Yrittikö Tšekki myydä kurdijohtajan Turkkiin?

Viime sunnuntaina Syyrian kurdien Demokraattisen liittopuolueen (PYD) pitkäaikainen johtaja Salih Muslim Muhammad pidätettiin Prahassa. Muslim johti PYD-puoluetta viime syyskuun puoluekokoukseen asti, ja hän toimii yhä usein sen edustajana Euroopassa.

Kurdien uutispalvelun ANF:n mukaan Muslim osallistui Prahassa kansainväliseen konferenssiin.

Helsingissä osoitettiin mieltä pidätystä vastaan maanantaina. Kansainvälisen painostuksen ansiosta Muslim vapautettiin tiistaina.

Vielä vuosina 2013 ja 2014 Muslim vieraili Turkissa ja neuvotteli Pohjois-Syyrian kurdien itsehallintoalueen Rojavan ja Turkin välisistä suhteista. Sittemmin Turkin johtaja Recep Tayyip Erdoğan on arvioinut, että kurdien itsehallintoalue Syyriassa voi edistää Turkin kurdien itsehallintopyrkimyksiä, ja suhteet ovat olleet vihamieliset.

Turkki teki Salih Muslimista kansainvälisen pidätysmääräyksen Interpolin kautta, ja kurdien mukaan myös salamurhaa on suunniteltu.

Euroopassa tiedetään hyvin, että Interpolin pidätysmääräyksiä väärinkäytetään poliittisiin välienselvittelyihin. Tämän vuoksi esimerkiksi Suomessa on viitattu kintaalla Turkin antamalle pidätysmääräykselle aina kun Muslim on vieraillut Suomessa. Miksi Tšekki toimi nyt toisin?

 

(Loput kirjoituksesta luettavissa täällä: https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3862071-yrittiko-tekki-myyda-kurdijohtajan-turkkiin)

anttirautiainen
Helsinki

Influensseri, elämävalmentaja ja motivaatiopuhuja.
https://linktr.ee/arautiainen

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu