Antti Rautiainen

Kaikki blogit puheenaiheesta Työllisyyden hoito

Mirjami ja Bengt...

Mirjami, josta tykkään, kirjoitti juuri äsken seuraavan blogin: "Rikas syö köyhän pöydässä!". Niin paljon kuin Mirjamia kunnioitankin, niin blogin otsikko on hirveän vanhanaikainen. Sillä ei kylläkään seuraavia vaaleja voiteta (tai ehkä väliaikaisesti).

Yhden lapsen politiikka Suomeenkin

Eilen kommentoin perussuomalaisen Aleksi Niskasen täällä Uuden Suomen Puheenvuorossa julkaisemaa blogia. Se löytyy tuolta alempaa. Siinä ei ole mitään yllättävää, että hän kritisoi maahanmuuttoa. Siinäkään ei oikeastaan ole mitään yllättävää, että Niskanen on huolestunut alhaisista syntyvyysluvuista. Tuota alhaista syntyvyyttä on kauhisteltu viime vuosikymmeninä erityisesti siellä kentän oikealla laidalla. Asian voi nähdä myös toisin: Alhaiset syntyvyysluvut parantavat työllisyyttä ja elintasoa.

No hitto, miks ei!

Joku itselleni tuntematon teki raikkaan avauksen:

Siirretään yliopisto Helsingistä Tampereelle, Jyväskylään jne. Ei opiskelijariepujen tarvitse etsiä ylihintaisia asuntoja Helsingistä. Asumistukien määrä pienenee. Opiskelijoilla on taipumus jäädä opiskelupaikkakunnilleen, jolloin työtä syntyy muuallekin kun pääkaupunkiseudulle. Mikä ettei?

 

 

Työllisyyden hoidon kokonaisvastuu annetaan vai työnnetään kunnille

 

Vuoden 2015 lopulla oli 377 900 työtöntä työnhakijaa, mikä oli 14 700 enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Lomautettuja oli 45 200 henkilöä. Avoimia työpaikkoja oli joulukuussa 61 000, mutta täytyy ottaa huomioon, että siihen on laskettuna kaikki TE-toimistoihin ilmoitetut paikat, joista melko suuri osa on niitä, joista ei työtunteja kerry minkäänlaiseen elantoon. Samoin virhe toteutuu myös siinä, kun työllisiksi lasketaan nekin, joilla on vähäiset tuntien tai päivien määrät töitä kuukaudessa, vaikka työtöntä aikaa kertyisi enemmän.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä