Antti Rautiainen

Kaikki blogit puheenaiheesta Moskovan pörssi

Moskovan pörssi syöksykierteessä

Usa asetti perjantaina uusia talouspakotteita Venäjää vastaan. Ne oli kohdistettu suoraan yrityksiä ja henkilöitä kohtaan, jotka ovat lähellä Kremliä ja Putinia.

Näiden pakotteiden vaikutus on ollut nopea ja dramaattinen. Maanantaina Moskovan pörssin RTS-indeksi putosi 9,5% ja rupla heikkeni euroon nähden yli 3%.

https://www.bild.de/geld/wirtschaft/wladimir-putin/moskauer-boerse-brich...

Öljyn hinta, Venäjän talous

Raakaöljyn hinta jatkaa laskuaan. Tänä aamuna WTI-viitelaadun hinta oli 45,54 dollaria ja Pohjanmeren Brent-laadun 46,59 dollaria tynnyriltä.

http://www.taloussanomat.fi/porssi/2015/01/13/raakaoljyn-halpeneminen-ja...

Myös investointipankit Goldman Sachs ja Societe General ovat alentaneet ennustettaan öljyn hinnan kehityksestä. Goldman Sachs arvioi keskeisen öljyn viitelaadun Brentin hinnan laskevan 42 dollariin kolmessa kuukaudessa.

Venäjän talous taas koetuksella

Muutaman päivän talousvakaus näyttää taas olevan Venäjällä ohi. Tänään klo 14.22 oli Moskovan pörssin RTS-indeksi 3,46%:n laskussa (Kauppalehti) ja ruplan kurssi dollariin nähden laskenut 4,5% ja euroon nähden 2,4%.

Tämä johtunee siitä, että öljyn hinta laski maanantaina jälleen alimmilleen yli viiteen vuoteen. Yhdysvalloissa käytetyn raakaöljyn hinta kävi maanantaina barrelilta 51,4 dollarissa  ja pohjanmeren Brent-laatu 55,25 dollarissa.

http://www.hs.fi/talous/a1420428112570

Venäjän valuutan ja Moskovan pörssin lasku jatkuvat

Venäjän valuutan ruplan arvo jatkaa alamäkeään, tänään kurssi on 1€ = 74,7717 ruplaa, laskua 4,7%.

http://www.kauppalehti.fi/5/i/porssi/valuutat/valuutta.jsp?curid=RUB&day...

Myös Moskovan pörssi suorastaan syöksyy alaspäin. Yleisindeksi RTS on iltapäivällä 7,54%:n laskussa ja on nyt enää 738,96 pistettä.

http://www.kauppalehti.fi/5/i/porssi/

Vielä 01.12.2014 RTS oli 946 pistettä.

Putinin toimien vaikutus Venäjän talouteen

Putinin toimet Krimillä ja itä-Ukrainassa ovat vaikuttaneet suuresti Venäjän talouteen. Ruplan arvo on pudonnut noin 25% vuodessa ja ja Moskovan pörssin kurssit vähintäänkin saman verran. Talouden kasvu on pysähtynyt. Kuitenkin Putin panostaa valtavat määrät ruplia armeijaan ja sen suorituskykyyn ja näyttää sitä eri tavoin muulle maailmalle. Samalla oman maan kansalaiset unohtuvat.

http://www.kauppalehti.fi/5/i/porssi/valuutat/

http://www.kauppalehti.fi/5/i/porssi/

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä