Antti Rautiainen

Kaikki blogit puheenaiheesta Asuntolainan verovähennysoikeus

Asuntolainan korkovähennyksen romahdus yksi alhaisen syntyvyyden syy?

 

Tiesitkö tämän asuntolainan korkovähennyksestä?

"- Asuntolainan korkomenot ovat osittain verotuksessa vähennyskelpoisia. - Säädös koskee perheen vakituisen asunnon hankintaa tai peruskorjausta (sijoitusasuntojen lainakorot voidaan vähentää ns. tulonhankkimislainan korkoina).

- Vähennysoikeus koskee itse maksettuja korkomenoja, ei yhtiövastikkeena maksettuja yhtiölainan korkoja. - Vähennys tehdään ensisijaisesti pääomatuloista.

Omistusasuminen ei kannata enää

Ostin asunnon kuvitellen, että nyt en maksa vuokraa, vaan omaa. Laskin jopa, että suoraan euroissa lähes minkä tahansa omistaminen on pidemmän päälle kannattavaa, kuin edes yksiön vuokraaminen, jonka vuokra on korkeampi kuin vastikkeet+korot käytännössä aina. Vaan ei ole.

Asuntolainojen korkojen verovähennysoikeus keskustelussa

Ruotsin pankkeja edustava Bankföreningen haluaa poistaa korkovähennysoikeuden asuntolainoilta. Ruotsalainen talousjärki toimii tässä kokonaisvaltaisemmin kuin suomalainen. Meillä korkojen vähennysoikeudesta pidetään  sitkeästi kiinni asuntojen hintojen huimasta noususta huolimatta, ruotsalaiset  pankit haluavat hillitä  asuntojen kallistumista verovähennyksen poistolla.

Kotikutoiset asuntokuplat

Täytyy antaa tunnustusta toisen puolueen puheenjohtajalle, demareiden Antti Rinteelle, joka on aikeissa vauhdittaa asuntolainan verovähennysoikeuden poistamista. Vielä kun saataisiin päätös sen tuen purkamisesta kokonaan, eikä jumiteltaisi 50 prosentin rajaan. Porrastettu vähennysoikeuden kumoaminen on sekin perusteltua, ettei nykäistä koko etua kerralla pois, vaikka se oikeudeton etuus onkin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä