Puhe itsenäisyyspäivän Helsinki ilman natseja -mielenosoituksessa

Puhe jäi pitämättä ajanpuutteen takia, mutta julkaisen sen nyt blogissa.

Itsenäisyyspäivästä on tullut äärioikeiston temmellyskenttä. Olemme täällä osoittamassa mieltämme kaikkia äärioikeiston mielenosoituksia vastaan, joista merkittävimmät ovat Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen (PVL) järjestämä Kohti vapautta -mielenosoitus ja äärioikeistolaisen koalition järjestämä 612-mielenosoitus.

Vastarintaliikkeen kielto ei merkitse etteikö järjestö voisi toimia. Kohta alkavasta 612-mielenosoituksesta on tullut vastarintaliikkeen ja perussuomalaisten yhteinen projekti. Kielletyn vastarintaliikkeen entinen johtaja Esa Holappa on sanonut, että aloite ensimmäisen 612-marssin järjestämiseen tuli vastarintaliikkeeltä. Alusta asti 612-marssia on ollut järjestämässä perussuomalaisten espoolainen kaupunginvaltuutettu Teemu Lahtinen, joka on myös toiminut Espoon kaupunginhallituksen konsernijaoston puheenjohtajana.

Tänä vuonna perussuomalaiset on asettunut ensimmäistä kertaa tukemaan 612-marssia kokonaisuudessaan. Jussi Halla-aho kirjoitti facebookissa, että ”612-kulkueeseen on osallistunut ja osallistuu tälläkin kertaa täysin kunniallisia ihmisiä, jotka eivät öyhötä eivätkä möykkää eivätkä varsinkaan ole natseja”. Perussuomalaisten lehti Suomen uutiset levitti lausuntoa, näin perussuomalaiset käyttivät veronmaksajien maksamaa puoluetukea 612-marssin mainostamiseen. Perussuomalaisten presidenttiehdokas Laura Huhtasaari on myös tukenut marssia, jonka juhlapuhuja on tänä vuonna Nico Saramo, mäntsälän perussuomalaisten sihteeri.

Suomen äärioikeisto on kirjava joukko. Vastarintaliikettä tukevat Ilja Janitskinin MV-lehti, putinin trollit, tavaratalomiljonääri Kärkkäinen, ylilaudan jonnet ja nyt myös perussuomalaiset. Äärioikeiston tukijoilla on sekä rahaa että poliittista vaikutusvaltaa, äärioikeistolta puuttuu enää kansan laaja tuki. Perussuomalaisia tukevaa kahdeksaa prosenttia ei tunnu haittaavan, että järjestö marssii itsenäisyyspäivänä Ruotsiin liittymistä vaativien ja venäläisiä aatetovereitaan Suomeen kutsuvien natsien kanssa.

Meidän on toimittava jatkossakin yhdessä, ettei tämä joukko kasvaisi.

Ei persuja Helsinkiin! Ei persuja mihinkään!

Antti Rautiainen

Post scriptum:

Kymmenet, ellei sadat PVL:n tukijat marssivat puoluetunnuksissa mukana 612-marssilla

Perussuomalaiset nuoret 612-marssilla.

PVL:n tukijat hakkasivat ohikulkijan matkalla 612-marssille (kohdassa 2:13:55). Tiedossani on myös toinen 612-osanottajien tekemä pahoinpitely, josta on tehty rikosilmoitus. 

 

 

anttirautiainen
Helsinki

Influensseri, elämävalmentaja ja motivaatiopuhuja.
https://linktr.ee/arautiainen

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu