Antti Rautiainen

Kaikki blogit puheenaiheesta Anna Politkovskaja

Suomen rajavirhe oikaistava, vaatii Venäjän omatunto Anna Politkovskajan jälkeen

Itänaapurissa toimii omatunto vielä Putinin syntymäpäivänä 7.10.2006  kuolleen lahjakkaan Anna Politkovskajan jälkeenkin! "Venäjän pitäisi pyytää anteeksi Suomelta ja palauttaa maat, jotka on viety", sanoo ohjaaja Varvara Faer. - Mikä ettei myös Venäjä voisi kehittyä muun ihmiskunnan tasolle oikeus- ja sivistysvaltiona? 

Murhaaja voi joutua tuomiolle Venäjällä, tilaaja ei

Oppositiopoliitikko Boris Nemtsovin murhaajien oikeudenkäynti päättyi Moskovassa yhdeksän kuukautta kestäneen oikeudenkäynnin jälkeen 13. heinäkuuta. Liipaisimesta vetänyt Zaur Dadajev tuomittiin 20 vuodeksi vankilaan, neljä avunannosta tuomittua sai 11–19 vuoden vankeustuomiot.

Kaikki poliittiset murhat Venäjällä eivät jää selvittämättä

Länsimaiden mediassa toistetaan usein mantraa Venäjän poliittisten murhien ratkaisemattomuudesta. Moni niistä on kuitenkin ratkennut joko osittain tai kokonaan.

Palkkamurhien tilaajat jäävät usein pimentoon, mutta aivan yhtä usein toimeenpanijat on saatu kiinni ja tuomittu istumaan pitkiä vankeustuomioita. Tekijöiden perusteella voi aina päätellä jotain myös tilaajista.

Venäjän oikeuslaitos toimi

Venäjällä oikeus on tuominnut liki kahdeksan vuotta sitten tapahtuneen toimittaja Anna Politkovskajan murhan tekijän ja avustajat vankeusrangaistuksiin. Murhat ja tapot ovat asioita joita ei tavallinen ihminen kaipaa, mutta kun niitä kuitenkin tehdään on oikein että tekijät myös saadaan tuomiolle.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä