Antti Rautiainen

Puhe itsenäisyyspäivän Helsinki ilman natseja -mielenosoituksessa

Puhe jäi pitämättä ajanpuutteen takia, mutta julkaisen sen nyt blogissa.

Itsenäisyyspäivästä on tullut äärioikeiston temmellyskenttä. Olemme täällä osoittamassa mieltämme kaikkia äärioikeiston mielenosoituksia vastaan, joista merkittävimmät ovat Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen (PVL) järjestämä Kohti vapautta -mielenosoitus ja äärioikeistolaisen koalition järjestämä 612-mielenosoitus.

Vastarintaliikkeen kielto ei merkitse etteikö järjestö voisi toimia. Kohta alkavasta 612-mielenosoituksesta on tullut vastarintaliikkeen ja perussuomalaisten yhteinen projekti. Kielletyn vastarintaliikkeen entinen johtaja Esa Holappa on sanonut, että aloite ensimmäisen 612-marssin järjestämiseen tuli vastarintaliikkeeltä. Alusta asti 612-marssia on ollut järjestämässä perussuomalaisten espoolainen kaupunginvaltuutettu Teemu Lahtinen, joka on myös toiminut Espoon kaupunginhallituksen konsernijaoston puheenjohtajana.

Tänä vuonna perussuomalaiset on asettunut ensimmäistä kertaa tukemaan 612-marssia kokonaisuudessaan. Jussi Halla-aho kirjoitti facebookissa, että ”612-kulkueeseen on osallistunut ja osallistuu tälläkin kertaa täysin kunniallisia ihmisiä, jotka eivät öyhötä eivätkä möykkää eivätkä varsinkaan ole natseja”. Perussuomalaisten lehti Suomen uutiset levitti lausuntoa, näin perussuomalaiset käyttivät veronmaksajien maksamaa puoluetukea 612-marssin mainostamiseen. Perussuomalaisten presidenttiehdokas Laura Huhtasaari on myös tukenut marssia, jonka juhlapuhuja on tänä vuonna Nico Saramo, mäntsälän perussuomalaisten sihteeri.

Suomen äärioikeisto on kirjava joukko. Vastarintaliikettä tukevat Ilja Janitskinin MV-lehti, putinin trollit, tavaratalomiljonääri Kärkkäinen, ylilaudan jonnet ja nyt myös perussuomalaiset. Äärioikeiston tukijoilla on sekä rahaa että poliittista vaikutusvaltaa, äärioikeistolta puuttuu enää kansan laaja tuki. Perussuomalaisia tukevaa kahdeksaa prosenttia ei tunnu haittaavan, että järjestö marssii itsenäisyyspäivänä Ruotsiin liittymistä vaativien ja venäläisiä aatetovereitaan Suomeen kutsuvien natsien kanssa.

Meidän on toimittava jatkossakin yhdessä, ettei tämä joukko kasvaisi.

Ei persuja Helsinkiin! Ei persuja mihinkään!

Antti Rautiainen

Post scriptum:

Kymmenet, ellei sadat PVL:n tukijat marssivat puoluetunnuksissa mukana 612-marssilla

Perussuomalaiset nuoret 612-marssilla.

PVL:n tukijat hakkasivat ohikulkijan matkalla 612-marssille (kohdassa 2:13:55). Tiedossani on myös toinen 612-osanottajien tekemä pahoinpitely, josta on tehty rikosilmoitus. 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (36 kommenttia)

Toni Rintala

Kohta ei saa sanoa "suomalainen", koska se on liian äärioikeistolainen sana.

Käyttäjän anttirautiainen kuva
Antti Rautiainen

Näin voi käydä jos Suomi liitetään Ruotsiin persujen tukeman PVL:n ohjelman mukaisesti.

Toni Rintala

"Näin voi käydä jos Suomi liitetään Ruotsiin.."

Perussuomalaisille riittää, kunhan tuo Suomen puolustusministeriön ajama Nordic Defence Cooperation (Nordefco) hanke etenee. Ja että Pohjoismaiden neuvosto toimii, eli parlamentaarikkojen ja hallitusten yhteistyö tiivistyy.

Voisinko lukea jostain tuosta mainitsemastasi ohjelmasta, että PVL aikoo liittää Suomen Ruotsiin, vai keksitkö tuon itse?

Taisinkin löytää viittaamasi kohdan jo:
"Vastarintaliike taistelee itsenäisen pohjoisen puolesta. Tavoitteenamme on vahva pohjoinen valtionrakenne vakaalla itsenäisyydellä. Tämän valtion tulee rakentua ainakin Suomesta, Ruotsista ja Norjasta, mutta jokaisen pohjoismaan tulisi loppukädessä liittyä tämän valtionrakentamisen alle; tulevaan Pohjoiseen valtakuntaan. Pohjoinen on tarpeeksi vahva säilyttämään asemansa taloudellisesti, sotilaallisesti ja kulttuurillisesti. Me emme halua orjuutta vaan vapaan Pohjolan!"

Käyttäjän anttirautiainen kuva
Antti Rautiainen Vastaus kommenttiin #3

Jep. Kannattaa lukea järjestön ohjelma ennen kuin lähtee sen kanssa marssimaan.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #4

"Kannattaa lukea järjestön ohjelma ennen kuin lähtee sen kanssa marssimaan"

Eipä tuo juuri eroa siitä, mitä puolustusministeriö ja Pohjoismaiden neuvosto tekee. Eli tiivistää pohjoismaista yhteistyötä. Ties vaikka joskus tulee sitäkin kautta Suomesta, Ruotsista ja Norjasta yksi maa.

"Pohjoismaita yhdistävät historialliset ja kulttuuriset siteet. Yhteistyömme ulottuu lähes kaikille yhteiskunnan aloille – viime vuosien aikana yhä enenevässä määrin myös puolustukseen. Vuonna 2009 perustettu NORDEFCO tunnetaan esimerkkinä hyvin toimivasta alueellisesta puolustusyhteistyöstä."

Käyttäjän anttirautiainen kuva
Antti Rautiainen Vastaus kommenttiin #5

Taisi kansallissosialismi tässä kuitenkin Pohjoismaiden neuvostolta unohtua.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #23

"Taisi kansallissosialismi tässä kuitenkin Pohjoismaiden neuvostolta unohtua."

Eikös se ole kansallissosialismia, kun puhutaan, että meitä yhdistävät historialliset ja kulttuuriset siteet? Ja kansallissosialismiin liittyy myös sekin, etä me pohjoismaalaiset itse puolustaisimme yhteistä aluettamme?

PN:n teemoja ovat myös pohjoismainen ruoka, pohjoismainen tiede, pohjoismainen luonto, pohjoismainen jne. Eli keskitytään pohjoismaisiin asioihin.

Käyttäjän anttirautiainen kuva
Antti Rautiainen Vastaus kommenttiin #28

Ok, luulin että olet pihalla oleva persu mutta oletkin trollaava natsi :D

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #29

"oletkin trollaava natsi"

Teitä venäjän trolleja vastaan taisteleva persu :)

Käyttäjän anttirautiainen kuva
Antti Rautiainen Vastaus kommenttiin #31

Venäjän trollit ovat nyt kyllä PVL:n takana.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #32

"Venäjän trollit ovat nyt kyllä PVL:n takana."

Ja millaisia todisteita tähän oli?
Venäjältä on kyllä useita sosialisteja ja fasistisisa antifasisteja tullut..

Käyttäjän anttirautiainen kuva
Antti Rautiainen Vastaus kommenttiin #33

Esimerkiksi Janitskinin ja PVL:n yhteistyö.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #34

Janitskin on tietääkseni suomalainen, joka asuu Espanjassa.
Miten hän liittyy Venäjän trolleihin? MV-sivustolla on Venäjää arvostelevia juttuja enemmän kuin Ylellä. Sen perusteella Yle on Venäjän trolli, kun se ei uskalla arvostella Putinia ;)

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Epäilet siis vallankaappausta? Kuinka suuri voima tuolla PVL:llä Suomessa oikein on eli montako jäsentä?

Käyttäjän anttirautiainen kuva
Antti Rautiainen

Mitä vallankaappausta? 612-kulkueen vallankaappausta? Ei sitä kukaan ole kaapannut, Lahtinen ja PVL ovat sitä järjestäneet yhdessä alusta asti.

En usko että PVL:n jäsenmäärä on enempää kuin sataa. Aktiivijäseniä parikymmentä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Mitä siis pelkäät? Käsittääkseni 612-soihtukulkue oli harvinaisen asiallinen ja juhlallinen itsenäisyyspäivän kulkue, mitä nyt vasemmistoanarkistit yrittivät sitä häiritä. Kuulutko itse näihin väkivaltaisiin vasemmistoanarkisteihin?

Käyttäjän anttirautiainen kuva
Antti Rautiainen Vastaus kommenttiin #8

Oletko kenties Jesse Torniaisen kaveri?

Hannu Töyri
Käyttäjän ZeiEizh kuva
Juha-Matti Hakala

"Suomen äärioikeisto on kirjava joukko"
Niin on äärivasemmistokin. Sieltä löytyy myös jos jonkinsortin vesimeloneita.

Vasemmisto ja persunuoret jättivät kirjoittamatta alle poliittisen väkivallan vastaisen kannanoton.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

"Meidän on toimittava jatkossakin yhdessä, ettei tämä joukko kasvaisi.

Ei persuja Helsinkiin! Ei persuja mihinkään!"

Aiotteko kieltää Perussuomalaisten puolueen?

Onko todella yli puolet suomalaisista tullut hulluksi yhden soihtukulkueen vuoksi.

Käyttäjän anttirautiainen kuva
Antti Rautiainen

Persujen yhteistyötä natsien kanssa ei pidä sietää.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Näitä "natseja" on ehkä se sata henkilöä mitä kirjoitit, Supon edustajan mukaan 30 henkilöä, niin mitä pelottavaa näet näin marginaalisessa joukossa? Mielipiteetkö sinua pelottavat vai yhdistyminen Ruotsiin? Etkö pelkää sitten EU:ta ja pakkoliittoa Romanian ja Kreikan kanssa?

Käyttäjän anttirautiainen kuva
Antti Rautiainen Vastaus kommenttiin #22

Natsien marssilla oli 300 henkeä. Eivät ne enää ole kovin marginaalisia, jos 15 kansanedustajan puolue marssii heidän kanssaan.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #24

"jos 15 kansanedustajan puolue marssii heidän kanssaan."

Tarkoitko siis nyt perussuomalaisia? Mitä pelkoa nämä sinussa aiheuttavat ja miksi? Olet kyllä erikoinen, sinusta ei saa mitää irti, tunnet jotain irrationaalista pelkoa mutta et pysty esittämään mitään konkreettista tuon pelon lähteeksi.

Käyttäjän anttirautiainen kuva
Antti Rautiainen Vastaus kommenttiin #25

Natseja oli viime vuonna 150, tänä vuonna 300, nyt perussuomalaisten kädenojennuksen jälkeen voi heitä ensi vuonna olla 600 ja sitten 6000. Perussuomalaisten tuki voi mahdollistaa natsiliikkeen kasvun, ja sen tällä hetkellä vuosittaiset väkivaltarikokset muuttuvat ensin kuukausittaisiksi, sitten viikoittaisiksi ja lopulta päivittäisiksi. Ei tämä tietenkään ole mitenkään väistämätön skenaario, mutta hyvin mahdollinen, ja nähty Suomessa aikaisemmin myös perussuomalaisten poliittisen edeltäjän, Lapuan liikkeen aikana.

Natsien vallankaappaus on toki melko epätodennäköinen skenaario, sen sijaan poliittisen väkivallan yltyminen ja pelon ilmapiirin luominen ovat aivan mahdollisia tapahtumakulkuja.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ei persuja pidä missääntapauksessa kieltää ja kammoksua, minä ainakin pidän persuista, senhän kaikki täällä lukevatkin tietävät. :)

Arvostella voi, ja pitääkin olla jyrkästi eri mieltä, mutta kyseessä on kuitenkin ihan oikea puolue, vaikka heidän politiikkansa onkin lähellä sitä jyrkänteen reunaa.

Natseja, vastarintaliikettä ym. odineita ei sitten taas tarvitsekaan sietää, eikä myöskään vasemmistoanarkisteja.

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Mielestäni perussuomalaisten merkitystä on suurennelty. Se on vain oikeistolle mitä vasemmistoliitto on vasemmistolle.

Käyttäjän anttirautiainen kuva
Antti Rautiainen

Pitääkö persuja sietää myös silloin kun he tekevät avoimesti yhteistyötä vastarintaliikkeen kanssa?

Käyttäjän ZeiEizh kuva
Juha-Matti Hakala

Lienee äänestäjien päätösvallan alla tuo asia eikä anarko-markojen poltettavissa oleva asia.

Käyttäjän anttirautiainen kuva
Antti Rautiainen Vastaus kommenttiin #27

Hyvä yritys, mutta kansallissosialismissa äänestäjät eivät kyllä päätä mitään.

Toni Rintala

"Pitääkö persuja sietää myös silloin.."

Pitääkö vassareita sietää, kun he tekevät yhteistyötä terroristijärjestöksi luokitellun Antifan kanssa? Lisäksi vassarijohtajat ihannoivat väkivaltaa ja kannustavat ihmisiä hyökkäämään ihmisten, eläinten ja etenkin poliisin kimppuun..

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Mitä ihmettä siellä Helsingissä touhutaan? Täällä Tampereella kaupunki järjesti soihtukulkueen. Miksi ihmeessä pääkaupungin kulkue on jätetty epämääräisille yhdistyksille? Miksei kaupunki ottanut hommaa hoitaakseen?

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Ensi vuonna Helsinki voisi järjestää paperittomien soihtukulkueen.

Käyttäjän anttirautiainen kuva
Antti Rautiainen

Helsingissä oli kyllä myös ylioppilaiden soihtukulkue, mitä on järjestetty useamman vuosikymmenen ajan. En tiedä onko sinne tervetulleita muut kuin ylioppilaat.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Kyllähän nyt näin suurena juhlapäivinä kaupungin pitäisi järjestää kaikille kuuluva kulkue. Sehän on päivänselvä asia, että ihan tavallisetkin ihmiset tahtovat osallistua. Nyt hesalaiset laitatte päättäjänne koville.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset