Ammattiliitto voitti taistelun Venäjällä – kamppailu jatkuu

Tiistaina 22.5. Venäjän korkein oikeus kumosi monialaisen MPRA-ammattiliiton toimintakiellon. Pietarin oikeusistuin kielsi MPRA:n 10. tammikuuta, koska väitti sen rikkoneen ”ulkomaalaisten agenttien lakia”, joka asettaa jyrkkiä ehtoja kansalaisjärjestöjen ulkomailta saadulle rahoitukselle.

MPRA oli saanut rahaa kansainväliseltä teollisuusalojen liitolta IndustriALLilta, vaikka itse asiassa IndustriALL palautti MPRA:lle sen sille maksamia rahoja. Lisäksi oikeusistuimen mukaan MPRA oli rikkonut sääntöjään vastaan ”toimimalla politiikassa”, eli keräämällä allekirjoituksia Venäjän työlainsäädännön uudistamiseksi.

MPRA:n historia alkaa viime vuosikymmeneltä, jolloin se ylitti kansainvälisen uutiskynnyksen Fordin autojen kokoonpanotehtaan voittoisan lakon seurauksena. Fordin lakon jälkeen MPRA levisi useammalle autotehtaalle, ja vuodesta 2013 se on järjestänyt myös muiden alojen työläisiä, esimerkiksi Tikkurilan maalitehtaalla.

Loput kirjoituksesta luettavissa täällä: https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3908071-antti-rautiaisen-kolumni-ammattiliitto-voitti-taistelun-venajalla-toiminta-jatkuu

anttirautiainen
Helsinki

Influensseri, elämävalmentaja ja motivaatiopuhuja.
https://linktr.ee/arautiainen

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu