*

Antti Rautiainen

Oikeistoradikalismi

Onko viimeinenkin sordiino poistunut?

Perussuomalaisten puoluekokouksen puheenjohtajavalintojen seuraamuksena puolueensa jättäneiden ja uuden eduskuntaryhmän perustaneiden kansanedustajien ryhmä on nyt sitten myös erotettu puolueesta. Asiasta ovat kertoneet useat mediat. Keskustan Juha Sipilän hallitus säilytti loikan seuraamuksena kasvot, eikä uusien hallitusneuvottelujen, saatikka eduskuntavaalien, tarvetta enää ollut. Jossakin mielessä tämä kuvio on tietenkin suuri helpotuksen huokaus pääministeri Sipilälle ja koko hallitukselle. Sipilä on sanonut, että loikanneet ovat tehneet suuren henkilökohtaisen uhrauksen.

Millainen AfD on? Millainen on sen äänestäjä?

Ennen Berliinin osavaltioparlamenttivaaleja on yritetty löytää AfD:lle yhteistä nimittäjää? Onko se oikeistolainen, oikeistopopulistinen, oikeistoradikaali vaiko äärioikeistolainen? Tämä on Saksassa todettu vaikeaksi, koska puolue on maailmankuvaltaan niin moninainen.

Sukupuolijäsennys oikeistopopulismissa

Suomen miestutkimuseura SUMS:n laadukas aineistopankki karttui menneellä viikolla uudella aktuellilla tutkimuksella, kun julkaisuvuoroon tuli Cristian Norocelin väitöskirja radikaalin äärioikeiston rakentamasta yhtenäisen kansallisvaltion mallista ja sen vertauskuvallisesta suhteesta ideaaliksi nostettuun ydinperheeseen, mikä näkyy erityisesti oikeistopopulististen puolueiden ja ryhmittymien retoriikassa - the Nation is a Family.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä