Antti Rautiainen

Kaikki blogit puheenaiheesta Kuolema

Julkinen paine herätti poliitikot Turussa. Saattohoitokoti pelastunee

Kyllä runsaalla julkisella keskustelulla ja vaatimuksilla on merkitystä.Turussa noin 25-vuotta toiminut elämän loppuvaiheen hoitoon erikoistunut Lounais-Suomen saattohoitosäätiön ylläpitämä saattohoitoyksikkö Karinakodin toiminta jouduttiin ajamaan alas talousongelmien takia kesäkuussa. Yksikön sulkeminen aiheutti ison ihmetyksen ja keskustelun kuinka näin voidaan toimia kun samalla yhteiskunnassa on tiedossa palliatiiviseen ja varsinaiseen saattohoitoon liittyvät saatavuus sekä osaamisongelmat koko maassa.

Mummon kova elämä: kaksi saattohoitoa

Kirjoitin äskettäin blogin, jossa vertasin kuolevan saattohoitoa ja säilöön otetun pakkopalautetun tukea ja tapamisia toisiinsa. Koska ajatus on hiirihaukka (Veikko Huovisen sanoin), aatokset risteilevät aivoissani omia teitään. Minun ajatuksissani saattohoito ja säilötapaamiset kohtasivat toisensa. Sairaus etenee vääjäämättömästi, olet lähellä ihmistä, joka hiipuu hitaasti pois. Pakkopalautusta pelkäävän/säilöön otetun pelot ovat ihan yhtä totta, hänen kauhunsa tuntemattoman edessä.

Onko putkakuolemia liikaa?

Oikeusasiamiehen mukaan Suomessa sattuu liian paljon putkakuolemia. Itse pidän jotenkin merkillisenä sitä nyt ilmitullutta seikkaa, että tässä tilastojen luvatussa maassa ei tiedetä paljonko putkakuolemia vuosittain sattuu!

"Oikeusasiamiehen mukaan putkakuolemien tutkinnassa kertynyt aineisto tulisi kerätä kattavasti ja analysoida. Tiedosta olisi hyötyä putkakuolemien ehkäisyssä sekä poliisien ja vartijoiden koulutuksessa."

Vainajan kompostointi

Kirjoitin vuonna 2015 laajan blogin hautausvaihtoehdoista ja ilokseni huomasin, että Washingtonin osavaltio hyväksyi nyt, ensimmäisenä maailmassa, vainajan kompostoinnin.

Tappava hiivasieni- nyt ollaan #kusessa"

 Candida auris -hiivasieni on muuttunut resistentiksi eli vastustuskykyiseksi siihen käytettäville lääkkeille. Maailmalla on jo aikaisemmin levinneet esbl eri muodot, e- colista klebsiellaan. Nämä ovat Aasian maissa ja Afrikassa sekä matkustamisen ja maahanmuuttojen takia pysyviä tulokkaita myös Suomessa. THL;n sivuilta löytyy paljon informaatioita asioista, jos ne kiinnostaa tai erityisesti huolettaa.

Isäni muistolle- riiippuuussairaudet eivät vähennä ihmisarvoa.

Muistoja Isästäni.

Elämä on kuljettanut minut pois kotiseudultani, seudulta jossa elin lapsuuteni päiviä pitkälle varhaiseen nuoruuteen. Elämä on todellakin kuin seikkailu niin paljon se pitää tapahtumia sisällään, jotka vaihtelevat kuin nuotit lauluissa. Toisiaan on eletty kuin kauneita kesää, välillä taas ikäänkuin talvi olisi yllättänyt kovalla kylmyydellään ja raakuudellaan. Elämä on myös luopumista rakkaista ihmisistä.

Päihdeongelma jättää jälkensä lapsiin, ja perheisiin.

Surullisen mutta kokemusrikkaan lapsuuden 70- luvulla eläneenä osaan arvostaa empatiaa ja myötäelämisen taitoja.Inhimillisenä ihmisenä minua on aina kiinnostanut kaikki ihmisen elämään liittyvä.

Kaakinen pohdiskelee osa XXXVI

Hallitus on viime aikoina kovasti paukutellut henkseleitään kuinka hyvää työtä se on tehnyt Suomen eteen. Minä en noilla saavutuksilla kehtaisi lähteä paukuttelemaan mitään, tiedän kyllä keitä paukuttaisin jos minulla olisi siihen mahdollisuus. Ihmisten toivo alkaa loppua näiden hallituksen ”uudistusten” kanssa ja monen mielestä täältä olisi hyvä kuolla pois ennen kuin kaikki on tuhottu.

Tuskan ulkoistajat

Espoolaisessa koulussa oppilas sai liikuntatunnilla sairaskohtauksen ja kuoli myöhemmin sairaalassa. Tunnilla oli tehty opetussuunnitelmaan hiljattain lisättyä, mutta sinänsä pitkään käytössä ollutta kuntotestiä. On vaikea ymmärtää sitä tuskaa ja hämmennystä mitä omaiset ja läheiset surun hetkellä kokevat. Moni on hämmentynyt ja kaipaa selityksiä.

Onko Suomessa laillista tehdä politiikkaa, joka tappaa kansaa?

Suomessa 25 % miehistä kuolee ennen eläkeikää. Se on huomattavasti enemmän kuin muissa Pohjoismaissa.
 
Suomessa pienituloiset miehet ehtivät olla eläkkeellä vain muutaman vuoden ennen kuolemaansa, kun taas hyvätuloiset miehet elävät vähintään 16 vuotta kauemmin kuin pienituloiset miehet. Tämä ero kasvaa koko ajan.
 
Tätä vääryyttä luodaan ja toteutetaan nyt oikeistopolitiikalla.
 
Hyvätuloisten miesten pitkät eläkeiät ja elämät on riistetty pienituloisten miesten elämistä.
 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä