Antti Rautiainen

Kaikki blogit puheenaiheesta Ihmiskuva

Politiikan ihmiskuvat

Kun olen viime vuosina seurannut sosiaali- ja työmarkkinapoliittista keskustelua, olen päätynyt siihen ajatukseen, että kiistojen ytimessä ovat ihmiskuvien erot, joiden taustalla on kysymys motivaatiosta. Ei ihme, jos keskustelijat eivät kohtaa, jos he puhuvat eri ihmisistä.

Usko ihmiskunnan hyvyyteen palaa!


Ihmiskunnan historiassa ei ole puutetta traagisista käänteistä, pahuudesta ja perikadosta. Kaiken keskellä joillakin on pitkälle kehittynyt lahja nähdä hyvät asiat. Totalitarismissa tulee varsin pian vaihe, jossa ei voi tehdä asioille mitään tai teko jää viimeiseksi. Jotkut tekevät silti jotain, jotkut odottavat hetkeä, milloin voi tehdä taas jotain hyvää. 

Uudenlainen poliitikkoprofiili

    Olen vilpittömästi iloinen Jyrki Kataisen nimityksestä  EU-komission varapuheenjohtajaksi! Jyrki Katainen on Suomessa edustanut uutta poliitikkotyyppiä jonka paras luonnehdinta voisi olla "ei kovaksi keitetty".

  Suomalainen tunteettomuutta ja teflonpintaa ihannoiva julkkiskultti ei ole tervettä eikä auta lahjakkuuksien esillenousua. Jyrki Katainen on mainio poikkeus tästä. Hän astui nuorena isoihin saappaisiin mutta ei koskaan heittäytynyt itseään suurentelevaan egobuustaukseen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä