Antti Rautiainen

Moskova valitsi kissanristiäisten äänestäjät

Liberaali oppositio eteni 10.9. järjestetyissä Moskovan kunnallisalueiden valtuustojen vaaleissa. Kunnallisalueet ovat alin Moskovan kolmesta hallintohierarkiasta, niitä ja vastaavia alueita on 146. Väkiluku on keskimäärin 90 000.

Vaalit järjestettiin 124 alueella. Yhdistyneiden demokraattien kampanja voitti 266 kaikkiaan 1 502 edustajanpaikasta. Näistä 176 meni liberaalin Jabloko-puolueen ehdokkaille ja lopuista suurin osa sitoutumattomille. Gagarinin kunnallisalueella, jossa Putin itse äänesti, ei hallitseva Yhtenäinen Venäjä -puolue saanut ainuttakaan edustajaa.

Vaalit olivat balsamia liberaalien haavoille, Jablokoa ei ole päästetty Venäjän duumaan vuoden 2003 vaalien jälkeen. Kommunistipuolue sai 43 edustajaa, duuman muut puolueet rippeitä.

Yhtenäinen Venäjä sai 1 154 edustajaa, enemmän kuin vuonna 2012. Puolue ei käynyt lainkaan vaalikampanjaa. Se keskittyi muiden vaalimainosten tuhoamiseen, koska laski matalan äänestysaktiivisuuden tuovan sille etua.

Loput kirjoituksesta luettavissa täällä: https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3787943-antti-rautiainen-moskova-valitsi-kissanristiaisten-jarjestajat

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset