Antti Rautiainen

Pussy Riotin Verzilov selvisi myrkyttämisestä

Pjotr Verzilov pääsi sairaalasta viime viikon keskiviikkona. Hän oli joutunut sairaalaan 11. syyskuuta. Kun Verzilov toimitettiin Moskovasta hoitoon Berliiniin, lääkärit tiedottivat, että Verzilov todennäköisesti myrkytettiin.

Pussy Riot perustettiin syksyllä 2011, ja se oli naisten anonyymi poliittinen yhtye. Verzilov oli kuitenkin tärkeä projektin taustavaikuttaja.

Verzilov organisoi tukikampanjaa kahden jäsenen, Nadežda Tolokonnikovan ja Maria Aljohinan jouduttua vankilaan Moskovan Kristus Vapahtajan katedraalissa järjestetystä performanssista vuonna 2012.

Kaksikon vapauduttua Verzilov perusti heidän kanssaan Mediazona-sivuston. Projektin oli tarkoitus uutisoida vankilajärjestelmän ongelmista, mutta siitä on kehittynyt yksi Venäjän merkittävimmistä riippumattomista uutissivustoista.

Verzilov olisi voinut pysytellä Pussy Riotin kulisseissa, mutta heinäkuussa hän osallistui ryhmän nimissä protestiin jalkapallon MM-turnauksen loppuottelussa. Aktivistit ryntäsivät kentälle, julkilausumassa vaadittiin muun muassa vapautta poliittisille vangeille, mielenosoitusten tukahduttamisen lopettamista ja internetin vapautta Venäjälle.

Sairaalasta päästyään Verzilov antoi haastattelun saksalaiselle Bild-lehdelle. Hän piti heinäkuista aktiota vähemmän todennäköisenä myrkyttämisen motiivina. Todennäköisempi syy liittyy hänen selvitystyöhönsä kolmen venäläistoimittajan, Orhan Džemalin, Aleksandr Rastorgujevin ja Kiril Radtšenkon 31. heinäkuuta Keski-Afrikan tasavallassa tapahtuneesta murhasta.

(Loput kirjoituksesta luettavissa täällä: https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3969959-pussy-riotin-verzilov-selvisi-myrkyttamisesta)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset