Antti Rautiainen

Yrittäjyys on vapautettu palotarkastuksista Venäjällä

Sunnuntaina 25. maaliskuuta ostoskeskus Zimjaja Višnja (Talvikirsikka) paloi Venäjän Kemerovossa. Tulipalossa kuoli 64 ihmistä, joiden joukossa 41 lasta. Lapsia kuoli paljon, koska tulipalo alkoi neljännestä kerroksesta, jossa oli elokuvateattereita ja lasten leikkialue.

Tulipalon jälkeen verkossa levisi salaliittoteorioita, joiden mukaan tulipalossa olisi kuollut satoja ihmisiä. Teoriat levisivät, koska luottamus viranomaisiin on Venäjällä matala, sillä Neuvostoliiton aikana tietoja suuronnettomuuksista pimitettiin. Ukrainalainen Nikita Kuvikov levitti disinformaatiota tarkoituksellisesti.

Tutkinnan aikana on nopeasti selvinnyt, että ostoskeskuksessa rikottiin lukuisia määräyksiä. Vanhaan tekstiilitehtaaseen rakennettu keskus ei edes virallisesti ole ostoskeskus, vaan se on edelleen tehdas. Rakennusmääräysten välttäminen korruption kautta on Venäjällä tavallinen vitsaus, ja ostoskeskuksessa oli taloudellisia intressejä muun muassa Kemerovon pormestarin pikkuveljellä ja entisellä poliisipäälliköllä.

Loput jutusta luettavissa täällä: https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3879318-yrittajyys-on-vapautettu-palotarkastuksista-venajalla

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

No shit? Onkohan brititkin joko lysolin tai mahorkan tuoksusta Novichokin jäänteistä ihan empiirisesti todenneet jälkien johtavan Venäjälle, maailman syövälle. Onnea vaan muille assholeille, Iranille ja Turkille, ihmiskunnan eboloille. Troikassa tuonelaan...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset