*

Antti Rautiainen

Kaikki blogit puheenaiheesta Tasaarvo

Oikeusjärjestelmämme ei toimi

Tuore uutinen iltapäivälehdessä kertoo kuinka naurettavan pienen korvauksen seksuaalisesta hyväksikäytöstä saanut tyttö ei uskalla perheen varattomuuden takia edes valittaa asiasta. Jos jutun häviää niin oikeuskulut ovat perheen maksukyvyn ulkopuolella. Jollei syyttäjä ole asiassa mukana, näin käy. Tasa-arvo oikeuden edessä ei taatusti toteudu tästä syystä. Oikeusjärjestelmämme ei tuota oikeutta, jos oikeuden saamisen kulut ovat esteenä. Pitäisin hyvänä, että asianajolaitos puretaan ja tuomioistuin käsittelee jutut virkatyönä muodollista korvausta vastaan.

#Metoo-kampanja on miestensyyttelykulttuurin jäävuoren huippu

 

 

On ilo katsoa kulttuurillista #metoo-hysteriaa. Vaikka olen henkeen ja vereen miesasia-aktivisti, en tule valuttamaan yhtään kyyneltä liberaalimiesten menetettyjen urien perään.

 

Äitiyspakkaus ja Suomi-brändi.

Äityspakkaus on Suomalainen menestystuote jolla on alun perin pyritty turvaamaan myös köyhien perheiden lasten hyvinvointia ja ehkäisemään lapsikuolleisuutta. Tuote on myös herättänyt runsaasti mielenkiintoa ulkomailla ja on siten yksi Suomi-brändin lippulaivoja.

Penis ei pelasta miehiä seksuaaliselta häirinnältä ja väkivallalta

Naisten kokema seksuaalinen häirintä ja ahdistelu on ollut tapetilla jo vuosikymmeniä. Olen tavattoman iloinen siitä, että näistä asioista käydään yhteiskunnallista keskustelua. Väheksymättä yhtään, on hyvä muistaa, että naiset eivät kuitenkaan ole ainoita, jotka joutuvat kokemaan häirintää, sillä ilmiö on yllättävän tuttu myös miesten keskuudessa. Miehiin kohdistuva kiusallinen ja ahdistava lääppiminen ja verbaalinen ahdistelu ovat edelleen tabu.

Perusasioita

Perusasioita.
Ihminen on tehty sellaisista tarpeista että toinen tekee fiksummin, nopeammin, paremmin ja saa siitä enemmän kun joku toinen.
Tasavertaista ihmistä ei ole edes suuniteltu puhumattakaan että se olisi tehty.
Jos kylällä on kymmenen taloa ja jokaiseen annetaan yksi raha, jarrruvalot tuskin ehtii häipyä kun yhdessä talossa on kaksi rahaa ja yhdessä ei yhtään rahaa.

Suvivirsi vastaan huivi, taas ?

Outoa miten asiat vaihtuvat, kovaan ääneen ollaan jälleen kieltämässä julkisista laitoksista, eli kouluista suvivirren esitys, koska se jostakin ihme syystä loukkaisi toisen uskonnon edustajia, taikka ateisteja.

Tänään medioissa kirjoitetaan siitä, kuinka poliisin ammatissa pitäisi hyväksyä toisen uskonnon merkki, eli huivi työasun yhteydessä.

Eikö tässä ole pienoinen ristiriita, eli samat, jotka ovat meiltä suvivirttä kieltämässä, vaativat kuitenkin samaan aikaan oman uskontonsa "symbolia" sallittavaksi ?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä