Antti Rautiainen

Kodittomia murhaavat natsit odottavat tuomiota Venäjällä

Keskiviikkona 21.6. valamiehistö totesi syyllisiksi viisi jäsentä ryhmästä, joka on murhannut ainakin 15 koditonta tai päihtynyttä Moskovan alueella. Venäjän facebookin VK:n viharyhmien kautta toisiinsa tutustunut ryhmä toimi 2014–2015.

Viranomaiset pääsivät ryhmän jäljille liittämällä jäsenten matkapuhelimet murhapaikkojen lähellä sijainneisiin tukiasemiin. Tekijät myös tunnustivat murhat, vaikka yrittivätkin vierittää syyllisyyttä toistensa harteille.

Tuomitseminen viivästyy, koska neljääntoista murhaan osallistunut 20-vuotias Pavel Vojtov ja yhteen murhaan osallistunut 21-vuotias Vladislav Karatajev lähetettiin mielentilatutkimuksiin. Kolme viidestä ryhmän jäsenestä oli murhia tehdessään teini-ikäisiä, seitsemästä murhasta tuomittu vanhin jäsen Jelena Lobatševakin on nyt vasta 25-vuotias.

Kodittomat ovat yksi Venäjän äärioikeiston perinteisistä kohteista siirtotyöläisten, ulkomaalaisten opiskelijoiden, poliittisten vastustajien ja seksuaalivähemmistöjen lisäksi.

Kodittomat ovat yksi Venäjän äärioikeiston perinteisistä kohteista siirtotyöläisten, ulkomaalaisten opiskelijoiden, poliittisten vastustajien ja seksuaalivähemmistöjen lisäksi.

Tällä vuosituhannella Venäjän poliisi on saanut kiinni seitsemän muuta kodittomia murhannutta ryhmää. Monet Moskovan jengin uhreista eivät kuitenkaan olleet kodittomia, vaan satunnaisia humaltuneita kansalaisia.

Ryhmän äärioikeisto-sympatioista ei ole epäilystä. Vojtov tuomittiin vuonna 2012 Latviassa ilkivallasta Riian juutalaisella hautausmaalla, Karatajev on tatuoinut itseensä hakaristin. Kesällä 2014 Vojtov, Karatajev ja kolmas tuomittu, 19-vuotias Maksim Pavlov yrittivät liittyä äärioikeiston suosimaan ukrainalaiseen Azov-vapaaehtoispataljoonaan, mutta eivät onnistuneet.

(Loput jutusta luettavissa täällä)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Eikö Suomessakin poliitikko ole saanut mahtavan äänisaaliin jakamalla ihmiset hyödykkeisiin ja haitakkeisiin?
Kovasti on samoissa piireissä viime päivinä uhottu, kuinka kaduilla hulinoivat haitakkeet tullaan hoitelemaan " kansan" omin voimin.

Ja vastaavasti oltu sitä mieltä että jos ei tälle idealle syty, on haitakkeiden puolella - ja siis yksi heistä.
Moni näistä suomalaisista viihtyy nykyisin myös paremmin VKn kuin FBn piirissä.
Ehkä siksikin, että hengenheimolaisuuden lisäksi heitä sinne johdattaa vihapuheen vuoksi ulossulkeminen Facebookista.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset