Jalkapallo voi avittaa Venäjän eläkeuudistusta

Venäjän pääministeri Dmitri Medvedev ilmoitti eläkeuudistuksen yksityiskohdista taktisimpana mahdollisena päivänä. 14. kesäkuuta Saudi-Arabia kärsi murskatappion Venäjää vastaan maailmanmestaruuskisojen avausottelussa.

Lakihanke on ankara. Miesten yleistä eläkeikää on tarkoitus nostaa viidellä vuodella 65 vuoteen ja naisten peräti kahdeksalla vuodella, 63 vuoteen.

Venäjän nykyinen alhainen eläkeikä on säädetty 1930-luvulla, jolloin odotettavissa oleva elinikä oli kymmeniä vuosia nykyistä lyhyempi. Mutta kuolleisuus on yhä korkea, 40 prosenttia miehistä ja 20 prosenttia naisista kuolee ennen kaavailtua eläkeikää. Ne joilla vaadittava määrä työvuosia ei täyty, saavat eläkettä vasta 5 vuotta yleistä eläkeikää myöhemmin.

Kampanjan eläkeiän nostamista vastaan aloitti riippumattomien ammattiliittojen keskusjärjestö KTR. Jo 2,5 miljoonaa ihmistä on allekirjoittanut sen verkkovetoomuksen change.org -sivustolla. Venäjällä on kansalaisaloitetta muistuttava ”yhteiskunnallinen aloite”, jossa 100 000 allekirjoitusta keränneet lakialoitteet välitetään duuman käsiteltäväksi. KTR keräsi nopeasti vaadittavat allekirjoitukset.

Loput jutusta luettavissa täällä: https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3927133-jalkapallo-voi-avittaa-venajan-elakeuudistusta

anttirautiainen
Helsinki

Influensseri, elämävalmentaja ja motivaatiopuhuja.
https://linktr.ee/arautiainen

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu