Antti Rautiainen

Kaikki blogit puheenaiheesta Klikkausjournalismi

Mitä maksaisi vedätyksetön uutispalvelu tilaajalle?

Yritän välttää vedätysotsikoiden klikkaamista.  Ihan ilmeisiä ei tarvitse  harkita, mutta joskus  on rajatapauksia.  Ja  menen halpaan, kuten tänään.

Reilu media- ja journalismikritiikki pressiklubin tilalle

Yksipuolisuuden ohella pressiklubi-ohjelmaa vaivasi yhä enemmän ummehtuneisuus ja sisäpiiriläisyys. Katsojan kannalta ei enää ollut hirveän palkitsevaa kun toimittajat haastattelivat toimittajia, etenkin kun lähes aina kyse oli samoista naamoista ja mielipiteistä..

Facebook pitää kieltää toimittajilta

Hesari uutisoi kovaan ääneen, miten kansanedustaja Laura Huhtasaari on "liittynyt rasistiseen ryhmään". Todisteinaan Hesari käyttää epämääräisiä ruutukaappauksia ja typeriä oletuksia Facebookin toiminnasta. Tällainen Facebook-"journalismi" on yksi parhaista todisteista siitä, miten alhaiseksi moderni toimittajakunta on rapautunut. Toimittajat eivät tee muuta kuin istuvat koneellaan, kaivavat persettä ja kirjoittelevat roskaa sosiaalisesta mediasta, jonka toimintaa he eivät ymmärrä rahtustakaan.

Nettiraivon sietämätön keveys

 

Saamme joskus raivareita. Ne ovat vissiin semmosia hetkellisiä tunteenpurkauksia. Ne laantuu nopeasti. Sitten tulee semmonen rauhallinen ja tyytyväinen olo. Sainpas sanottua. Jos raivarissa on tullut tehtyä jotain hölmöä, se vähän korpeaa.

Lehtiä lukiessa törmää usein siihen, että jostakin ilmiöstä, jonkun sanomisista tai asiasta on syntynyt nettiraivo.

Siis useampi, kuin yksi on vetänyt herneen nokkaansa. Eräänlainen joukkohysteria. Se on tietysti nykyään uutisen paikka.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä