Antti Rautiainen

Kaikki blogit puheenaiheesta Diplomaattien karkotukset

Putin varoitti uusneuvostovastaisuuden noususta Suomessa 1.4.2018

Kuin sattumalta samana päivänä heti Atte Kalevan paljastettua Venäjän kolme todellista motiivia kemiallisen aseen käytölle Britanniassa, iski uutistoimisto Kremlintern Today takaisin: 

Tarvitaan kansalaisten ruohonjuurikampanja "#weboycotttoo"

Sudeettivenäläisiä eli Vladimir "V.I." Putinin ulkomailla asuvia maanmiehiä näemmä tuon tuostakin kuolee ennenaikaisesti likipitäen kuin Kominternin aikoina, vaikka jotkut myös kipuavat ilman näkyvää ansiota merkittävien itärahoitteistaustaisten yritysryppäiden tms. maanmiesmaalaisen agentin kellokkaiksikin (oikea ranne). Britanniassa on ollut viime vuosikymmeniä useita tapauksia kumpaakin lajia.

Kaikki eivät karkota venäläisiä diplomaatteja

Media jauhaa venäläisten diplomaattien karkotuksista. Noin 140 venäläistä saa palata kotimaahansa. Mutta media ei Suomessa varsinkaan kerro maista, jotka eivät ole ilmoittaneet karkottavansa venäläisiä. On perin kummallista, että EUn komission puheenjohtajamaa Luxemburg ei osallistu talkoisiin. Maahan on myös tunnettu veroparatiisi, jonka järjesteli komission puheenjohtaja ja veronkierron puolustaja J-C Juncker. Toisekseen EUn unionin puheenjohtaja Bulgaria on myös jättänyt karkottamatta velivenäläisiä. Yleinen syy karkotusten unohtamiseen on ahneus.

Venäläisen diplomaatin karkotus pitäisi perua

Suomi on päättänyt olla mukana EU:n linjassa Iso-Britannian tukena, tukemassa näkemystä jonka mukaan Venäjä on syyllinen Iso-Britanniasta tehtyyn venäläisen kaksoisagentin myrkytykseen.

Ehkä Suomi vielä voisi, ja ainakin Suomen pitäisi, peruuttaa tuo päätöksensa diplomaatin karkotuksesta.

Diplomaattien palautukset ovat teatteria

Itäisen vieropalkisen isäntä saa maailmalle lähettämiään diplomaatti-vierastyöläisiä takaisin isäntämaidensa lähettämänä. Euroopan paliskuntain yhdistys on myrkyttänyt mielensä Englannissa tapahtuneen myrkytystapauksen vuoksi. Useammasta maasta lähetetään porukkaa takaisin sinne mistä ovat tulleetkin. Kunnes he sitten pikkuhiljaa palaavat takaisin, kunhan pahin mekkala on ohi. Niin se on mennyt aina ennenkin. Pian se itävaltalaisten kättelykieltokin unohtui.

”En olisi tähän päätökseen ryhtynyt” - Tuomioja (sd.) jäi taas kerran yksin

Länsimaiden vastatoimet Venäjän Salisburyssa kemiallisin asein tehdyn myrkkyiskun jälkeen ovat osoitus länsimaiden yhtenäisyydestä. Joukkovoima on osoittamassa vaikuttavuuttaan. Lännen yhtenäisyys kaikkialla maailmassa on ollut minulle suuri yllätys.

Tämänhetkisen tilanteen mukaan länsimaat ovat karkottamassa venäläisdiplomaatteja seuraavasti (Yle 27.3.2018):

  • Yhdysvallat 60 venäläisdiplomaattia

  • Iso-Britannia 23 venäläisdiplomaattia

Niin Venäjä vastaa, kuin sinne huudetaan!

Epätietoisuus, kieltäminen ja niistä seuraava ahdistus, on tämän hetkinen Venäjän diplomaattien karkoittaminen EU -maista. Myös Yhdysvalloista. 

Venäjä on toistamiseen kieltänyt osallisuutensa Briteissä tapahtuneeseen, entisen vakoojan ja hänen tyttärensä myrkyttämiseen.

Tavallinen kansa saa tietoa pieninä annoksina ja arvaamattomuuteen perustuvana. 

Kansallemme kerrotaan juuri sen verran kuin sen uskotaan ottavan vastaan.

Hermomyrkky, jota vain tietty/tietyt valtiot pystyvät valmistamaan, on vienyt isän ja tyttären koomaan, josta tuskin selviytyvät.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä