Eroaako Venäjä Euroopan ihmisoikeustuomioistuimesta?

Euroopan neuvoston parlamentaarista yleiskokousta ei tule sekoittaa Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön Etyjin parlamentaariseen yleiskokoukseen. Molempien osallistujat valitaan jäsenmaiden parlamenteissa.

Etyj pyrkii enemmän yhteistyöhön ja Euroopan neuvosto arvolinjauksiin. Niinpä Venäjän äänioikeus Euroopan neuvoston parlamentaarisessa yleiskokouksessa jäädytettiin väliaikaisesti vuonna 2014 Krimin valtauksen jälkeen.

Venäjä reagoi jättämällä edustajiensa paikat tyhjiksi, ja viime vuoden syyskuussa se lopetti Euroopan neuvoston jäsenmaksujen maksamisen. Mikäli Venäjä ei maksa kesään 2019 mennessä, se erotetaan.

Venäjän lähteminen Euroopan neuvostosta merkitsisi, etteivät venäläiset voisi enää vedota Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen, jota neuvoston parlamentaarinen yleiskokous hallinnoi. Ihmisoikeustuomioistuimesta on tullut venäläisille tärkeä kanava oikeuksiensa ajamiseen. Venäjä on jo pitkään saanut enemmän langettavia päätöksiä ihmisoikeustuomioistuimesta kuin mikään muu jäsenmaa.

(Loput kirjoituksesta luettavissa täällä: https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3984687-eroaako-venaja-euroopan-ihmisoikeustuomioistuimesta)

anttirautiainen
Helsinki

Influensseri, elämävalmentaja ja motivaatiopuhuja.
https://linktr.ee/arautiainen

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu