Antti Rautiainen

Kaikki blogit puheenaiheesta Ihmissuhteet

Clara Petaccin rikos

Tämä Tuija Siltamäen kolumni on vaivannut minua viime vuoden huhtikuusta asti . Periaatteessa kolumni käsittelee tuntemattomien ihastusten etsimistä somessa. Taustalla on kuitenkin myös paljon laajempi aihe, tuntemattomiin ihastuminen ja rakastuminen. Siltamäen kolumni on kirjoitettu korrektisti sukupuolineutraalisti, mutta kaikki esimerkit ovat miehiä. Tämä ei ole sattumaa.

Kuka on köyhä tai rikas kriisi tilanteessa

Nyt kun ollut otsikoissa kirjailija Ilkka Remeksen mielikuvituksen spekulointeja näkökulmista kriisitilanteissa . Itse semmosta näkökulmaa miettinyt huvikseen kun täl hetkel joistakin taloudellisesti rikkaista saattaakin tulla ensimmäisenä köyhiä vakavissa kriisi tilanteissa . Kun ennen vanhaan iänaikaisesti maailman historiassa ihmiset on kyläyhteisöissä eläneet . Tehneet lapsia sekin näkökulma mielessä jotta lapset sitten hoitavat heitä kun itse ovat vanhoja . Nykyään jotkut ajattelee lapsen rahallisena kustannus eränä jne .

Homo sapiens:ista >> homo smartphonicus?

Ilmiö on meille kaikille tuttu: pariskunta istuu kahvilassa ja molemmat tuijottavat älypuhelimensa ruutua; koululainen ajaa polkupyörällä ja tekee samaa kuin äsken mainittu pariskunta, mutta ajaessa; autoilija istuu liikennevalossa, katse tiukasti alaspäin jne, jne.

Erilaisuus ja erilaisuuden sieto/arvostaminen

Ihmisten erilaisuus ja sen sieto/ymmärtäminen/arvostaminen
Olisikohan niin, että sosiaalisena eläimenä kuuluminen porukoihin on ehkä jopa yleisinhimillinen tarve, tarve saada itselleen joku identiteetti, minä olen isä, opettaja, johtaja, luonto-ihminen, humaani, rehellinen, oikeudenmukainen - olla joidenkin kaltainen, kuulua niihin, jotka ...
Luulen, että aika harvinaista on tarve olla kuulumatta, minä olen erilainen, yksinäinen, poikkeava, eristäytynyt, saareke, tuntematon, outo, ystävätön, kuulumaton, näkymätön.

Romantiikka ja todellisuus

 

Länsimaisen kulttuurin perusta on yksiavioisuus. Kristillisyyteen perustuva länsimainen kulttuuri on ollut eurooppalaista ja sitä myöten koko länsimaisen kulttuurin sielunmaisema jo noin 2000 vuotta. Elämme kulttuurimme kypsymisen ja toivottavasti myös hyväksymisen vaihetta, jossa päätään nostattavat erilaiset muut maailmalliset suuntaukset. Länsimaissa on saavutettu hyvinvoinnin taso, jonka avulla ehkä ihmiset voivat rauhassa ajatella maailmaa ja siinä vaikuttavia erilaisia suuntauksia.

Lapsen koti on rakennettu aikuisten varaan

Vanhempien välinen suhde on lapsen koti. Luin tällaisen lauseen jostain ja se on jäänyt mieleen. Tämän ihmissuhteen hoitamisella ja vaalimisella on suunnaton vaikutus koko perheen ja lasten tulevaisuuteen. Mitään itsekästä tämän ihmissuhteen vaalimisessa ei ole, vaan se on vastuunottoa vanhemmuudesta ja yhteisestä perheestä. Joskus on parempi ensin keskittyä siihen ja vasta sitten muuhun. Vanhemmuuteensa saa voimaa yhteistyöstä. 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä