Antti Rautiainen

Kaikki blogit puheenaiheesta Viktor Janukovytš

Onko Janukovytš nykyajan Konstantin Päts?

Jokohan Vladimir Putin takoo terävästi päätä seinään:

"AP:n mukaan Janukovytš on sanonut olleensa väärässä kutsuessaan venäläisjoukot Krimille."

http://yle.fi/uutiset/syrjaytetty_janukovyts_toivoo_krimin_palaavan_osak...

Länsiohjatun Ukraina kriisin voittajat?

Näennäisen rauhallinen 1] Venäjän presidentti Vladimir Putin kertoi tiedotustilaisuudessaan, että Venäjä toimii kansainvälisten lakien mukaisesti – tukiessaan laillisesti ja demokraattisesti valitun presidentin Viktor Janukovitshin avunpyyntöä. Samalla venäläiset tarjoituivat auttamaan Krimin suurimman väestöryhmän tarpeita – käyttämällä Sevastopolin laivastotukikohdan sotilaita – lisäten heitä voimassaolevien sopimuksien pui

Nukkehallitukset Donin Rostovissa, Krimillä ja Terijoella

Olipa hämmentävä tiedotustilaisuus Donin Rostovissa. Onko Viktor Janukovytš maanpetturi vai fasistimellakoitsijoiden uhri, kuten hän itse väittää? Aikooko Janukovytš perustaa nyt hallituksen Donin Rostoviin – Terijoen hallituksen mallin mukaisesti?

Ukrainan presidentin sukunimen translitteraatiosta

Ukrainan "и" on venäjän "ы", "taka-ii", jonka suomenkielinen translitteraatio on "y" SFS 4900 standardin nojalla. Eli ukrainankielinen sukunimi Януко́вич translitteroidaan suomeksi Janukovytš.

Toisaalta venäjäksi on tapana kirjoittaa ukrainan "и" tavalliseksi venäjänkielen i-kirjaimeksi joka on samannäköinen. Presidentin äidinkieli on venäjä, ja voisi arvata että hän itse pitää sukunimeään venäläisenä, jolloin translitteraatio olisi Janukovitš. Nimen ulkoasusta ei voi päätellä onko kyseessä venäjän vai ukrainan kieli, mutta ääntämys vaihtelee kielen mukaan. 

Ukrainan protesteissa on vasemmistoakin mukana

Yli kaksi kuukautta jatkuneet Euromaidan-protestit ovat pakottaneet vasemmiston tekemään vaikeita valintoja.

Presidentti Viktor Janukovytšin kansansuosio on pohjalukemissa takkuilevan talouden, korruption ja autoritaaristen otteiden vuoksi. Protesteja kuitenkin dominoivat liberaalit ja nationalistiset ryhmät, ja vastakkainasettelun kärjistyttyä kaikkein radikaaleimmat nationalistit ovat saaneet niissä yhä enemmän vaikutusvaltaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä