Antti Rautiainen

Tšetšeenit käyvät dialogia Youtubessa

Lähes 20 vuotta sitten alkanut toinen Tšetšenian sota ei oikeastaan koskaan loppunut, vaikka iskuja on vuosi vuodelta yhä vähemmän. Tšetšenian ihmisoikeustilanne on edelleen surkea. Toisinajattelijoita on tapettu Moskovassa, Wienissä ja Arabiemiraateissa asti.

On siis hämmentävää katsoa Youtubesta videota, jossa Tšetšeniasta vuonna 2015 paennut, sittemmin Puolasta turvapaikkaa hakenut Tumso Abdurahmanov haastaa Tšetšenian parlamentin puhemiestä Magomed Daudovia. Abdurahmanov esittää Daudoville puhelimitse syytöksiä: miksi Daudov taisteli ensin Venäjän armeijaa vastaan, mutta loikkasi sitten sen puolelle? Viime elokuussa julkaistulla videolla on 2,5 miljoonaa katselukertaa, miljoona enemmän kuin Tšetšeniassa on asukkaita.

(Loput kirjoituksesta luettavissa täällä: https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/4059105-teteenit-kayvat-dialogia-youtubessa)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tšetšenia tukee ainakin vaaleissa voimakkaimmin Putinia kuin mikään muu alue koko Venäjän federaatiossa. Duuman vaaleissa Putinin puolue taisi saada yli 98% äänistä ja äänestysvilkkauskin oli liki sata prosenttia. Näin suurta suosiota ei Putinilla ole missään muualla. Mistä sitten johtuukaan...

Mitä puolestaan tulee siihen puolen vaihtoon, niin samoinhan tapahtui Suomessakin monien kohdalla vuonna 1944. Pahimmat ryssän viholliset maan johdossa muuttuivatkin yhtäkkiä korusanaisiksi Neuvostoliiton ihailijoiksi ja itsruoskijoiksi. Eräs heistä toimi jopa vuosikymmeniä Suomen presidenttinä ulkpolitiikan johdossa.

Käyttäjän jaakkohakala50 kuva
Jaakko Hakala

Älkäähän nyt yrittäkö tehdä Tsetseeneistä partiopoikia. Mikäli Basajev olisi Mashadevin kera voittanut sodan Tsetseeniasta olisi tullut islamistinen terroristivaltio. Sodan jälkeen Tsetseenit ovat tehneet terrori-iskuja Venäjällä, joissa on kuollut viattomia siviilejä lähes 1000.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset