Antti Rautiainen

Kaikki blogit puheenaiheesta Ammattipoliitikko

Touko Aalto uupui - tässä syy!


Juuri 10 min sitten Touko Aalto näyttää kirjoittaneen päivityksen, jossa hän kertoo jäävänsä sairauslomalle:
"Olen tänään ilmoittanut jääväni lääkärin määräyksestä sairauslomalle. Olen uupunut ja nyt ymmärtänyt, että jaksamiseni rajat ovat tulleet vastaan. Minusta on tärkeää, että työssä jaksamisesta ja vaativaa työtä tekevien uupumisesta puhutaan avoimesti. Kukaan meistä ei veny loputtomiin, vaikka kuinka yrittäisi. Kenenkään, ei myöskään poliitikon, pidä vaarantaa terveyttään työn takia."

AI tutkii kohta historiasi

Jokaisen poliitikon ura, puheet ja päätökset tutkitaan kohta AI:n avulla, ja jokainen epäjatkuvuuskohta tai puheista poikkeava äänestyskäyttäytyminen paljastuu helposti. Samalla voidaan etsiä rahalliset hyötyjät poikkeavista päätöksistä, joten päätöksentekijöiden kannattaisi jo nyt miettiä, että voiko niitä omia vaikutusryhmiä, tai niitä joiden taskussa olet, totella sokeasti vai kannattaisiko todeta, ettet voi tehdä niinkuin rahoittajasi tai vaikutusryhmäsi vaatii, ja teet yleisen edun mukaan, niin kuin on oikein.

Poliisille nauretaan päin naamaa?

Poliiseille nauretaan päin naamaa – huono juttu

Vallanpitäjille nauraminen on huono juttu. He eivät pidä siitä.

Vallan on ollut kuitenkin vaikea taistella naurua vastaan. Huumori voitti jopa stalinistisen yhteiskunnan tiukan kurin sillä vitsien varjolla oli mahdollista esittää varovaista ja kätkettyä kritiikkiä jopa ”ihmiskunnan suurta neroa” ja ”puutteen poikaa” Josif Stalinia kohtaan. Myöhemmin neuvostoliittolainen nauru voitti kommunismin 100 –0.  

”Nauru voittaa aina”

Pari ohjetta ja neuvoa puolueille ja poliitikoille

Viimeisin kirjoitukseni liittyi politiikkaan, ja sen jälkeen viimeisten päivien uutisointi on koskenut asiaa merkittävästi. Tämä vahvasti esillä ollut vaikeus entiseltä suurelta ja merkittävältä puolueelta löytää ehdokas presidentin vaaleihin. Sekä eilisen A-studion haastattelu, jossa oli kaksi ennakkosuosikkia vihreiden tulevaksi puheenjohtajaksi, sai minut kirjoittamaan tämän.

Ensinnä täytyy todeta, että tässä esittämäni asiat ovat varmasti tiedostettu monen tahon toimesta, mutta kun kertaus on opintojen äiti, niin kirjoitan tämän silti.

Poliitikot kiertävät rahoituksen avoimuuspykäliä liikelahjoilla

Oletko ikinä miettinyt miksi poliitikot kirjoittavat kirjoja?

Lueskelin talousuutisia. Uutinen taisi käsitellä Vapaavuoren tai Kuningas Väyrysen tms. viimeisintä kirjaa. Olin jo aiemmin pohdiskellut, että mikä näissä poliitikkojen kirjoissa mukamas myy. Esimerkiksi paksut paljastuskirjat, joissa on satoja sivuja sähköposteja ovat todella kuivia. Toimittaja vitsaili, että ”enää ei varmaan nähdä poliitikko X:n kirjoja EK:n liikelahjakasassa”. Siis mitä ihmettä?

Kiristäminen on rikos

Röh, röh, sanoo iso sika

missäs nyt on oikein vika,

kun ei pikku possuilla

ole ruokahalua?

 

Nöf, nöf, vastaa pikku possut,

eilen meiltä kastui tossut

nyt on nuha kamala

joka pojalla.

 

Jostain syystä tämä Laura Latvalan runo toistuu päässäni päivästä toiseen. On toistunut siitä pitäen, kun hallitus julkaisi ohjelmansa.

Harvoin on näin härskiä petosta esiintynyt vaalilupausten ja ehdotettujen toimenpiteiden välillä.

Millaista ehdokasta kannattaa äänestää, jos haluaa oikeasti vaikuttaa asioihin?

Moni miettii jälleen kerran, millaista ehdokasta tai mitä puoluetta kannattaisi äänestää vai jättäisikö kokonaan äänestämättä. Moni on sitä mieltä, ettei äänestämällä voi vaikuttaa. Tämä pitää suurelta osin paikkansa. Kerron nyt oman näkemykseni siitä, millaista ehdokasta kannattaa äänestää, jos haluaa vaikuttaa politiikkaan omien mielipiteidensä mukaan. Kerron ensin, millaisia ehdokkaita ei kannata äänestää.

 

1) Ammattipoliitikot

Hyviä johtajia, onko heitä?

Julkisesen keskustelun perusteella hyviä johtajia ei ole olemassakaan. Mutta mitä se johtajuus oikeasti on? Mikä erottaa hyvän johtajan tavallisesta  tai vaikka harhaan johtajasta? Miksi poliittiset johtajat käyttäytyvät eri tavalla kuin yritysjohtajat?

 

http://jussinvest.blogspot.fi/2014/10/hyvia-johtajia-onko-heita.html

Eduskuntaan? — Helppoa se ei ole

Pääseminen ammattipoliitikoksi omaa agendaa toteuttamaan on aivan omanlaisensa prosessi. Olen yksissä eduskuntavaaleissa seuranut läheltä ehdokkaan pyrkyä, ja sillä kokemuksella vilpittömästi onnittelen kaikkia läpi päässeitä. Sopii yrittää, helppoa se ei ole kuin ehkä muutamalle.

Omassa vaalipiirissäni oli viime eduskuntavaaleissa yhteensä 267 ehdokasta, joista 21 eli kahdeksan prosenttia tuli valituiksi. No joihinkin oppilaitoksiin sisäänpääsy on kyllä vielä vaikeampaa. 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä