Antti Rautiainen

Murhaaja voi joutua tuomiolle Venäjällä, tilaaja ei

Oppositiopoliitikko Boris Nemtsovin murhaajien oikeudenkäynti päättyi Moskovassa yhdeksän kuukautta kestäneen oikeudenkäynnin jälkeen 13. heinäkuuta. Liipaisimesta vetänyt Zaur Dadajev tuomittiin 20 vuodeksi vankilaan, neljä avunannosta tuomittua sai 11–19 vuoden vankeustuomiot.

Kuten Venäjällä on usein käynyt poliittisissa palkkamurhaoikeudenkäynneissä, sekä murhan tilaaja että motiivi jäivät pimentoon. Esitutkinta onnistui selvittämään, että eräs Ruslan Muhudinov lupasi murhan toimeenpanijoille 5 miljoonaa ruplaa (noin 70 000 euroa) mieheen. Muhudinov matkusti Moskovasta Tšetšeniaan viisi päivää murhan jälkeen, eikä hänestä ole sen koommin kuultu.

Muhudinov on Tšetšenian Sever (Pohjoinen) -pataljoonan varakomentajan Ruslan Geremejevin autonkuljettaja. Sever-pataljoona muodostettiin alun perin entisistä tšetšeeniseparatistitaistelijoista, ja käytännössä se on Tšetšenian johtajan Ramzan Kadyrovin yksityisarmeija.

Geremejev on Tšetšeniaa Venäjän parlamentin ylähuoneessa liittoneuvostossa edustavan Suleiman Geremejevin veljenpoika ja duumaedustaja Adam Delimhanovin serkku. Nemtsovin sukulaisten ja heidän asianajajiensa mielestä Muhudinov toimi Ruslan Geremejevin välikätenä. Murhatutkijat eivät ole onnistuneet tavoittamaan Geremejeviä kuulusteluihin.

(Loput kirjoituksesta luettavissa täällä: http://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3757486-murhaaja-voi-joutua-tuomiolle-venajalla-tilaaja-ei)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

Mistä tiedetään, että tuomittu on mitenkään osallinen tekoon tai peräti syyllinen ? On ehkä vaan poliittisesti sopiva "syyllinen". Venäjän "oikeus"laitos tuskin edes haluaa löytää syyllistä.

Käyttäjän anttirautiainen kuva
Antti Rautiainen

Oikeudenkäynnistä löytyy mielin määrin materiaalia netissä, jos haluaa perehtyä.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Vaikka presidentti Putin ei olisikaan itse tilannut murhaa, niin ehkä jotkin häntä lähellä olevat voimat Venäjällä ovat halunneet tehdä hänelle palveluksen.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

En ole tutkinut asiaa, mutta tuntumalta kumman usein Putinin kritisoijien murhatutkimukset johtavat tsetseeneihin, vaikkei heillä ole tietääkseni erityistä motiivia juuri oppositiota kohtaan.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Natsi-Saksa käytti syntipukkina juutalaisia.

Maassa maan tavalla.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Oikeusvaltion puuttuminen luo pelottavat olosuhteet. Venäjällä valtiokoneiston toimijat voivat panna toimeen myös vankilassa tehtyjä murhia, joilla vaiennetaan paljastuksia yrittävät.

http://foreignpolicy.com/2017/07/21/the-magnitsky-...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset