Antti Rautiainen

Kuka yritti lavastaa toimittajan huumekauppiaaksi?

Poliisin otettua Meduza-verkkolehden toimittajan Ivan Golunovin kiinni epäiltynä huumeiden myymisestä 6. kesäkuuta Moskovassa alkoivat tapahtumat edetä nopeasti. Jo seuraavana päivänä sadat ihmiset osoittivat mieltään poliisin päämajalla.

Maanantaina 10. kesäkuuta yleensä kuuliaiset talouslehdet Kommersant, RBK ja Vedomosti julkaisivat etusivuillaan samanlaiset vetoomukset Golunovin puolesta. Seuraavana päivänä sisäministeriö ilmoitti, että rikostutkinta on lopetettu. Keskiviikkona 12. päivä tuhannet marssivat poliisin mielivaltaa vastaan Moskovassa, kiinniotettuja oli yli 500. Torstaina kaksi korkeaa poliisipäällikköä sai potkut

Golunov vapautui ennennäkemättömän nopeasti, mutta valtiokoneiston perääntyminen Venäjällä ei ole ainutlaatuista. Esimerkiksi vuonna 2013 protestoitiin oppositiojohtaja Aleksei Navalnyn korruptiosyytteitä vastaan, minkä seurauksena hän sai vain ehdonalaista.

Venäjällä on hankalaa vaikuttaa instituutioiden puitteissa esimerkiksi vaaleihin osallistumalla, mutta vallanpitäjät reagoivat protesteihin. Epäsuosittuja päätöksiä peruutetaan herkemmin ja nopeammin kuin Suomessa.

(Loput kirjoituksesta luettavissa täällä: https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/4101672-antti-rautiainen-kuka-yritti-lavastaa-toimittajan-huumekauppiaaksi)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Oikeus antaa ehdollisen tuomion.

Vankilasta pääsee ehdonalaiseen vapauteen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset