Antti Rautiainen

Luhanskin vallankaappaus voi tarkoittaa kapinallistasavaltojen yhdistymistä

Toissaviikon tiistaina asemiehet valtasivat rakennuksia Luhanskissa, Itä-Ukrainan itsenäiseksi julistautuneessa ”kansantasavallassa”. ”Tasavallan sisäministeri” Igor Kornet ilmoitti operaation liittyvän ”ukrainalaisten soluttautujien” paljastumiseen. Edellisenä päivänä ”tasavallan johtaja” Igor Plotnitski oli syyttänyt Kornetia hulppean talon valtaamisesta omaan käyttöönsä ja määrännyt tämän eroamaan. Neljän päivän vastakkainasettelun jälkeen Plotnitski ilmoitti eroavansa ”terveyssyistä”, ja hän pakeni Venäjälle.

Luhanskiin tuleet asemiehet paljastuivat naapurista, ”Donetskin kansantasavallasta” tulleiksi. Donetskin johtajan Aleksandr Zahartšenkon syyt tukea sisäministeriä ovat vielä hämärän peitossa, mutta hän ilmoitti jo viime kesäkuussa uuden, Donetskin ja Luhanskin yhdistävän ”Vähä-Venäjän” tasavallan perustamisesta.

Plotnitski yritettiin syrjäyttää jo viime vuonna pommi-iskulla. Tällöin syytettiin ”kansantasavallan” entistä pääministeriä Gennadi Tsypkalovia, joka vangittiin ja löydettiin pian sellistään hirttoköydestä roikkumassa. 

Loput kirjoituksesta luettavissa täällä: https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3813308-luhanskin-vallankaappaus-voi-tarkoittaa-kapinallistasavaltojen-yhdistymista

(Toimitus lisäsi tähän vähän oudon aliotsikon, päinvastoin sekasorto lisää sodan todennäköisyyttä, koska se tekee Minskin sopimuksesta epäsuositumman Ukrainassa. )

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Onkohan suomalainen diplomaatti, Luhanskin suurlähettiläs Johan Bäckman turvassa? Vai olisikon hän sotkeutunut vallankumouksen laatimiseen?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Chekkasin mitä desantti on viimeeksi bloggaillut, mutta tästä Itä-Ukrainasta ei löytynyt pukkausta. Sen sijaan ylistys Venäjän TV:ssä esitetystä Talvisota-dokumentista päivämäärällä 30.11. löytyy hänen blogiarkistostaan:

https://kohudosentti.blogspot.fi/

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Ei löytynyt uudempaa uutista, kuin tämä viimekesältä. Janusputkosen valhetuutti ja muistakaa mediakriittisyys: https://dnipress.com/fi/posts/malorossiyan-synty-r...

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Skenaario: Venäjä tulee rauhoittamaan luomansa anarkian virallisella väliintulolla ja liittää alueet Äiti-Venäjään. Tämä tapahtuu Venäjän presidentinvaalien alla.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Jotain tuon kaltaista tulee ennen pitkää tapahtumaan.
Joskus ensimmäinen askel tullee kyllä olemaan se Novorossijan valtio.

Krim jää kuitenkin suoraan Venäjän osaksi, kuten Karjalan kannas sodan jälkeen, jolloin sitä vastoin Laatokan pohjoispuolen luovutettu Karjala liitettiin osaksi silloista Suomalais-Karjalaista Neuvostotasavaltaa. Vastaa Ukrainan kohdalla sitä "Novorossijaa".

Tomi Vaalisto

Vaikea uskoa - Putinin historian hämärästä kaivamaan Novorussiaan kuuluu koko Ukrainan rannikko Moldovaan saakka. Tuskin venäläinen nuori mies haluaa kuolla värvättynä sotilaana Putinin puolesta 300 euron kuukausipalkalla vieraalla maalla.
Venäläiset ja ukrainalaiset ovat taistelleet Mariupolissa 2014 - 2015 ja venäläisten offensiivit eivät ole menestyneet.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #6

Tietysti Venäjällä on vaikka kuinka suuria laajentumisintressejä, mutta tässä ajassa edellä esittämäni skenaario on sen kannalta realistisin, jonka pystyy toteuttamaan. Krim pysyy takuulla Venäjän osana ja jos Itä-Ukraina perustaa oman valtion (Novorossija), niin sehän ei "venäläisile mitenkään kuulu".

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #6

Putin on kasvattamut uuden isänmaallisen sukupolven ihan kuten Hitler aikoinaan Hitler Jugendin. Putinilla on Junioriarmija, jo alle 10 vuotiaat opettelevat ampumaan kalasnikovilla ja singoilla. He taistelevat Putinin puolesta ilman mitään palkkaa. Lapset ovat hyviä sotilaita, he eivät tunne pelkoa.

Käyttäjän anttirautiainen kuva
Antti Rautiainen

Suomalais-karjalainen tasavalta oli virallisestikin osa Neuvostoliittoa, mutta "Novorossijan" liittäminen edellyttäisi että tulee joku jyrkkä muutos alueella tai Euroopassa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset