Antti Rautiainen

Mielenosoitukset tuottavat joskus tulostakin Venäjällä

Syyskuun kahtena ensimmäisenä sunnuntaina, 2. ja 9. päivä, ympäri Venäjää osoitettiin mieltä eläkeuudistusta vastaan. 2.9 suurin osa mielenosoituksista oli kommunistipuolue KPRF:n järjestämiä, ja sen mielenosoitus Moskovassa keräsi noin 9 000 osanottajaa.

Syyskuun 9. oli oppositiojohtaja Aleksei Navalnyin järjestämien mielenosoitusten vuoro. Hän on toissa viikon maanantaista istunut 30 päivän vankilatuomiota protestien järjestämisestä, mutta mielenosoitusten mittakaavaan tämä ei vaikuttanut – kiinniottoja oli pelkästään Pietarissa yli 600, ja koko Venäjän laajuisesti yli 1 100.

Mielenosoitukset eivät ole ennätyssuuria, mutta ne levisivät harvinaisen laajalle, KPRF:n mukaan 2.9. koko Venäjän alueelle 83 kaupunkiin.

Eläkeuudistus on lieventymässä.

Protestit ovat jo säikäyttäneet presidentti Vladimir Putinin. Hän piti toissa viikolla televisiopuheen, jossa hän lupasi nostaa naisten eläkeikää 55 vuodesta vain 60 vuoteen, alunperin ilmoitetun 63 vuoden sijasta. Lisäksi Putin lupasi toimia työvoiman ikäsyrjintää vastaan. Miesten eläkeiän nosto viidellä vuodella 65 vuoteen on kuitenkin toistaiseksi toteutumassa.

Toinen esimerkki mielenosoitusten voimasta on viime maaliskuussa teini-ikäisinä vangittujen Anna Pavlikovan ja Maria Dubovikin vapauttaminen kotiarestiin 15. elokuuta järjestetyn ”äitien marssin” jälkeen.

Loput jutusta luettavissa täällä: https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3959637-mielenosoitukset-tuottavat-joskus-tulostakin-venajalla

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Risto Koivula

Venäjälle muodostuu monipuoluesysteemi kuten Suomessa ennen vanhaan.

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Venäjän duuman 2016 vaaleihin osallistui 14 rekisteröityä puoluetta. Venäjällä on nykyisin kaikkiaan yli 100 puoluetta. On siinä vara valita!

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Toisin kuin Venäjällä, Suomessa mielenosoituksista ei ole hyötyä. Mitä tästä pitäisi ajatella ?

Käyttäjän anttirautiainen kuva
Antti Rautiainen

Kyllä Suomessakin on hyötyä mielenosoittamisesta, mutta täällä vaaditaan suhteellisesti paljon suurempia mobilisaatioita jotta vallanpitäjät säikähtäisivät.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset