Antti Rautiainen

Kaikki blogit puheenaiheesta Palestiinan ja Israelin lapset

Keitä olivat Gazan sodan palestiinalaisuhrit?

YK:n ihmisoikeusneuvosto julisti tuomionaan, että Israel surmasi Gazan sodan aikana ennen 5.8 aselepoa  erottelemattomasi siviiliväestöä.

Verenpunainen unikko - sota, jonka piti lopettaa kaikki sodat

Silmänkantamattomiin punaista unikkoa. Mikään muu Flanderissa ei kasvanutkaan. 

Ensimmäisen maailmansodan runtelemat pellot ja maat kumusivat tyhjinä, kunnes verenpunainen unikko valloitti taistelutantereet hautojen keskellä. Edellisen kerran ne kasvoivat Napoleonin samaisilla sotatantereilla. 

Tänä vuonna on kulunut 100 vuotta sodan alkamisesta, jonka "piti lopettaa kaikki sodat." Ensimmäinen maailmansota kaatoi neljän vuoden aikana 20 miljoonaa sotilasta ennen aikaiseen hautaansa.

Espanjan demarien uudistuminen, Gazan tuhot ja helteet

"Cambio" eli "muutos" luki Espanjan sosialistipuolueen tämän viikonlopun ylimääräisen kokouksen päänäyttämön taustalla. Espanjan sosialistipuolue kokoontuu Mallorcalle valitsemaan puolueelle uuden johdon. Pari viikkoa sitten puolueen historiassa jäsenistö äänesti puheenjohtajansa. Voittaja jäsenistön vaaleissa oli Pedro Sánchez. Tänään ylimääräinen puoluekokous valitsee hänet puheenjohtajaksi.

Pedro Sánchez on 42- vuotias taloustieteilijä ja kansanedustaja Madridista. 48% jäsenistä valitsi hänet kolmen ehdokkaan joukosta.

Gazan lasten puolesta

Lähes 600 palestiinalaista on kuollut Israelin hallinnon pommitusten seurauksena. 75 prosenttia kuolleista on siviilejä, naisia, vanhuksia ja lapsia. Espanjalaisen El Mundo -lehden mukaan 121 lasta on kuollut ja 80 heistä on alle 12-vuotiaita.!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä