Pikaviestimen esto suututti monet Venäjällä

Venäjällä suosituin pikaviestipalvelu ei ole Whatsapp, vaan sitä muistuttava Telegram. Telegramin perustivat Durovin veljekset Pavel ja Nikolai vuonna 2013, veljeksistä julkisuudessa viihtyy lähinnä nuorempi Pavel.

Veljekset perustivat Venäjän Facebook-kopion Vkontakten vuonna 2006, mutta vuonna 2014 heidät syrjäytettiin yrityksen johdosta Kremlin tukemassa kaappauksessa. Tämän jälkeen veljekset pakenivat Venäjältä, ja Pavel hankki itselleen pienen saarivaltion Saint Kitts ja Nevisin kansalaisuuden.

Telegram ei ole vain pikaviestipalvelu. Siinä on mahdollista perustaa ”kanavia” yhdensuuntaiseen tiedonvälitykseen, ja niistä suosituimmilla on kymmeniätuhansia tilaajia.

Telegramin ongelmat Venäjän viranomaisten kanssa alkoivat viime vuonna. Telegramia vaadittiin luovuttamaan salausavaimet, joiden avulla turvallisuusviranomaiset voisivat lukea käyttäjien viestejä. Viranomaisten mukaan Pietarin metron huhtikuun 2017 pommi-iskun tekijät olivat käyttäneet Telegramia.

Durov kieltäytyi vaatimuksista. Salausavainten luovutus ei ole nykyisellä Telegramin sovelluksella edes mahdollista, koska käyttäjien salausavain on säilössä vain heidän omassa laitteessaan. Durovin mielestä viranomaisten mahdollisuus seurata viestintää rikkoisi perustuslakia.

Loput jutusta luettavissa täällä: https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3896932-pikaviestimen-esto-suututti-monet-venajalla-viranomaiset-halusivat-lukea-viesteja

anttirautiainen
Helsinki

Influensseri, elämävalmentaja ja motivaatiopuhuja.
https://linktr.ee/arautiainen

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu