Antti Rautiainen

Kaikki blogit puheenaiheesta Avoin demokratia

Kansalaisaloitelakiin tulee merkittäviä muutoksia kesäkuun 1. päivästä lukien

 

Merkittäviä muutoksia 3,5,7,8,9,10,11,12,13,15 ja 16 §:iin, ks. muutoksista kooste alla:

 

yes 3 § (29.3.2019/436) Kansalaisaloitteen vastuuhenkilö

Kansalaisaloitteen voi panna vireille vähintään viisi äänioikeutettua Suomen kansalaista.

Aloitteen vireillepanijoita kutsutaan aloitteen vastuuhenkilöiksi.

Tähtiliike on ainoa todellinen oppositiopuolue

Sain kunnian osallistua tiistaina nuorten järjestämään vaalipaneeliin Lahden yhteiskoululla. Huomautettuani koulutuskeskustelussa, että myös SDP ja vasemmistoliitto olivat mukana Jyrki Kataisen kokoomusjohtoisessa hallituksessa, joka leikkasi erityisesti korkeakoulutuksesta, kansanedustaja Mika Kari (sd.) antoi vastauksensa lomassa ymmärtää, että Tähtiliike ei ole oikea puolue. Jouduin muistuttamaan kansanedustajaa siitä, että Suomessa on sellainen jännä juttu, kuin puoluerekisteri, jossa on tällä hetkellä 19 rekisteröityä puoluetta. Ne ovat kaikki ihan oikeita puolueita.

Likaista vaalivaikuttamista Hämeen vaalipiirissä

Hämeen vaalipiirissä Yle Häme ja Hämeen Sanomat pyrkivät vaikuttamaan vaaleihin täysin ennen näkemättömällä ja härskillä tavalla. Hämeenlinnassa järjestetään kyseisten medioiden toimesta Kanta-Hämeen suuri vaalikeskustelu 2. huhtikuuta Verkatehtaalla.Tähtiliikettä ei ole kutsuttu.

Miten tämän Venäjän käy ennen pitkää?

Miten tämän Venäjän käy ennen pitkää?

Venäläisen Venäjän pitkä tarina ja sen nykyinen kohtalo – lyhyt oppimäärä.

*

Putinilainen sekurokratis-oligarkistinen järjestys on kehityskelvoton ja tuhoon tuomittu.  Siis aivan kuten leniniläis-stalinistis-gorbatsovilainen kommunistis-terroristinen Neuvostoliitto oli tuhoon tuomittu, ja sellaiseksi se myös osoittautui. 

Hyvä haastattelu ja toimittaja Mika Lehdolle pisteitä!

Toisin kuin perussuomalaiset ja Jussi Halla-aho, olen vankasti sitä mieltä, että Suomen kansainvälistyminen sekä hallittu maahanmuutto ja monikulttuuristuminen ovat helt OK. Siltä osin sataprosenttinen "rajat kiinni" on kuolleena syntynyt ajatus. Muutenkaan en halua äänestää sellaista puoluetta, joiden joukossa on rasismia tai jotain "valkoisen rodun" ylimielisyyttä. Silti, annetaanpa kaikkien kukkien kukkia.

Demokratia kaventuu – sensuurihyökkäykset Facebookissa

Huomasin, että Facebook on lahjoittanut minulle sananvapaudelleni isällisiä rajoitteita.

You're temporarily restricted from joining and posting to groups that you do not manage until January….” Sen jälkeen sain lisää rajoitteita mm. en pääse enää kommentoimaan haluamiani sisältöjä. FB toimii mutta se lähinnä vain katselemista varten… joka sekin on tietysti hyvä. Syytä näille toimenpiteille ei ole kerrottu. Olen protestoinut ja ihmetellyt sitä mistähän tämä voisi johtua.

Tänään demokratian päivänä

Julkisen harkinnan demokratiapäivät, eli keskusteleva demokratia edustuksellisen demokratian työkaluksi. Moni meistä varmasti käsittää demokratian paljon keskustelevammaksi. Siksi edustajat valitaan vaalialueilta tasaisesti ympäri maan, että keskusteluyhteys säilyisi.

Demokratia - mitä se on?

Demokratiasta keskusteltaessa sillä tarkoitetaan -- ellei toisin ilmoiteta -- edustuksellista järjestelmää rajoituksineen, jotka sulkevat pois absoluuttisen enemmistövallan. Tavallisen äänestäjän suurin ongelma äänioikeutensa käytössä, edustuksellisen demokratian valuvika, on, että äänestäessään hän itse asiassa sopii äänestämänsä edustajan tai tämän puolueen kanssa siitä, mitä tavoitteita ja millä keinoin ryhdytään tavoittelemaan julkisessa virassa, jonka täytöstä on kysymys.

Anarkiakin on parempi kuin huono demokratia

Viimeaikaiset poliitiset kiistat ovat saaneet miettimään, voisiko anarkismi olla ratkaisu demokratian ongelmiin? Tai voisiko sieltä ainakin tuoda jotakin nykyiseen kompuroivaan poliittiseen järjestelmäämme?

Pääministeri Sipilä taitaa harjoittaa tantrapolitiikkaa

Pääministeri Juha Sipilä ei tiettävästi, onneksi, harrasta perhematkailua matkailuperävaunun kera. Silloin hän saattaisi Sveitsin serpentiineillä ajaessaan yhtäkkiä ja osapuolia varottamatta äkkiä tehdä ylimääräisiä vetoja rotkon puolelle, ja tietysti paikassa, jossa kaide on poikki.

*

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä