Antti Rautiainen

Youtubessa luvattu vallankumous

Venäjällä piti tapahtua vallankumous 5. 11. 2017. Sitä on vuodesta 2013 alkaen luvannut YouTube-kanavallaan Vjatšeslav Maltsev, viime vuonna Venäjältä paennut eksentrinen oikeistopopulisti.

Maltsev rikastui 1990-luvulla turvallisuusbisneksillä, mutta hän myi liiketoimintansa ja aloitti erikoisen poliittisen uran, aluksi Saratovin alueen duumassa. Vuoden 2016 vaaleissa hän pääsi yhdeksi entisen pääministerin Mihail Kasjanovin Parnas-puolueen kolmesta valtakunnallisesta kärkiehdokkaasta. Tuolloin Maltsevin vuonna 2011 perustama Youtube-kanava Artpodgotovka (tykistövalmistelu) nousi suosioon. Sen suurimmat yksittäisten videoiden katsojaluvut ovat sadoissa tuhansissa.

On epäselvää miksi Maltsev valitsi marraskuun viidennen vallankumouspäiväksi. Kenties inspiraatio oli vuonna 2005 ilmestynyt V for Vendetta -elokuva, joka viittaa Guy Fawkesiin, joka yritti räjäyttää Englannin parlamentin 5. 11. 1605.

Osa Maltsevin tukijoista otti vallankumoussuunnitelmat tosissaan. Saratovissa liikkeen aktivistin kotoa löydettiin trotyyliä ja polttopulloja. Moskovassa otettiin kiinni ryhmä, joka turvallisuuspalvelu FSB:n mukaan valmisti polttopulloja.

Loput kirjoituksesta luettavissa täällä:  https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3845072-antti-rautiainen-youtubessa-luvattu-vallankumous)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset