Puhe Helsinki against Trump and Putin-mielenosoituksessa

Mielenosoituksemme vastustaa sekä Trumpia ja Putinia, mutta puhun Putinista, koska olen asunut Venäjällä aikanaan yli 10 vuoden ajan, ja olen yli 20 vuoden ajan yrittänyt verkostoida suomalaisia ja venäläisiä ruohonjuuritason aktivisteja keskenään.

Suomen suhtautuminen Venäjään on jakomielitautista. Suomalaisten ylivoimainen enemmistö on huolissaan Venäjän kehityksestä, eikä pidä Putinista. Samaan aikaan Suomen poliittista eliittiä kiinnostaa vain energia, kauppa ja uusien ydinvoimalaiden rakentaminen Venäjän kanssa.

Mutta jakomielitautista on myös Suomen kansalaisyhteiskunnan suhtautuminen Venäjään. Muutama suuri kansalaisjärjestö pitää ääntä Venäjän ongelmista kun ne ajoittain ovat pinnalla, mutta siirtyy välittömästi tekemään jotain muuta kun kohut laantuvat. Suomessa ei ole yhtä ainoata kansalaisjärjestöä, joka tekisi johdonmukaista ja pitkäjänteistä työtä Venäjän kansalaisyhteiskunnan kanssa.

Tämä tuli myös esiin, kun alettiin pikavauhtia järjestää mielenosoituksia Trumpin ja Putinin Helsingin tapaamisen ympärillä. Suomalaisten aktivistien yhteydet Venäjään osoittautuivat todella heikoiksi. Harvalla oli mitään ajatusta siitä, ketä voisi kutsua Venäjältä näihin mielenosoituksiin.

Ei kuitenkaan ole paljoakaan apua siitä, että Venäjän ongelmia käsitellään Suomessa kerran 21 vuodessa, kun tällä järjestetään presidenttien huipputapaaminen. Meidän tulisi tehdä työtä Putinin kaatamiseksi pitkäjänteisesti, tosissamme, ja yhdessä venäläisten kanssa. On aika verkostoitua Venäläisten toimijoiden kanssa ja tukea heitä. On turhaa kuvitella, että mikään voisi Venäjällä muuttua vain ulkomailta käsin huutelemalla, koska lopulta muutos Venäjällä voi lähteä vain venäläisistä itsestään.

 

anttirautiainen
Helsinki

Influensseri, elämävalmentaja ja motivaatiopuhuja.
https://linktr.ee/arautiainen

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu