Antti Rautiainen

Jehovan todistajien vaino kiihtyy Venäjällä

Huhtikuun 20. päivänä 2017 Venäjän korkein oikeus määritteli Jehovan todistajat äärijärjestöksi, ja kielsi 395 Jehovan todistajien järjestöä. Sittemmin Jehovan todistajia on pidätetty kymmenissä Venäjän kaupungeissa.

Kaksi viikkoa sitten, 15. helmikuuta, alkoivat vainot Siperian Surgutissa. Turvallisuuspalvelu FSB:n, poliisin ja kansalliskaartin yhteisessä operaatiossa otettiin kiinni noin 40 Jehovan todistajiksi epäiltyä ja heidät vietiin tutkintakomitean eli Venäjän rikostutkinnasta vastaavan viranomaisen rakennukseen. Neljä päivää myöhemmin tiedotettiin kolmen ääritoiminnasta epäillyn vangitsemisesta tutkinnan ajaksi. Kaikkiaan syytettyjä on 19.

Syytettyjen asianajaja Dmitri Kolobov ilmoitti 20 helmikuuta, että kiinniotetuista kahdeksaa on kidutettu antamalla sähkösokkeja eri puolille kehoa. 60-vuotias kiinniotettu pyörtyi kauhusta kuultuaan kidutuksen ääniä.

Yksi kiinniotetuista, Sergei Loginov, onnistui ilmoittamaan kidutuksesta jo sen aikana 16. helmikuuta. Hänen päästettiin vapaaksi, mutta pian hänet otettiin uudestaan kiinni. Hänet pakotettiin kiduttamalla allekirjoittamaan todistuslausunto, jossa hän kiisti joutuneensa kidutetuksi.

(Loput kirjoituksesta luettavissä täältä: https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/4045606-jehovan-todistajien-vaino-kiihtyy-venajalla)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Kyllä nämä alkaisivat olla Suomeen pakolaisiksi kelpaavia ihan vaan uskontonsa perusteella. Suomi kun on vielä lähin turvallinen maa.

Matti Simonaho

Mikä on uskontoa ja mikä on rikollisuutta?

Suuomessakin uskontojen on noudatettava Suomen Kansan Perustuslakia - lähinnä 1§ - 10§ joiden jälkeen on

11 § Uskonnon ja omantunnon vapaus

Jokaisella on uskonnon ja omantunnon vapaus. Uskonnon ja omantunnon vapauteen sisältyy oikeus tunnustaa ja harjoittaa uskontoa, oikeus ilmaista vakaumus ja oikeus kuulua tai olla kuulumatta uskonnolliseen yhdyskuntaan. Kukaan ei ole velvollinen osallistumaan omantuntonsa vastaisesti uskonnon harjoittamiseen.

Miikka Silfverberg

Näinhän se on.
Ja näinhän Jehovan todistajat toimiikin, uskonnon vapauden mukaisesti, uskontohan se nimenomaan on.
Eihän niiden toimintaa voi mitenkään laskea joksikin rikollisuudeksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset