ei järjestetä vaikka pääministeri vaihtuisi tai iso hallituspuolue hajoaisi kahtia.

Kokoomuslaiset kommentoivat minulle, ettei vaaleja järjestetä gallup-kannatuksen perusteella. Jos tätä periaatetta noudatettaisiin kaikkialla, Ranskassa olisi yhä kuningas ja Venäjällä tsaari.

Sanotaan yhdessä uuden vaihtoehdon ministereille, että tulkaa pois sieltä. Kukaan ei ole halunnut teitä sinne, ei halua teitä sinne eikä tule haluamaan.

Sanotaan yhdessä Juha Sipilälle, että hallituksen on aika erota!

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Pekka Pylkkönen

Olipa surkea puhe. Kuka ylipäätään haluaa anarkistin puhumaan puolestaan? Varsinkaan suomalaisen hopealusikkaperseanarkistin joka syö hallituksen nisää ja samalla itkee lisää?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen
Pekka Pylkkönen
Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #4

Taisin tahtomattani saada viime päivinä sapessa kiehuvan mielesi paremmaksi.

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #5

Olen nopea kiehahtamaan mutta toisaalta supernopea leppymään.

Aina kun kirjoittaa jotain kiukkuista ja toveri vastaa siihen hyväntahtoisesti, rupeaa nolottamaan.

Ei sillä että olisin lukenut kommenttisi hyväntahtoiseksi;)

Käyttäjän juhanikahelin kuva
Juhani Kahelin

Totta. Olisi tuon puheen voinut paremminkin koostaa, siis jämäkämmin. Höpistään kuluttajansuojaa sun muuta kevyenoloista. Kaiken lisäksi kielellisiä virheitä.

Mihin viittaa kommentoijan sana "hopealusikka". Sukujuonteilla ja taustajuonteilla on aina pieni infoarvonsa.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Ei kokkarit jää nuolemaan näppejään. EU:n syvenevään liittovalioistumiseen saavat uuvattien äänet.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Juurihan halla-aholaisten debattifoorumissa US Puheenvuorossa on toitotettu että uuvateilla ei ole takanaan ketään. Eli Jouni Halonen so what.
Kovin merkityksellisinä pidät uuvatteja.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Ei ole ketään takana, mutta auttavat kokkareita ja uusliberaalikepulia muodostamaan enemmistön eduskunnassa. Sillä on hiukan väliä tässä ns. demokratiassamme.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Tuota noin Antti Ruotsissa on yhä edelleen kuningas. Carl XVI Gustaf,

Käyttäjän anttirautiainen kuva
Antti Rautiainen

Jep tuossa oli virhe, itse puheessa ei sitä sentään ollut.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

"Kukaan ei ole äänestänyt näitä ihmisiä pättämään asioistamme".
Eihän tuo pidä alkuunkaan paikkaansa. Kyllä heidät oli vaaleilla valittu, kuten oli myös ne kansanedustajat, jotka tuon perussuomalaisista irtaantuneen ryhmän muodostavat. Puoluekokouksen päätökset ovat tuloksena puolueen jäsenten toiminnasta. Kansanedustajien valinnat ovat tuloksia kansalaisten valinnoista. Ei uuden ryhmän perustaminen uudella nimellä mitenkään mitätöi annettuja ääniä ja niiden painoarvo on paljon suurempi kuin puoluekokouspäätösten. Ainakin näin tulisi olla.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Juuri näin.
Kopioin jo saman lauseen mutta jätetään liittämättä.

Käyttäjän JoukoVainioranta kuva
Jouko Vainioranta

Täyttä tietämätöntä puppua koko kirjoitus. Trollaustako?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Joka tapauksessa uuvateilla ei ole demokraattisesti mitattua kannatusta koska erosivat puolueesta jota oli äänestetty. Perussuomalaisia oli äänestetty heidän julistamansa linjan takia ja siitä nämä uuvatit nyt irtisanoutuivat.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Minusta vähän tuntuu että irtisanoutuivat menetelmistä eivätkä niinkään linjasta.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

"Äänestäjän kuluttajansuoja on nykyisessä systeemissä todella huono. Suomalaisessa se on aivan erityisen huono,...".
Noinhan se on.
Jos jotain parin euron hintaista tuotetta yrittää myydä vilpillisellä mainonnalla, kuuttajaviranomainen puuttuu heti ja kieltää tuotteen myynnin.

Kun poliitikko valehtelee ja pettää äänestäjänsä, siihen ei muka voi ollenkaan puuttua. Kuluttajansuoja- tai edes ryhmäkannelaista ei tähänkään ole mitään apua. Eipä kyllä mihinkään muuhunkaan, koska yhtään kannetta ei vielä ole nostettu.

Nyt olisi aika lähteä ajamaan tätä:

Poliitikot mielellään käyttävät termiä ”nukkuvat äänestäjät” ja syyllistävät heidät.
Ei ole äänestäjän vika, jos yksikään ehdokkaista ei herätä vähääkään luottamusta.

Miksi äänestää sellaista johon ei luota edes äänen vertaa ?

Myös äänestämättömyys on kannanotto ja sen tulisi näkyä tuloksissa. Jos esimerkiksi eduskuntavaaleissa äänestysprosentti olisi 50, paikoista tulisi täyttää vain puolet eli äänestysprosentin suhteessa. Nykyinen tilanne on järjetön. Jos äänestysprosentti putoaisi lähelle nollaa valintaan riittäisi, että äänestää itse itseään. Sitten olisi muka valtuutettu hoitamaan yhteisiä asioita. Ei tietenkään ole.

Jos nuo äänettömät äänetkin hyväksyttäisiin mielipiteeksi, äänestysprosentti olisi aina täydet 100. Mittavien säästöjen lisäksi vaikkapa vain 100 edustajan toimien seuraaminen olisi helpompaa kuin 200 joukkoon piiloutuvan. Myös putoamisen vaara kasvaisi ja silläkin saattaisi olla veronmaksajien kannalta hyvä vaikutus.

Nykyinen määrä 200 ei ole mikään tae edes demokratialle, koska vain puolueen kellokkaan mielipiteellä on ryhmäkurin takia merkitystä. Sen mukaan kaikki ainakin eduskunnassa äänestävät.
Lisäksi vielä EU:n sanelu.

Sillä mitä poliitikot puhuvat ei ole merkitystä, koska poliitikot saavat vapaasti valehdella ilman seurauksia. Edellisissä kuntavaaleissa Ukissa kaksi jostain puolueesta valittua loikkasi heti tulosjulkistusta seuraavana päivänä toiseen puolueeseen. Eivät voi siis syyttää edes linjaerimielisyyttä, vaan teko oli harkittu petos, mikä ilmeisesti jäi täysin ilman seuraamuksia. Edes Oikeusministeriö ei kiinnostunut tapauksesta, vaan vähätteli temppua vastauksellaan ”Poliittinen vastuu toteutuu sitten seuraavissa vaaleissa”.
Mahtoiko toteutua. Kukaan ei ole Uudestakaupungista vastannut kysymykseeni.

Äsken PS hajosi, kun parikymmentä heistä petti äänestäjänsä.

Ei taida poliittinen vastuu toteutua, koska kaikilla on aina kannattajansa. Yhä edelleen jopa Hitlerillä, Stalinilla ja muilla hirviöillä on kannatusta ja loikkarit taitavat olla sankareita vastaanottavassa puolueessa.

Eduskunnassa tarvitsemme kansan edustajia emmekä ”kansan”edustajia.

Toteuttaisi myös monen kaipaamaa julkisen sektorin leikkausta. Politiikkahan on ehdottomasti kallein osa julkista sektoria poliitikkoineen, heidän avustajineen ja poliittisine virkamiehineen.

Käyttäjän anttirautiainen kuva
Antti Rautiainen

Tärkeimmät lyhyen aikavälin uudistukset olisivat mielestäni imperatiivinen mandaatti ja sitovat kansanäänestykset.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

"Äsken PS hajosi, kun parikymmentä heistä petti äänestäjänsä."

Suomessa äänestetään henkilöä eikä puoluetta ja henkilöt edustavat linjaa jonka ovat valinneet ja julkituoneet. Jossain muualla ehkä äänestetään puoluetta.
Linjahan ei ole miksikään muuttunut näillä PS:sta erotetuilla ainoastaan eivät hyväksyneet jäljelle jääneitten menetelmiä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Jossain muualla ehkä äänestetään puoluetta."

Ihmehöpinää, nimenomaan puolueen linjaa äänestettiin ja Soini hukkasi sen samalla kun ei pitäytynyt hallitusohjelmassa. Mikä on nyt uuvattien linja kun hallitus kielsi kritiikin maahanmuutosta ja EU:sta?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset