Antti Rautiainen

Clara Petaccin rikos

Tämä Tuija Siltamäen kolumni on vaivannut minua viime vuoden huhtikuusta asti . Periaatteessa kolumni käsittelee tuntemattomien ihastusten etsimistä somessa. Taustalla on kuitenkin myös paljon laajempi aihe, tuntemattomiin ihastuminen ja rakastuminen. Siltamäen kolumni on kirjoitettu korrektisti sukupuolineutraalisti, mutta kaikki esimerkit ovat miehiä. Tämä ei ole sattumaa. Joskus naisetkin ihastuvat tuntemattomiin pakkomielteisellä tavalla, mutta se on paljon tyypillisemmin miesten rikos. Itsekin olen syyllistynyt tähän rikokseen monta kertaa.

Clara Petacci rakastui mieheen, joka oli manipuloiva narsisti, ja muutenkin paha. Joskus miehetkin ihastuvat pahoihin naisiin, mutta se on paljon tyypillisempi naisten rikos. Tätä rikosta naiset ymmärtävät, mutta miehet eivät anna anteeksi. Miehet tietävät, että kusipäinen mies tuskin menestyy jos hänellä ei ole naista tukenaan. Siksi Clara ammuttiin, ja hänen ruumiinsa ripustettiin kaiken kansan (lähinnä miesten) pilkattavaksi.

Mikäli Clara Petaccin löytäneet partisaanit eivät olisi olleet miehiä vaan naisia, varmaankin vain hänen miehensä olisi ammuttu. Mikäli oikeutta olisi jakanut uudenaikainen tuomioistuin eikä joukko partisaaneja, Claran miehen tuomio olisi ollut toteutuneen suuntainen: teloitus tai elinkautinen vankeus. Clara olisi todennäkäisesti päässyt vapaaksi. Uudenaikaiset tuomioistuimet eivät tuomitse rikoksista joita vain miehet pitävät rikoksina.

Naisten mielestä rakastuminen on ulkopuolinen luonnonvoima, jolle rakastuva ei voi mitään – paitsi jos rakastunut stalkkaa tuntematonta pakkomielteisesti. Silloin rakastuminen on rakastuneen oma vika. Miesten mielestä taas rakastuminen on ulkopuolinen luonnonvoima, mikäli he rakastuvat tuntemattomiin ilman lupaa. Mutta jos nainen rakastuu kusipäiseen mieheen, se on miesten mielestä naisen oma vika.

Rakastuminen on voimakas mielenhäiriö. Rakastuneita pitäisi kohdella ainakin alentuneesti syyntakeisina, eikä rakastuneita pitäisi rangaista ainakaan ampumalla. Mutta rakastuminen ei myöskään ole ulkopuolinen luonnonvoima. Rakastuminen lähtee itsestä, se on osa itseä eikä tule ulkopuolelta. Jos jatkuvasti rakastut kusipäihin, sinulla on ongelma josta kärsit ainakin sinä itse, ja pahimmassa tapauksessa siitä kärsivät kaikki muutkin. Selvitä mistä tämä ongelmasi johtuu, ja yritä sitten ratkaista se.

Jos taas rakastut tuntemattomaan, ei rakastumisesi ole lahja josta rakastumisen kohteen pitäisi olla iloinen tai edes kiitollinen. Mikäli et kiinnosta rakastumisen kohdetta, se on oma ongelmasi. Älä tee siitä kenenkään muun ongelmaa, älä ainakaan rakastumisen kohteen ongelmaa.

 

Antti Rautiainen

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset