Antti Rautiainen

Kaikki blogit puheenaiheesta Julkisen sektorin uudistaminen

Synnytystalkoot eivät pelasta Suomea

Tilastokeskus julkaisi viime vuonna keskustelua herättäneen  väestöennusteen, jonka mukaan nuorten määrä uhkaa vähentyä Suomessa entisestään. Aihetta käsiteltiin laajalti mediassa. Yhdistelmä on myrkyllinen: samalla kun hyvinvointivaltion saamapuolella olevien ihmisten määrä (ja poliittinen vaikutusvalta) kasvaa, työssäkäyvien määrä vähenee.


 

On liian myöhäistä synnytystalkoille.

Mitäpä jos verorahoilla ei ryypiskeltäisi?

Ajatus lähti viinalaskua kritisoineen päättäjän potkuista liikkeelle. Rupesin tässä pohtimaan että onkohan mitään syitä miksi sinun ja minun verorahoilla ylipäänsä täytyy ruokkia valtakunnan pahinta terveysongelmaa? Avaan keskustelun, kuulen mieluusti perusteita suuntaan jos toiseenkin.

Suomi ei ole taantumassa!

Olemme kuulleet sen nyt niin usein, että kaikki meistä ovat sen jo sisäistäneet. Vuodesta 2008 alkanut talouslama on vienyt Suomenkin taantumaan. Vai onko?

Virallisesti saatamme olla taantumassa ja nousemassa sieltä, mutta ongelmat ovat syvemmellä. Vaikka maailmanlaajuinen talouskriisi ei olisikaan jyllännyt, niin Suomen talous olisi joka tapauksessa sukeltanut jonkin verran. Meillä oli Nokia, Metsäteollisuutta ja teknologiateollisuutta. Nämä rahasammot on nyt pääosin menetetty.

Julkisen sektorin kestävyysvajeen korjaamisen uudistusteesit

 

Suomen koulujärjestelmä, terveydenhoito, sosiaaliturva ja eläketurva ovat kaikki kuilun partaalla. Raha loppuu. Hajanainen päätöksenteko on tehotonta. Väitetään, ettei hajautettu päätöksenteko ole kiinnostunut korjaamaan tilannetta. Tästä on selviä merkkejä. Resursseja tuhlataan. Ja miksi tuhlataan? Siksi, kun organisaatioita ei uskalleta fuusioida ja päätöksentekoa uudistaa työpaikkojen menettämisen tai ehkä paremminkin eliitin johtotasson suojatyöpaikkojen dramaattisen vähenemisen vuoksi.

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä