*

Antti Rautiainen

Kaikki blogit puheenaiheesta Donald Trump

Trumpin kannattajakunta

Nyt kun presidentti Sauli Niinistö on saanut pyytämänsä vierailukutsun Yhdysvaltoihin, on ehkä syytä palauttaa mieliin keitä Donald Trumpin kannattajat olivat vaaleissa. Vaikka Trump hävisikin äänimäärässä Hillary Clintonille, niin sikäläinen vaalijärjestelmä suosi Trumpia niin että hän tuli valituksi. 

Seuraavassa muutamia keskeisiä lukuja New York Timesissa julkaistusta kannattajaprofiilista. Trumpin pääasialliset kannattajat löytyivät näistä ryhmistä.

 

-Maaseudulla asuvat 62%

-Valkoihoiset 58%

-Yli 45-vuotiaat 53%

-Miehet 53%

Presidentti Sauli Niinistö – idän ja lännen välittäjä

Presidentti Sauli Niinistö sai kaipaamansa kutsun tai kutsututti taitavasti itsensä Valkoiseen taloon 1. – mediakiistellyn US presidentti Donald Trumpin pakeille. Tosiasia on se, että Trump tietää varmasti Niinistön tavanneen henkilökohtaisesti niin maailman suurimman talouden eli Kiinan presidentin Xi Jinping' in ja maailman suurimman raaka-aineomistajan – Venäjän presidentin Vladimir Putinin.

Trump rikkoi taas yhden vaalilupauksistaan.

Ei kaatunut obamacare, ei laskettu verotusta, ei jätetty baltteja ja Ukrainaa Putinin kynsiin, ei myöskään näköjään jätetä Afgaaneita talibanille, vaan joukkoja nähtävästi lisätään, vieläpä niin ettei joukkojen määrää ilmoiteta, siis ilmeisesti joukkoja siirretään Afganistaniin "riittävästi" eli hyvin paljon.

Todennäköistä on ettei myöskään muuria rakenneta Meksikon rajalle.  Väliaikainen muslimien maahantulokielto lienee sekin jo ohi.

Krugman: Trump ohi "mielipuolikeisari" Caligulasta

No nyt se on vihdoin lausuttu ääneen ja oikein asiantuntijan suusta: Trumpia ei voi enää kunnolla verrata edes ”mielipuolikeisarina” tunnettuun Rooman keisari Caligulaankaan.

Talousnobelisti Paul Krugmanin mielestä presidentiksi täysin sopimattoman Trumpin vertaaminen Caligulaan ei kuulemma tee oikeutta historialliselle keisarille.

Niinistön ja Trumpin tapaamisen aloitteentekijä oli Niinistö itse, ei Trump

Niinistö: Sain Trumpilta kutsun jo marraskuussa”, oli uutisotsikko Ilta-Sanomissa (IS 17.8.2017). Niinistö kertoi lehtijutussa, että oli saanut Trumpilta kutsun jo marraskuussa 2016.

Niinistö Trumpin vieraaksi tänä erikoisena aikana

Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö tapaa tämän kuun lopussa Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin. Näin tapahtuu, koska Trump on kutsunut presidenttimme kylään.

Donald Trumpin maailmankuva tarkentuu

Kun Valkoinen talo yritti saada presidentin puhumaan hallinnon infrastruktuurihankkeista, hän äityi hyökkäämään vielä uudelleen sitä tapaa vastaan, jolla julkisuudessa on käsitelty äärioikeiston riehuntaa Charlottesvillessä. Tämä on synnyttänyt paljon ärtymystä ja uusia ulosmarsseja presidentin taloudellisten neuvonantajien paneelista. Samalla tapahtumaketju antaa lisävaloa amerikkalaisesta äärioikeistosta, sen kansainvälisistä kytkennöistä ja presidentin yhteyksistä tähän joukkoon.

Äärioikeisto ja sen kansainväliset kytkennät

Äärioikeisto = äärivääristö

Yhdysvallat on maa, joka ylpeilee olevansa vapauden maa ja rohkeuden koti. Todellisuus ei kuitenkaan ole läheskään noin nättiä.

Sen maa valloitettiin alkuperäisasukkailta. Sen valtion rakensivat maahanmuuttajat Tasa-arvosta tai vapaudesta ei ollut monen kohdalla tietoakaan.

Äkkiä olemme ydinsodan uhkan alla ja mietimme hajanaisia ajatuksia

Äkkiä olemme ydinsodan uhkan alla ja mietimme hajanaisia ajatuksia

*

Johdanto

Yhdysvallat pudotti atomipommit Japaniin 6. ja 9.8.1945.

Vuonna 1962 maailma kävi ydinsodan partaalla, kun Castro hyväksyi Neuvostoliiton ydinkärkien sijoittamisen Kuubaan, vain runsaan sadan kilometrin päähän Yhdysvaltain rannikosta.  http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000004882577.html

Nelisen vuotta sitten The Guardian kirjoitti, että maailma oli ydinsodan partaalla 1983:

Seikoista, jotka ajavat Trumpia tekemään ”kirurgiaa” Pohjois-Korealle

Seikoista, jotka ajavat Trumpia tekemään ”kirurgiaa” Pohjois-Korealle

*

Äärisektoriin joutuneena mahtimiehet, erityisesti narsismiin taipuvaiset, jatkavat yhä syvemmälle animalistisen reagoinnin, epärationaalin affektian hämäriin.

Noin 15 vuotta Donald J. Trumpin elämää, toimintaa ja johtamista seuranneena olen vakavasti kallistunut sen käsityksen puoleen, että hän tiukassa paikassa toimii niin kuin on ”aina” toiminut. 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä