Antti Rautiainen

Viimeinen Bolotnajan syytetty karkasi Venäjältä

Marraskuun 9. päivä Moskovan Zamoskvoretškin alueen oikeudessa olisi pitänyt olla Dmitri Butšenkovin oikeudenkäynnin istunto.

Butšenkov on pitkän linjan anarkisti, hän on toiminut 1990-luvun lopusta asti. Butšenkovia syytettiin osallisuudesta vuoden 2012 toukokuun 6. päivän kahnaukseen Moskovassa, jolloin vaalivilpin vastainen suurmielenosoitus kärjistyi yhteenotoksi poliisin estettyä mielenosoituksen kulun. Butšenkovia syytettiin mellakkaan osallistumisesta ja virkavallan väkivaltaisesta vastustamisesta.

Butšenkov pidätettiin joulukuussa 2015, yli kolme vuotta tapahtumien jälkeen. Bolotnajan tapausta on tutkittu vuosien ajan, uusia pidätysaaltoja tuntuu tapahtuvan aina kun Venäjän oppositio on hieman elpynyt.

Butšenkovin vanhempien mukaan hän oli mielenosoituksen aikana vierailemassa heidän luonaan Nižni Novgorodissa. Poliisi ja syyttäjä ovat esitelleet julkisuudessa todisteina kuvia, joissa kahnaukseen osallistui mies joka ei selvästikään ole Butšenkov.

Butšenkov vietti puolitoista vuotta tutkintovankeudessa, minkä jälkeen hänet laitettiin kotiarestiin odottamaan oikeudenkäyntiä. Kotiaresti toteutetaan Venäjällä valvontapannan avulla, mutta Butšenkoville ei riittänyt pantaa. Hän ei koskaan saapunut marraskuun 9. päivän oikeudenkäyntiin, ja samana päivänä hän antoi Nastojaštšee Vremja -sivustolle videohaastattelun, jossa hän ilmoitti lähteneensä ”erääseen EU-maahan” hakemaan turvapaikkaa.

Loput kirjoituksesta luettavissa täällä: https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3815030-antti-rautiainen-viimeinen-bolotnajan-syytetty-karkasi-venajalta

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset