Antti Rautiainen

Jehovan todistajien vaino kiihtyy Venäjällä

Huhtikuun 20. päivänä 2017 Venäjän korkein oikeus määritteli Jehovan todistajat äärijärjestöksi, ja kielsi 395 Jehovan todistajien järjestöä. Sittemmin Jehovan todistajia on pidätetty kymmenissä Venäjän kaupungeissa.

Kaksi viikkoa sitten, 15. helmikuuta, alkoivat vainot Siperian Surgutissa. Turvallisuuspalvelu FSB:n, poliisin ja kansalliskaartin yhteisessä operaatiossa otettiin kiinni noin 40 Jehovan todistajiksi epäiltyä ja heidät vietiin tutkintakomitean eli Venäjän rikostutkinnasta vastaavan viranomaisen rakennukseen. Neljä päivää myöhemmin tiedotettiin kolmen ääritoiminnasta epäillyn vangitsemisesta tutkinnan ajaksi. Kaikkiaan syytettyjä on 19.

Syytettyjen asianajaja Dmitri Kolobov ilmoitti 20 helmikuuta, että kiinniotetuista kahdeksaa on kidutettu antamalla sähkösokkeja eri puolille kehoa. 60-vuotias kiinniotettu pyörtyi kauhusta kuultuaan kidutuksen ääniä.

Yksi kiinniotetuista, Sergei Loginov, onnistui ilmoittamaan kidutuksesta jo sen aikana 16. helmikuuta. Hänen päästettiin vapaaksi, mutta pian hänet otettiin uudestaan kiinni. Hänet pakotettiin kiduttamalla allekirjoittamaan todistuslausunto, jossa hän kiisti joutuneensa kidutetuksi.

(Loput kirjoituksesta luettavissä täältä: https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/4045606-jehovan-todistajien-vaino-kiihtyy-venajalla)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Kyllä nämä alkaisivat olla Suomeen pakolaisiksi kelpaavia ihan vaan uskontonsa perusteella. Suomi kun on vielä lähin turvallinen maa.

Martti Nurmi

Pitää muistaa jehovantodistajien uusi asevelvollisuuskohtelu. Yhtään miestä, joka ei pysty suorittamaan varusmiespalvelusta, ei pidä maahan päästää. Uskovaisten sosiaalitoimistoa ei Suomesta pidä tehdä. Vaihtoehto voisi olla joku erittäin merkittävä rahasumma valtiolla kansalaisuudesta. Siinä pitäisi olla vähintään viisi nollaa.
Käsittääkseni JW oraganisaatio maksaa nyt sakkoja siitä, ettei se suostu noudattamaan Suomen lakia. Sakkojen täytyy olla olemattomia järjestön varallisuuteen nähden. Kuinka paljon rikollisorganisation sallitaan kasvaa?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ei tuo liity tähän, sillä ketään pakolaisia ei laiteta suorittamaan asepalvelusta. Korkeintaan sen jälkeen kun ovat saaneet Suomen kansalaisuuden, jos sitä ylipäätään ovat anoneet. Asiasta ei paljon puhuta, mutta Suomessa on paljon pakolaisia Venäjältä. Suurin osa heistä homoseksuaaleja.

Käyttäjän AnteroSmki kuva
Antero Säämäki

Suomeen tuli paljon kolmansien maiden pakolaisia Venäjältä polkupyörällä rajan yli, vaikka Venäjä määritellään turvalliseksi.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #5

Tarkoitin Venäjän kansalaisia. Heitä on Suomessa pakolaisina turvapaikanhakijoina hyvin paljon. Heistä ei juuri puhuta.

Käyttäjän AnteroSmki kuva
Antero Säämäki

Mitä ihmeen sakkoja Suomessa?
Jehovan todistajat hyväksyvät nykyään siviilipalveluksen monissa maissa, jos sillä ei ole yhteyttä armeijaan.
Eli järjestö tulee määrittelemään, pidetäänkö Suomen siviilipalvelusta sellaisena. Heille on tarjottu jo aiemmin mahdolllisuutta järjestää siviilipalveluspaikkoja omissa seurakunnissa.

Martti Nurmi
Miikka Silfverberg Vastaus kommenttiin #8

Mitä henkilörekisterisakkoja?
Ihan vaan mielenkiintoista ois tietää?
Jehovan todistajathan on tunnettuja lainkuuliaisuudestaan näin niinku yleensä ottaen.

Miikka Silfverberg Vastaus kommenttiin #14

Jaa tuo kiista.
Eihän se ole vielä edes loppuunkäsitelty, kai se aikanaan selviää.
Mun käsityksen mukaan tossa on ylipäänsä kyse eksityisten tekemistä henkilökohtaisista muistiinpanoista, jotka ei ole kenenkään muun tiedossa.
Ei kai niissä mitään pahaa ole, ainakaan mun mielestä, jos ei niitä tietoja mihinkään levitetä.

Miikka Silfverberg

Mitä siinä pitäis järjestön määritellä, asiahan on Vartiotorni lehdessä käsitelty jo vissiin 90-luvulla.
Mun yksi kaveri joka on Jehovan todistaja suoritti siviilipalveluksen jo noin 15-vuotta sitten, joten eihän tässä ole mitään määrittelemistä.
Mutta jos laki toistaiseksi vielä sallii olemaan menemättä, niin miksikä sitä sitten sivariin menisi, lain antaman oikeuden käyttäminen ei riko mitään.
Jos se laki sitten muutetaan niin tietenkin Jehovan todistaja nuoret menee silloin siviilipalvelukseen, mutta ne päättää sen itse, ei siinä sen ihmeellisempää ole.

Miikka Silfverberg

Ei kai tässä mitään järjestön maaritelmiä tarvita. Mun käsityksen mukaan aihe on jo vissiin 90-luvulla Vartiotorni-lehdessä kasitelty.
Eikä se muutenkaan heille mikään uusi asia ole. Muistan että eräs kaverini joka oli Jehovan todistaja kävi siviilipalveluksessa (oli sairaalassa töissä sen ajan), ja siitä on jo noin 15 vuotta aikaa. Kun taas sen velipoika käytti lain antamaa mahdollisuutta olla menemättä.
Ettei siinä ole mitään ihmeellistä, jokaisen niistä pitää oma päätös tehdä tämän asian suhteen

Käyttäjän anttirautiainen kuva
Antti Rautiainen

Tässä on virheellisiä väittämiä jokaisessa lausessa, joissain useampiakin.

Matti Simonaho

Mikä on uskontoa ja mikä on rikollisuutta?

Suuomessakin uskontojen on noudatettava Suomen Kansan Perustuslakia - lähinnä 1§ - 10§ joiden jälkeen on

11 § Uskonnon ja omantunnon vapaus

Jokaisella on uskonnon ja omantunnon vapaus. Uskonnon ja omantunnon vapauteen sisältyy oikeus tunnustaa ja harjoittaa uskontoa, oikeus ilmaista vakaumus ja oikeus kuulua tai olla kuulumatta uskonnolliseen yhdyskuntaan. Kukaan ei ole velvollinen osallistumaan omantuntonsa vastaisesti uskonnon harjoittamiseen.

Miikka Silfverberg

Näinhän se on.
Ja näinhän Jehovan todistajat toimiikin, uskonnon vapauden mukaisesti, uskontohan se nimenomaan on.
Eihän niiden toimintaa voi mitenkään laskea joksikin rikollisuudeksi.

Martti Nurmi

"Eihän niiden toimintaa voi mitenkään laskea joksikin rikollisuudeksi."

Yksittäisen uskovaisen kohdalla ehkä ei, mutta osa meistä on JW-organisatiosta instituutiona eri mieltä. Käykääpä katsomassa Vantaalla toiminnan mittasuhteita. Sitä, missä määrin JW toimii Suomen lakien mukaan, tutkittaneen tulevaisuudessa. Kyse on ylikansallisesta organisaatiosta!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset